A biciklisek mért villogó lámpával közlekednek?
Szerintem nagyon idegesítő és zavaró.
Én is szoktam bringázni, de mindig folyamatos fényre állítom a lámpákat, mert tudom, hogy autósként mennyire zavaró az a vibrálás. És így is észre lehet venni, hiszen más járműveken sem villognak a lámpák.
Bár még mindig jobb ez, mert sok biciklin semmilyen világítás nincs.

Na ide figyelj okoska (mármint opstoba kérdező):
Ha valamit rowsszul tudsz, az nem baj.
De ha valaki jól tudja, és helyreigazítod a hülyeségeddel, az baj.
A kerékpárokon szabályos a villogó fényű világítás. Pont. Ez tény. Hogy mindenféle cikkben minden ostobaságot leírnak, az a kutyát nem érdekli. Ülj le fiam, egyes.
Mielőtt másokat kijavítasz, olvass utána.
Most pedig jöjjenek a tények:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól (közismert nevén: KRESZ)
54. § Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok
(...)
(6) A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a erékpáron vagy a kerékpároson
a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel.
Most te jössz, minimum egy "bocs, rosszul tudtam" illene.

Nem tudom miért nem szokik le a sok hüje bringás róla (igen, tudom hogy ly)
Sokkal nehezebb felbecsülni a távolságot, és majd nekik áll feljebb ha a nyakukra mennek

Én egy 20 éves bringás vagyok és én mindig folyamatosan világitok! Ha vilogóra állitom a fényt már engem is zavvar!
Biztos igy akkarnak sporolni az ellemel vagy más hasonló emberi dolog lehet a dologban! :)

Mikor biciklivel közlekedek, elől folyamatosan ég, hátul mindig villogóra van állítva, de erősen világít és az elemre is figyelek, ennek bőven meglehet becsülni a távolságát. Egyébként nagyon-nagyon ritkán megyek úttesten, 99 százalékban járdán. Biztonságosabb.
Autóval közlekedve pedig 3 ezer km-eket szoktam vezetni havonta körülbelül, én már annak örülök, ha ki világítva rendesen a biciklis. Amelyik pedig nincs, annál úgy teszek mintha nem venném észre, közel megyek el mellettük, kimegyek eléjük, rájuk húzom a kormányt, vagy csak ki üvöltök az ablakon. Ezek szoktak segjteni. Láttam már ugyanazt a biciklist világítás nélkül és elől-hátul kivilágitva.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!