Nem vagyok túl idős ahhoz, hogy 27 évesen kezdjek neki a kamionos élethez? (egyelőre csak B kategóriám van, tehát még le kellene tegyem a C+E-t is).
Szóval arról lenne szó, hogy most 27 éves vagyok, és a nemzetközi kamionozáson töröm a fejem.
Egyelőre csak B kategóriás jogosítványom van, az már 4 éve, viszont anyagilag szeretném megszilárdítani magam, és nem nagyon látok más lehetőséget, mint a kamionozás.
Mennyi időre lenne szükségem a C+E kategóriák illetve egyéb szükséges tanfolyamok elvégzésére?
Köszi a válaszokat!
Fél millió az nagyon sok.. jelenlegi büdzsémhez viszonyítva legalább is.
Olvastam olyat, h a Wabi talán beszáll az oktatásba is.. ez vajon mennyire van így? Én Erdélyi vagyok máskülönben.. Tehát ha Magyarországon csinálnám 1-2 évig, talán az se lenne rossz.. vagyis jobb lenne mint itthon... Szóval erről tudtok valamit, hogy van cég, aki finanszírozza a jogsit, vagy a tanfolyamokat?
...úgy értem Magyarországon csinálnám 1-2 évig, s onnan természetesen mennék tovább... Már némileg tapasztaltabb fuvarosként...
Magyarul anyanyelvi szinten, románul társalgó szinten, angolul alapfokon, németül csak egy nagyon picit beszélek... Idehaza alig havi 300 eurót keresek, mint TV-s kameraman... Az még 110.000 Ft sincs.. Semmire se elég...
Nekem annyira friss az élmény, hogy tegnap jött meg az E jogsi. :)
Az árak egy békéscsabai sulinál:
C: 230e
E: 130e
GKI: 105e (ez egyébként 125e szokott lenni)
Egyéb költségek: orvosi, PÁV, digit sofőrkártya --> cirka 25-30 ezer)
.
Időben nekem hosszú volt (augusztustól májusig), mire meglett az E, de a GKI-t szimultánban csináltam az E-vel.
Nem tudom más iskoláknál mennyi idő, de ahogy hallottam mindenhol sok tanuló van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!