Biciklisek és autósok! Hogy vélekedtek egymásról?
Autót nem vezetek, csak biciklizem.
Általában véve pozitív, mondjuk engem rendesen beparáztattak a bringázás kezdése előtt, hogy ott fogok megdögleni, stb. szóval kellemes csalódás az egész :-) Nagyjából vigyáznak rám, nem emberkednek feleslegesen.
A centizgetésről és a járdára való fel/buszsávba való bezavarásról persze leszokhatnának, egyiknek sincs értelme, nem is szabályosak. Szerencsére kezdenek Budapesten is hozzászokni az autósok a bringásokhoz, ezek már talán egy kisebbség jellemzői.
Nem olyan régen viszont volt egy rossz tapasztalatom, ami szerintem szimplán rosszindulat, sőt gonoszság volt.
Hajnalban (6 óra előtt), a teljesen üres többsávos főúton, a külső sávban haladtam, mikor elszáguldott mellettem egy tranzit, előtte kidudálta a dobhártyámat, majd stílusosan betolt a seggével a buszsávba.
Baromira megijedtem, az elsuhanása után körbe is néztem, hogy mi a franc volt ez, de egy darab autó nem volt a környéken, semmi! Hogy mire volt ez jó, azt még mindig nem tudom...
Én eddig egyébként két balesetnek voltam a szemtanúja, szerencsére mindkettő megúszta az ijedtséggel és kisebb zúzódásokkal.
Mindkét esetben a biciklis volt a hibás. Először egy tata szétnézés nélkül kihajtott az alsóbbrendű útról a főútra az egyik kocsi elé. Nem is tudom, hogy hogy gondolta. Az autónak esélye nem volt megállni, én sem gondoltam volna, hogy a tata csak így kihajt az útra. Jól lehetett látni a közeledő autót.
A másik esetben ugyanaz a kereszteződés. A főutvonal mellett a szűk járdán, ahol egyébként sem lehet belátni a kereszteződést, a hülye biciklis elég nagy sebességgel ment, jött egy autó a kereszteződésbe megállt ez a hülye meg oldalról belement, mert ugye járdán kell száguldozni, a fék természetesen nem igazán működött és az utat sem lehet belátni, mert egy magas kerítés eltakarja.
Mindkét esetben ott voltak a rendőrök és egyből mentek helyszínelni, a második esetben pont amikor elmentem mellettük, hallottam, hogy a rendőr azt kérdezte az autóstól, hogy "Elütjük a biciklist?"
Amit nem értek, hogy ezek nem gondolkodnak, hogy eleve nem kéne a járdán nagy sebeséggel menni és akkor még az autós a hibás aki megállt a gyerek meg oldalról belement?
Később láttam a gyereket, hogy megint arra ment, de már legalább lassított ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!