Volt már problémátok babakocsizás közben biciklissel, autóssal?
Volt. Amikor 2-3 babakocsis anyuka nem fér el egymás mellett a szűk járdán, ezért lemennek az úttestre, és ott tologatják a babakocsit, mert ott tudnak csak egymás mellett haladva trécselni.
Eközben pedig elfoglalják a sáv 3/4-t. Mivel azt hiszik, hogy a babakocsi sérthetetlenné teszi őket, és bármit szabad. És ha rádudálok, még nekik áll feljebb, az út kellős közepén haladva!
Jaj, bocsánat, nem is ez volt a kérdés.
Nos, én vagyok a beszólogató biciklis. Hogy miért szólok be?
1. Féltem a gyermeked testi épségét. Ha egy bringás 20-30-as tempóban belecsattan a picibe, abból ő rosszul fog kijönni.
2. Féltem a te testi épségedet. Ha a gyerekre koncentrálva kilépsz elém, jöjjek bármilyen óvatosan, az bizony fájni fog neked.
3. Féltem a saját testi épségemet. Bármilyen hirtelen mozdulatodból lehet bukás.
4. Mindeközben NEM tudom, hogy te csak figyelmetlenségből vagy tudatosan használod a bringautat és tisztábam vagy-e ennek kockázataival.
Volt. Főleg autósokkal, akik azt hiszik, csak az övék a közút.
Kerékpárosként pedig úgy vagyok vele, hogy bár engem is idegesít a sok keróúton kolbászoló gyalogos, de a babakocsi szent és sérthetetlen. Tapasztalatból tudom, mennyire nem egyszerű azzal közlekedni és milyen érzékeny a rakománya, tehát nem fogok beszólogatni, inkább smi tőlem telik, azt megteszem a védelme érdekében.
Kerékpáros vagyok, vigyázok a babakocsisokra, és ha a kerékpárút közepén mennek, akkor is előzékeny vagyok. Szerintem meg lehet ezt oldani ocsmány káromkodás nélkül is, viszont beszólásra számítani kell, mert az általános tapasztalat az, hogy egyszerűen a gyalog nem ismeri a kerékpárút fogalmát, és járdaként használja. Bevallom, én is odaszólok, mert később ugyanezek a babakocsis kismamák fogják a kétéves taposós gyereket a kerékpárúton sétáltatni, amitől tényleg a frász kitör.
A babakocsis amúgy is vörös posztó sokak szemében, mivel egy esetleges balesetből csak a gyerek fog rosszul kijönni, és tök minden, hogy ki lesz jogilag a hibás, senki sem szeretne úgy lefeküdni este, hogy na, csak sikerült egy néhány hónapos gyereket megnyomorítani.
Hozzáteszem, ez sokkal kevésbé a kismama és a biciklis hibája, inkább a hülye tendenciáé, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok is a járdán menjenek. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy a bicikli helye az úttesten van, nem a kétéves taposós kisgyerekek mellett.
A babakocsid elbírod? A kátyús dologra megoldás lehet, hogy átemeled azon a szakaszon. Nyilván ez egy kényszermegoldás és az útkezelőt minősíti, de elkerülheted az ilyen szitukat, ráadásul ha látja más, hogy ez a megoldás azon a zebrán, akkor tesznek valamit az ügy érdekében. Végső megoldásként jöhet a kendő vagy a kenguru :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!