Biciklisek és autósok! Hogy vélekedtek egymásról?
én autós vagyok és nincs különösebb gondom velük de amikor majdnem egy sávot foglalnak mert nem bírnak egyenesen tekerni, attól rosszul vagyok
egyébként is neki fájna jobban ha összekoccannánk :D
Én biciklisként idegbajt kapok a következőktől.
Tata vagy nyanya 5-tel kerekezik cikk-cakkban. Ha meg akar állni nem húzódik félre hanem csak úgy fogja magát és leszáll a bicikliről.
Ez, akkor a legjobb amikor a barma mondjuk egy aluljáróból kifele jövet nem bír feltekerni a feljárón és annak a közepén követi el mindezt ráadásul a feljáró közepe felé leszállva.
Másik ilyen marha amikor megy a kerékpár úton és úgy dönt, hogy ő a szemközti kocsmába akar menni. Természetesen ehhez az út bal oldalára kell mennie és anélkül, hogy hátra nézne jön-e valaki elkanyarodik. Te meg amikor elkezdted előzni győzzél megállni.
Másik lúzer aki a 20e Ft-ot összteleszkópos biciklivel szerencsétlenkedik papucsban amin már a fék sem működik, mindezt egy szűk egyirányú utcában az út közepén. Te pedig naívan gondolod, hogy mivel az út közepén szerencsétlenkedik elmész mellette jobbról. Ha balra akar kanyarodni, amúgyis balra kell húzódnia, te meg jobbra akarsz menni, de amikor közeledsz hozzá akkor a hülyéje kitalálja, hogy ő vissza húzódik jobbra.
Gyalogosban szintén az ilyen idióták, akik biciklis-gyalogos úton mennek és anélkül, hogy szétnéznének átvágnak balra. De persze ha elütöd a hülyéjét, akkor te vagy a hibás.
Én jogsihoz kötném a biciklizést is, a jogosítványt legyen szó simáról nem hivatásosról megújítatnám legalább 10 évente, tehát ismételt KRESZ és forgalmi vizsga, ha hivatásos akkor szintén minimum 10 év, de nálunk inkább 5, mivel nekik méginkább tisztában kellene lenni a KRESZ szabályokkal.
A KRESZ változást amúgyis csak kevesen követik, de ma már amúgyis minden hülye szerencsétlennek lehet jogsija. Mesélte annó az oktatóm, hogy volt egy nő aki már két oktatót "kivégzett" majd őt javasolták, mert tudták, hogy nagyon türelmes. Akkor lett belőle elege amikor a nő behajtott az egyirányú utcába szemből pedig szólt is neki, hogy figyeljen a táblára. Azóta van jogsija.
Ilyen istenverte hülyével már én is találkoztam aki szembe jött a forgalommal, ráadásul elég egyértelmű, hogy nem lehet arra menni, mert két sáv van csak köztük van egy járdasziget amin parkolnak az autók. Az út mindössze kb 100m és a végén van egy visszafordító. Persze erre is egy nő képes. Lehet ez volt az akit az oktatóm említett, de hogy hasonló állatfaj az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!