Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tapasztalt biciklisek! Veletek...

Tapasztalt biciklisek! Veletek is előfordul, hogy majdnem elütnek titeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves vagyok, jelenleg érettségi előtt állok. Az utóbbi pár hónapban sajnos nem állunk annyira jól anyagilag, hogy BKV bérletet vásároljunk.

Eddig nem is volt belőle nagy gond. Az iskolám közel van, simán eljutok gyalog is.

Sőőt az igazat megvallva nagyon is szeretek sétálni, jót tesz nekem kicsit kiszellőztetni az agyamat :)

Egyébként máshova nem nagyon járok, ha fontos valami, veszek busz jegyet, vagy kérek valakitől.

Hétvégére találtam magamnak egy kis munkát. 2000ft- ot keresek vele.

Mivel messze van a hely, esélyem nincs gyalog elmenni...

Így biciklire pattantam és azzal mentem :)

Nagyon tettszik! Szeretnék bicajozni, de sajnos rettegek, hogy elütnek:(

Én vagyok tapasztalatlan?

Vagy szokjak hozzá a gondolathoz, hogy egyszer majd megsérülök vagy meghalok?

Tudom, hogy 2-3 hét munka után már lenne annyi pénzem, hogy bérletet vegyek, de inkább kajára kéne az a pênz.

2015. ápr. 2. 15:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Olyan rossz így élni, hogy bármikor meghalhatok, vagy megsérülhetek és annyi az életemnek, ha nem épülök fel teljesen :(((

Vagy mi lesz a sulival?

Hogyan fogom majd bepótolni azt a rengeteg lemaradást?"

Túlparázod a dolgokat!

Neked pszihomókusra van szükséged :D

2015. ápr. 3. 09:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Engem kétszer ütöttek el, mindkét esetben szabályosan mentem. Első alkalommal bicikliúton szemből balra kanyarodó autós megállt a bicikliúton az orrom előtt, mert gyalogost engedett el zebrán. Megtanultam repülni :D úgy 3 métert a motorháztetőn keresztül. Kórház sarkán volt, megúsztam egy mumiává kötözéssel (horzsolások mindenhol, fejem búbján is :D) de sértetlenül.

Második alkalommal kanyarodó 2x2 sávos úton jobbról érkező autós, elbambult, elkapta a hátsó kereket. Levegőben 180-as fordulat, 8 méterrel arrébb seggen érkezés :D Semmi bajom nem lett szerencsére. Azóta is biciklizek, sőt, most 2 hete robogózom is.

Oda kell figyelni, és nem parázni, mert az is okozhat veszélyhelyzetet, hogy nem vagy határozott.

2015. ápr. 7. 10:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Aki kimegy az utcára, az mind kiteszi magát annak, hogy elüthetik - még a gyalogos is. Ezért kell figyelni. Az jó dolog, ha tisztában vagy a KRESZ-szel, tudod, hol van neked elsőbbséged, de sajnos az autósok sokszor nem adják meg az elsőbbséget, tehát kereszteződésekben, körforgalmaknál mindig érdemes lassítani és felvenni a szemkontaktust az autó vezetőjével. Ha látod, hogy lassít, vagy jelez, hogy el fog engedni, akkor mehetsz nyugodtan. Ha viszont nem mutat rá szándékot, hogy megadná az elsőbbséget, akkor inkább engedd el, még akkor is ha ő szabálytalanul közlekedik.

Soha ne az utolsó pillanatban kezdj el jobbra-balra tekintgetni, hanem ha már látod, hogy közeledik egy veszélyesebb útszakasz, akkor jó előre nézz körbe, hogy jöhet-e valamilyen jármű vagy gyalogos, aki esetleg pont ki fog eléd menni, és ha igen, akkor lassíts egy kicsit, hogy ha kell, még meg tudj állni. Ne csak előre nézz és menj ész nélkül, mert az veszélyes. Engem legutóbb majdnem emiatt csaptak el a zebrán, mert nekem zöld lett, és épp elindultam, amikor egy hülye autós vagy 50 km/ó sebességgel áthúzott a piroson. Kb. 30 centivel az első kerekem előtt ment el. Én sem vettem észre, hogy jön, mert nem néztem balra, csak előre, láttam, hogy én mehetek, és mentem is. Szó szerint csak 1 másodpercen múlt, hogy nem ütött el, ha annyival hamarabb lépek rá a pedálra, akkor telibe talált volna. Szóval még arra sem szabad számítani, hogy a piros lámpánál megállnak az autósok, mert sokan még azt sem teszik meg, főleg hajnalban meg este, amikor ritkább a forgalom. Olyankor nagyon nekibátorodnak és nyomják a gázt ezerrel, azt hiszik, övék az egész út.

2015. ápr. 14. 17:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. ápr. 20. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!