A biciklisek jelentős része miért nem használ lámpát? És ezt miért nem szakcinálják jobban?
Elvileg a kerékpárosokat nem is szabadna bírságolni szabálysértésekért!
A kerékpáros olyan mint a gyalogos... (nem kell tenni KRESZ vizsgát a kerékpárosoknak...)!
Amúgy jogos... ha van legalább egy nagyon jó kivilágítása (7000Ft-ért vettem lámpa szettet ami olyan fényt ad mint egy nagy motor reflektora) akkor nem is kell neki láthatósági mellény!
"Elvileg a kerékpárosokat nem is szabadna bírságolni szabálysértésekért!"
Na ezen zokogva röhögtem... Ezek szerint a Btk meg csak a jogászokra vonatkozik? Mert egy "átlag" embernek nem kell belőle vizsgázni...
Hát pont ez az...
A BTK-nak nem szabadna vonatkozni rájuk... vizsgázni nem vizsgáztak KRESZ-ből!
Ez olyan nagy marhaság ,mint hogy a: Törvény nem ismerete nem ment fel a büntetés alól... Magyarország azt hiszi,hogy itt mindenki házi feladatként a BTK-t olvassa!
(Ennyiből minden 14életévét betöltött gyereknek az általános iskolába kötelező BTK órát kellene tartatni)!
Bocs az offért!
janzi... sajnos te a kémiához sem értesz (ahhoz az agykapacitásod nem bírna ekkora információt befogadni) ,ha relatívan nem tudsz gondolkodni...
Látod,az ilyen emberek irányítják az országot (bár ők még lejjebb vannak az IQ létrán)! Ezért tartunk itt!
ha még egy gagyi szär kínai piacos occsó lámpát tennének fel,akkor is jobban érzékelné az autós hogy valami mozog előtt.tehát fel tud készülni,vagy legalább sejti,h valami van előtte.
ha meg tényleg ott hagyja a bicajt,akkor vegye le róla a villogót,úgy biztos h nem lopják el tőle.
személyes tapasztalatom volt,hogy én is majdnem elüttem egyet nem is olyan régen már esteledett,köd.se mellény rajta,se lámpák,macskaszem is elmaradt a kanyarba és még egy 4*4 sávos út is kevés lett volna neki padkától padkáig.és még neki áll feljebb,de ittas,és világítás nélkül vezet.ha megfújat a rendőr akkor ezért bezárják a jogsimat 200 évre.
de elismerem,én is belekeveredtem egy hasonló szituba,csak akkor a nyeregben űltem és a kamionnal kekeckedtem este.nálam se volt semmi,de legalább kb egyenesen mentem.
Én is igyekszem nagy oldaltávolságot tartani tőlük, ettől függetlenül adódnak olyan helyzetek, amikor ez nem jelent megoldást. Gondoljatok például arra, ha a biciklis balra szeretne kanyarodni, és behúzódik a felezővonalhoz. Egy kivilágítatlan utcában - és nálunk sajnos vannak ilyenek, pedig megyeszékhelyen lakom- mit láttok egy középre húzódó kivilágítatlan biciklisből? Nem biztos, hogy időben észreveszitek.
7/19 „Mondjuk engem nem zavar,nem az én dolgom betartatni a törvényt,és az sem érdekel hogy ki mivel kockáztatja az életét”
Valóban nem a mi dolgunk, hogy betartassuk a szabályokat, de ahogy a kérdésfelvetés során is írtam, nem szabad elfelejteni, hogy a biciklis nem csak a saját életét/testi épségét kockáztatja, hanem annak az életét is tönkreteszi, aki elütötte.
Valóban nem a mi dolgunk, hogy betartassuk a szabályokat, de ahogy a kérdésfelvetés során is írtam, nem szabad elfelejteni, hogy a biciklis nem csak a saját életét/testi épségét kockáztatja, hanem annak az életét is tönkreteszi, aki elütötte.
9/19 „Ha elütök egy kivilágítatlan biciklist az úttesten, nincs az a jog, ami engem hozna ki bűnösnek.”
Szerintem ez nem így van. Biztosan megállapítják a biciklis felelősségét is, de neked is számos kellemetlenséged adódik a dologból. És akkor még örülhetsz, ha nem ítélnek el. De amellett, hogy a jog nem biztos, hogy bűnösnek nyilvánít, ott van a lelkiismeret kérdése. Én legalábbis biztosan szenvednék a tudattól, hogy elütöttem valakit, még akkor is, ha nem tehettem róla. (Ezért írtam korábban, hogy más életét is tönkreteszik a felelőtlenségükkel.)
15/19 „A BTK-nak nem szabadna vonatkozni rájuk... vizsgázni nem vizsgáztak KRESZ-ből!
Ez olyan nagy marhaság ,mint hogy a: Törvény nem ismerete nem ment fel a büntetés alól... Magyarország azt hiszi, hogy itt mindenki házi feladatként a BTK-t olvassa!”
Attól még, mert nem vizsgáztak, vonatkoznak rájuk a szabályok, hiszen ugyanott közlekednek, ahol mások is. A törvény nem ismerete –bármennyire közhelynek tűnik is –valóban nem ment fel senkit. És azt gondolom, hogy ez jól is van így. Nem kell ahhoz a BTK-t olvasni, hogy az emberek tisztában legyenek bizonyos szabályokkal.
Én egyébként a KRESZ vizsga híve vagyok, még akkor is, ha ez nem feltétlenül jelenti, hogy a szabályokat be is tartják.
Aki viszont vét a szabályok ellen, büntetést érdemel, függetlenül attól, hogy ezt milyen járművel, vagy gyalogosan követte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!