A hármas vagyok újra! A világért sem akarlak lebeszélni, de ha 19 vagy, akkor gondolom max eg, érettségid lehet. Inkább tanulj tovább valami egyetemen. Azzal sokkal könnyebb megkeresni a pénzt. Én gyerekkorom óta kamionosnak készülök. Apám is sofőr volt, ha tehettem mindig mentem vele. Most hog, 20 éve kamionozom, bizony megbántam, hogy annak idején nem mentem egyetemre, hanem megelégedtem a gépésztechnikusi végzettyégemmel.
2016. máj. 9. 13:27
12/28 A kérdező kommentje:
Csak az itthoni fizetèsből nem igazán lehetne saját autóm,házam. Úgy meg jobban megvan rá az esèly ès mèg tetszik is a kamionozás. Barátom ès apukám is kamionozik.
Akkor ne itt kérj tanácsot ha ennyi kamionos van a családban, bocs lehet nyers voltam. Csak gondolom apud se támogatja az ötleted... Csak ha annyira meglehet élni a kamionozásból, nem tudom apud mióta csinálja vagy barátod, de úgy irod, mintha legalább 5 éve, akkor miért nem saját vállalkozásba csinálják ?
Jól lehet vele keresni, csak kérdés milyen áron... Csinálod 5 évig és utána ? Gyerek melett nem kamionozhatsz még fel nem nő, ezekre gondoltál, vagy ha gyerek kizárva akkor legyen ez az életed.
2016. máj. 9. 14:36
14/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek meghallgatom a vèlemènyèt. Ès mindenki máskèpp gondolja ezt az egèszet. Apukám nem règ kezdte. Barátom már 8ève csinálja de csak 2ève ismerem. A gyerek válallást mèg nem mostanra tervezem. De ebből a 90000 Ft-ból soha nem lesz saját házam. Hitelt meg nem nagyon akarok felvenni.Inkább megdolgozok èrte minthogy ne tudjam fizetni a hitelt. Ès ha majd egyszer a gyerekem oda áll elèm hogy neki kell valami pl.jogsi akkor tudjam azt mondani hogy fèlretettem neki 1milliót kb.ès csinálhatja,nem azt hogy boccs de most nincs pènzem várj 1èvet vele. Èn úgy vagyok vele ha lesz egy gyerekem mindent megszeretnèk neki adni amit csak tudok. Lehet valakinek ez nem tetszik de saját vèlemèny.
hát ezzel csak egy gond lenne, hogy ha a barátod miatt csinálnád akkor a barátod lehet nem örülne. A négykezezés halál... az nem élet :D Ha a barátod kamionos ezt ő is pontosan tudja
2016. máj. 9. 18:51
16/28 A kérdező kommentje:
A nègykezezès mièrt olyan rossz?
Ott menni kell éjjel-nappal szinte. Két embernek élni a kamionban nyilván sokkal kényelmetlenebb is.
2016. máj. 9. 19:07
18/28 A kérdező kommentje:
Igen. De viszont akkor a barátommal lehetek.
Lehet, de az is lehet, hogy te alszol, amíg ő vezet. Mialatt te vezetsz, ő alszik és azt nem nevezném tartalmas együttlétnek.
2016. máj. 9. 19:24
de vágod hogy 21 órás munkaidők vannak? Vagy valami ilyesmire emlékszem, csak 3 hétig csináltam még anno, de elég is volt. Ja és nem kell 15-30-45 perces pihiket csinálni, ami annyit jelent hogy ha az egyik sofőrnek letelik a vezetési ideje, akkor kiálltok 1 parkolóba, cseréltek és már indultok is. Alig bírtam enni mert még egy kenyeret sem bírtam megkenni menet közbe.
Éjjel-nappal mentek, ja és tilos ám aludni az egyiknek amíg a másik vezet. Rohadtul unalmas az anyós ülésben ülni és nézni ki a fejedből, és kényelmetlen ott aludni (mivel az ágyon nem fekhetsz). Szóval ez egy rabszolga munka, ahogy mondtam ez nem élet.
Szóval azért kérdezd meg a barátodat hogy bevállalná ezt :D
2016. máj. 9. 19:26
Kapcsolódó kérdések: