A biciklisek mért villogó lámpával közlekednek?
Szerintem nagyon idegesítő és zavaró.
Én is szoktam bringázni, de mindig folyamatos fényre állítom a lámpákat, mert tudom, hogy autósként mennyire zavaró az a vibrálás. És így is észre lehet venni, hiszen más járműveken sem villognak a lámpák.
Bár még mindig jobb ez, mert sok biciklin semmilyen világítás nincs.
"Folyamatos fénnyel kell világítaniuk, a villogás nem szabályos, és büntethető."
Forrás:
2013-as cikk.
A wikipédia azért nem szentírás. Nemrég módosult a kresz, a wikipédián rosszul írták a dolgokat. A biciklin villoghat a lámpa, és szerintem sötétben jóval figyelemfelkeltőbb az a fény ami villog mint az ami csak parazsol.
"Fontos megjegyezni továbbá, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad csak kerékpárral közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson elől fehér, hátul piros színű, folyamatos, vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, illetve lakott területen kívül a kerékpáros fényvisszaverő mellényt visel."
Szerintem inkább zavaró, mint figyelemfelkeltő.
Nem is értem, akkor ez alapján az autók helyzetjelzője helyett mért nem stroboszkópot építenek be. Akkor mindenki milyen "jól" látna mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!