Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Biciklisek és autósok! Hogy...

Biciklisek és autósok! Hogy vélekedtek egymásról?

Figyelt kérdés
Mármint biciklisek az autósokról, s autósok a biciklisekről?

2013. júl. 14. 22:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Autót nem vezetek, csak biciklizem.

Általában véve pozitív, mondjuk engem rendesen beparáztattak a bringázás kezdése előtt, hogy ott fogok megdögleni, stb. szóval kellemes csalódás az egész :-) Nagyjából vigyáznak rám, nem emberkednek feleslegesen.

A centizgetésről és a járdára való fel/buszsávba való bezavarásról persze leszokhatnának, egyiknek sincs értelme, nem is szabályosak. Szerencsére kezdenek Budapesten is hozzászokni az autósok a bringásokhoz, ezek már talán egy kisebbség jellemzői.

Nem olyan régen viszont volt egy rossz tapasztalatom, ami szerintem szimplán rosszindulat, sőt gonoszság volt.

Hajnalban (6 óra előtt), a teljesen üres többsávos főúton, a külső sávban haladtam, mikor elszáguldott mellettem egy tranzit, előtte kidudálta a dobhártyámat, majd stílusosan betolt a seggével a buszsávba.

Baromira megijedtem, az elsuhanása után körbe is néztem, hogy mi a franc volt ez, de egy darab autó nem volt a környéken, semmi! Hogy mire volt ez jó, azt még mindig nem tudom...

2013. júl. 15. 20:10
 12/15 anonim ***** válasza:
41%
Én azokon röhögök legjobban amikor a főúton 10-el döcögnek a papák azon a kiegészítő 3 kerekű micsodán. Az oktatóm egyszer majdnem kiugrott a kocsiból annyira felhúzta egy ilyen. xD
2013. júl. 15. 22:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Én eddig egyébként két balesetnek voltam a szemtanúja, szerencsére mindkettő megúszta az ijedtséggel és kisebb zúzódásokkal.

Mindkét esetben a biciklis volt a hibás. Először egy tata szétnézés nélkül kihajtott az alsóbbrendű útról a főútra az egyik kocsi elé. Nem is tudom, hogy hogy gondolta. Az autónak esélye nem volt megállni, én sem gondoltam volna, hogy a tata csak így kihajt az útra. Jól lehetett látni a közeledő autót.

A másik esetben ugyanaz a kereszteződés. A főutvonal mellett a szűk járdán, ahol egyébként sem lehet belátni a kereszteződést, a hülye biciklis elég nagy sebességgel ment, jött egy autó a kereszteződésbe megállt ez a hülye meg oldalról belement, mert ugye járdán kell száguldozni, a fék természetesen nem igazán működött és az utat sem lehet belátni, mert egy magas kerítés eltakarja.

Mindkét esetben ott voltak a rendőrök és egyből mentek helyszínelni, a második esetben pont amikor elmentem mellettük, hallottam, hogy a rendőr azt kérdezte az autóstól, hogy "Elütjük a biciklist?"

Amit nem értek, hogy ezek nem gondolkodnak, hogy eleve nem kéne a járdán nagy sebeséggel menni és akkor még az autós a hibás aki megállt a gyerek meg oldalról belement?

Később láttam a gyereket, hogy megint arra ment, de már legalább lassított ott.

2013. júl. 15. 22:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi nem tetszett megint a válaszomban, talán a tranzitos is itt van, aki letolt a másik sávba? Akkor adhatna magyarázatot, hogy miért is csinálta, tán nem sikerült kielégíteni előző este az asszonyt?
2013. júl. 16. 05:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Vannak külön autós és biciklis kasztok? Én Autót is vezetek is Biciklit is, sőt, gyalogolok is. Nem gondolom, hogy azért, mert felülök egy biciklire, egyből utálnom kell az autósokat és fordítva.
2015. szept. 10. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!