A biciklisek jelentős része miért nem használ lámpát? És ezt miért nem szakcinálják jobban?
Figyelt kérdés
Biztosan vannak kivételek, de én a legtöbbször kivilágítatlan kerékpárral találkozom. Pedig a kerékpáros balesetek egy jelentős része pont emiatt történik. Hiába előírás a megfelelő kivilágítás (elől fehér, hátul piros lámpa), sőt lakott területen kívül a láthatósági mellény is, nagyon kevesen tartják be ezt a szabályt. Ha van is lámpája, legfeljebb hátsó és sokszor az is éppenhogy világít. Igaz a kerékpárosoknak nem kell KRESZ-vizsgát tenniük (sajnos), de a szabály nem ismerete nem mentesíti őket. Arról nem is szólva, hogy az életükkel és mások életével is játszanak.2013. jan. 26. 15:14
1/22 anonim válasza:
Azért mert nekem is kb 10 biciklilámpámat lopták már le. és nem olyan vicces heti vagy havi 1000-2000Ftot rákölteni, amikor pont azért járok bicajjal mert nincs pénzem kocsira.
2/22 anonim válasza:
Ez nem jó kifogás. Amikor leteszed a biciklit, szépen vedd le a lámpákat és tedd a táskádba, vagy zsebbe. Engem is rohadtul idegesítenek, ha kivilágítatlan biciklist látok, direkt centikre megyek el tőlük, vagy dudálok és még be is szólok, hátha tanulnak belőle, mert ez már tényleg kibírhatatlan. Még ködben is van olyan balf@sz aki világítás nélkül közlekedik. Rohadjanak már meg...
3/22 anonim válasza:
Szerintem a környéked beli rendőrség nem jól végzi a dolgát. Nálunk, Csongrádon pár évvel ezelőtt rászálltak a kivilágítatlan biciklisekre, és azóta a jelentős többség kivilágítva közlekedik.
4/22 anonim válasza:
2. vagyok. Budapesti élményeket osztottam meg. De tényleg nem láttam még olyat, hogy biciklissel szemben intézkedtek volna a rendőrök. De ezek a marhák belvárosban is így tekernek így az úttesten, éjjel-kora este nagy forgalomban tökmindegy. Esküszöm egyszer elütök egy ilyen marhát, na nem megölni vagy ilyesmi, csak kicsit meglökni, had tanuljon belőle, lehet ezzel az életét mentem meg később, ha utána végre felszerel egy kib@szott lámpát...
5/22 anonim válasza:
Igen tilos lampa nelkul bicajozni,de szinten tilos direkt centikre elmenni melletuk,ettol meg nem fognak lampat szerelni,es ha valamelyik megcsellen te meg elutod kettot talalhatsz hogy melyiktek lesz nagyobb bajban...
6/22 anonim válasza:
Lelopják a lámpát? Lol, azért van rajta a gyors kioldó hogy nagyjából 2 mp alatt le lehet szedni a két lámpát és zsebre/táskába/fejed tetejére rakod vagy ahova akarod.
Én mindig kivilágítom magamat biciklisként mert autósként tudom hogy milyen szar ha kivilágítatlan biciklist látok. Egyszer mórahalom közelében volt egy üzbék paraszt aki így ment lakott területen kívül esős időben sötétben. Nem sok kellet hozzá hogy elbombázzam.
7/22 anonim válasza:
Mondjuk engem nem zavar,nem az en dolgom betartattni a torvenyt,es az sem erdekel hogy ki mivel kockaztatja az eletet.Mindenesetre nagy ivben kerulom a bringasokat ugy egyaltalan mert ha valaki be esik a kerekeid ala te b@szol ra.Egyebkent telepulesen kivul,hosszufennyel meg a bogarakat is latom az uttesten,es ha betartod a sebessegkorlatozast boven van ido eszrevenni a bicajosokat is ha van lampa-ha nincs...ne dramatizaljatok tul a dolgokat!
8/22 anonim válasza:
Refivel igen, csak ha folyamatosan jönnek szembe akkor baromi nehéz őket kiszúrni.
9/22 anonim válasza:
Ha elütök egy kivilágítatlan biciklist az úttesten, nincs az a jog, ami engem hozna ki bűnösnek.
10/22 anonim válasza:
Nemtudom mi lett a vege annak az esetnek amirol tudok,de ott vadat emeltek a jarmu vezetoje ellen mert megallapitottak hogy annak elennere hogy a bringas nem volt kivilagitva a fennalo korulmenyek kozott latnia kellet ot amennyiben szabalyszeruen kozlekedett,namost ha nincs jog amely alapjan elitelhetnek akkor nem is emelnek vadat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!