Biciklisek nem tudják, hogy a piros az nekik is piros?
Jaj már.
Az jogos, hogy a pirosnál meg kéne állniuk. De a biciklizés haladásról szól, mivel valljuk be, lehet, hogy gyorsabbak vagyunk biciklivel a belvárosban csúcsforgalomban, mint az autósok.
És mivel hatmillió gyalogátkelőhely van a városban, több mint valószínű, hogy minden egyes zebránál tolni fogják a biciklisek a kerékpárjukat :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
üdv
Tudják a kerékpárosok ,hogy tolni kell a zebrán a pirosnál meg kell állni a járdán tolni kell stb
DE KIT ÉRDEKEL? Úgysem kapnak el a rendőrök ,hagy ne toljam már át a zebrán amikor a kutyát sem zavarom vele (kivéve a rendőröket és a nyomorultakat)
A piros lámpa jogos a piros az tilos!
Viszont az autósok sem szentek...Gyorshajtás, zebránál megállás, gyalogosok átengedése, füstölgés, egész nap a dudán fekszenek stb...
Szerintem több balesetet okoznak az autósok mint a kerékpárosok;)
Ok tudom ,hogy féltékenységből írtad mert gyorsabbak vagyunk ,de elnézést ,hogy élünk O_o
Sok helyen a gyalogos átkelőhelynél (kis mellékutcáknál) teljesen értelmetlen a piros, mert a kutya sem jár arra. Kinek fáj, ha ott átmegyek ott a piroson?
A bicikliről leszállni meg szimplán nincs kedvem, ha te is bicikliznél, neked sem lenne.
Ajjaj!
Ez egy kicsit melbevágott!
A kérdést jogosnak érzem és én is találkoztam már ilyennel. Fel is háborított, mert az emberek nem képesek a szelektálásra.
Ha azt látják, amit én is láttam, hogy piros lámpánál áll a sor és egy bringás simán, szétnézés nélkül, mindenkit jobbról megelőzve átmegy rajta, akkor "jogosan" feltételezik hogy minden biciklis ilyen.
Erre most olvasva a válaszokat, azt kell látnom, hogy tényleg.
Pedig én mindig megpróbálom betartani a szabályokat és igen, leszállok a bicikliről, amikor átmegyek a zebrán (mert az a gyalogosoké, ahogy a járda is). Viszont ha meglát egy autós, akkor ő csak egyet lát a bringások közül és úgy gondolja, hogy "na itt van mégegy idióta"!
Így ne várjuk el, hogy megadják nekünk az elsőbséget alkalomadtán hiszen a bringások úgyis megtalálják a kiskaput és ha kell felugratnak a járdára, átmennek a piroson, lesz@rják az egyirányú utcát, stb...
Biciklisként úgy érzem, hogy jogos a kérdés és az előttem levő válaszok nagyrészével nem hogy nem értek egyet, de el is itélem (de ezt nem a válasz hasznosságának értékelésével fejezem ki!). Arról nem is beszélve, hogy hiába van esetleg nekem elsőbbségem, ha ütközünk, nekem fog jobban fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!