Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A biciklisek mért villogó...

A biciklisek mért villogó lámpával közlekednek?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon idegesítő és zavaró.

Én is szoktam bringázni, de mindig folyamatos fényre állítom a lámpákat, mert tudom, hogy autósként mennyire zavaró az a vibrálás. És így is észre lehet venni, hiszen más járműveken sem villognak a lámpák.

Bár még mindig jobb ez, mert sok biciklin semmilyen világítás nincs.

2013. aug. 15. 21:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Mert így nem fogod őket jelzőoszlopnak nézni.
2013. aug. 15. 21:35
 2/16 A kérdező kommentje:
A több millió fix fényű járműből, ami mellett eddig elmentem, egyetlen egyet sem néztem még jelzőoszlopnak.
2013. aug. 15. 21:37
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Este, teljesen sötétben jobban tudod, hogy egy biciklis megy előtted, és nem egy motoros. Sebesség szempontjából nem mindegy. Közlekedésbiztonságból így tanítják.
2013. aug. 15. 22:29
 4/16 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is jól megkülönbözteti, kiemeli környezetéből a lassú bringást a villogó fény, így én ösztönözném a használatát (ma tudtommal csak a folyamatos fèny szabályos). Egyedül a villogás gyakoriságára kell figyelni, mert a túl ritka felvillanás megintcsak rontja az észlelhetőséget.
2013. aug. 15. 23:48
 5/16 anonim ***** válasza:
Már a villogó fény is szabályos, bekerült a kreszbe.
2013. aug. 16. 00:23
 6/16 anonim ***** válasza:
Engem azért zavar mert a távolságot sokkal nehezebb felbecsülni mint a folyamatos fénynél, bár ez is jobb mintha nem lenne lámpájuk,
2013. aug. 16. 02:09
 7/16 A kérdező kommentje:

"Folyamatos fénnyel kell világítaniuk, a villogás nem szabályos, és büntethető."

Forrás:

[link]

2013-as cikk.

2013. aug. 16. 08:02
 8/16 Dörmögő ***** válasza:
100%

A wikipédia azért nem szentírás. Nemrég módosult a kresz, a wikipédián rosszul írták a dolgokat. A biciklin villoghat a lámpa, és szerintem sötétben jóval figyelemfelkeltőbb az a fény ami villog mint az ami csak parazsol.

[link]

"Fontos megjegyezni továbbá, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad csak kerékpárral közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson elől fehér, hátul piros színű, folyamatos, vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, illetve lakott területen kívül a kerékpáros fényvisszaverő mellényt visel."

2013. aug. 16. 08:57
 9/16 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább zavaró, mint figyelemfelkeltő.

Nem is értem, akkor ez alapján az autók helyzetjelzője helyett mért nem stroboszkópot építenek be. Akkor mindenki milyen "jól" látna mindenkit.

2013. aug. 16. 09:03
 10/16 anonim ***** válasza:
mert az jól látod, kicsit erősebb lámpája van az autónak. amúgyis tompítottal kell közlekedni. szerintem is jó hogy sötétben messzirpl lehet látni ha az biciklis. meg ugye motorhangjuk sincs.
2013. aug. 16. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!