A biciklisek miért nem szoktak inteni/köszönni egymásnak, mint a motorosok? Vagy van aki szokott? Vissza is köszönnek neki?
Mert menet közben nem tudnak fészbúkozni. Ma ott zajlik az élet! :-)
Nem tudom. Nem születtem bele a turistáskodásba, felnőttként kezdtem, kb. 15 évig voltam bakancsos túrázó. Az idősebbek mindig köszöntek mindenkinek. A fiatalok közül is a „rendes” turisták. A kirándulóknak nem volt szokása, de fogadni sem!
Utóbbi időkben a biciklisek között tapasztalom ugyanezt. A köszönés egyébként bólintást vagy csengetést jelent legtöbbször.
Talán a mert a motorosoké egy zártabb közösség. Biciklije bárkinek lehet, motorra meg legalább egy jogsit meg kell csinálni, plusz teljesen más a "feelingje" , igazából egy nagy család vagyunk (most nem az önjáróláncfűrész-tuningoló kamaszokra gondolok, bár köztük is van normális) ilyesmire tudok gondolni.
Igazából nem lehet elmagyarázni, kezdj el motorozni és megtudod.
A motorosoknál az van,amit előttem leírtak.
A buszsofőröknél,és nálunk traktorosoknál pedig azért köszöntjük egymást,mert sokan ismerik is a másikat,és pusztán egy Szeva kolléga! intés jól esik. :)
Kerékpárt tekerve akit ismersz,annak úgyis köszönsz nem?
Országúti bringások pedig fejbiccentéssel szokták üdvözölni egymást,láttam már példát.
A buszosok köszönnek, jeleznek egymásnak ezzel, megvannak a köszönési "jelzések". Jelzik a trafit, ellenőrt, vagy hogy tiszta a terep.
Régen a teherautósok-kamionosok is jeleztek-köszöntek, ma már ez nem tudom így van-e, de azért még intenek.
De buszos-teherautós is szokott köszönni egymásnak.
személyautós csak akkor ha ismerős, meg néha, bár kihalófélben van, a trafipax jelzése, egyre kevesebben művelik.
biciklisek nem köszönnek, de miért is köszönnének egymásnak.
Motorosok meg engem annyira érdekelnek mint az ókori irodalom, semennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!