Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 71-gyel lefényképeztek a...

71-gyel lefényképeztek a rendőrök, megéri fellebbezni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok (pont ma van a szülinapom...), nincs kereseti lehetőségem, középiskolás diák vagyok még.

2012. júl. 1. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%
19 évesen, középiskolásként autóval menni hogy volt kereseted? Ha arra volt, birságra is van. Nekem van már 17 büntetésem, 2 éve sincs h vezetek, hidd el esélyed sincs ffellebbezni. Máskor figyelj jobban!
2012. júl. 1. 17:05
 12/21 anonim ***** válasza:

Mentesülés:

Az ügyfélnek lehetősége van az ún. mentesülésre, ha bizonyítani tudja, hogy a szabályszegés idején a gépjárművet nem ő használta. Ennek esetei a következők.

A törvény alapján az üzembentartó mentesül a közigazgatási bírság megfizetése alól, ha a gépjármű - a szabályszegés időpontját megelőzően - jogellenesen (például lopás következtében) került ki a birtokából, és (feljelentéssel, felfüggesztő határozattal) igazolja, hogy a jogellenességgel összefüggésben - a bírságot kiszabó határozat kézbesítését megelőzően - kezdeményezte a megfelelő hatósági eljárást.

Mentesül az üzembentartó a közigazgatási bírság megfizetése alól akkor is, ha a gépjárművet a szabályszegést megelőzően más természetes személy vagy nem természetes személy használatába adta, és (feljelentéssel, felfüggesztő határozattal) ezt a használatba vevő személy olyan teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatával, vagy azon gépjárművek esetében, amelyek külön jogszabály alapján a közúti forgalomban menetlevéllel, illetve fuvarlevéllel vehetnek részt - olyan menetlevéllel, vagy fuvarlevéllel igazolja, amely tartalmazza

•a gépjármű hatósági jelzését,

•a természetes személy üzembentartó és használatba vevő nevét, születési helyét, idejét, lakcímét,

•nem természetes személy üzembentartó és használatba vevő esetén annak megnevezését és székhelyének (telephelyének) címét,

•valamint azon időszak megjelölését, melyre a gépjármű használatát a használatba vevő az üzembentartótól átvette.

A vonatkozó kormányrendelet alapján a hatóságnak a közigazgatási bírságot a szabályszegés elkövetését követő 90 napos (a 2011. január 1-jét megelőzően indult eljárásokban 60 napos jogvesztő) határidőn belül kell kiszabnia. A használóval szembeni közigazgatási bírság kiszabására irányuló eljárás, fellebbezési eljárás, bírósági felülvizsgálat, vagy ezen eljárásokban elrendelt új eljárás során a 90 (60) napos határidő nem alkalmazható.

[link]

2012. júl. 1. 17:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Fizetési kedvezmény:

A közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem.

A határozat közlését követően a teljesítési határidő leteltéig - 3.000,-Ft illeték megfizetése mellett - az első fokú hatóságtól lehet kérni a közigazgatási bírság részletekben történő teljesítésének, illetve a teljesítési határidő módosításának (a továbbiakban: fizetési kedvezmény) engedélyezését, ha az ügyfélen kívül álló ok teszi lehetetlenné a határidőre való teljesítést vagy a teljesítés aránytalan nehézséget jelent. A határidő lejárta után az ügyfél - feltéve, hogy a végrehajtást még nem rendelték el - a fent meghatározott okból igazolási kérelem egyidejű benyújtásával kérhet fizetési kedvezményt. Amennyiben a hatóság elutasítja az igazolási kérelmet és a fizetési kedvezmény iránti kérelmet, egyidejűleg dönt a végrehajtás elrendeléséről.

Iratminták:

[link]

[link]

2012. júl. 1. 17:33
 14/21 Napkiraly ***** válasza:
ha nincs vagyonod, nincs kereseted mit izgulsz? Úgysem tudják rajtad behajtani
2012. júl. 1. 19:50
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem... úgyis kifizettetik... ha nem tudod kifizetni, akkor majd leülöd napi 1000 ft-tal
2012. júl. 1. 20:43
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
Az a baj, hogy semmi rutinod nincs, de azért nyomod neki a városban, hogy villogj vele a ribancnak... remélem apád kifizetteti veled
2012. júl. 1. 20:44
 17/21 Napkiraly ***** válasza:
köziget nem lehet leülni, az nem szabsértés. Ja, feltéve h nem a tied a kocsi, mert aztat lefoglalhatják
2012. júl. 1. 22:52
 18/21 anonim ***** válasza:

"ha nincs vagyonod, nincs kereseted mit izgulsz? Úgysem tudják rajtad behajtani"

Tökmindegy van e keresete, ráterhelik az autó tulajdonosára és kész. Vagy így vagy úgy de behajtják. Jobb addig befizetni amíg 60 000-res a csekk, mintsem megvárni, hogy duplázódjon.

2012. júl. 2. 01:59
 19/21 anonim ***** válasza:
Ne izgulj apuci úgy is kifizeti, hisz ne mond hogy te dolgoztál meg az autódér! had ne sajnáljunk mert ma van a szülinapod!
2012. júl. 2. 17:20
 20/21 A kérdező kommentje:
71 már száguldás ? :D jó nagy paraszt vagy tuti nincs jogsid :D am kössz szépen másoknak a segítséget!! Én dolgoztam meg a kocsiért, munkahelyem is van (futár)..közben történt..csak nem vagyok bejelentve! Arra gondoltam halasztás, vagy részletfizetést kérek.. ezeket meglehet akkor ?? 50-el lehetett menni, nappal volt dél körül, szerintem jól látható vagyok a képen :/
2012. júl. 4. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!