Ittas vezetésért bevonták a jogosítványom. Fellebbezni szeretnék. Hogyan tehetem meg?
Nem erős, fogadd el, és örülj ennyivel megúsztad.
Szomszédomnak felebezés után lett ez ami neked elsőre.
Ha bevallottad akkor ennyi volt. Zero tolarencia van.
A pénz részre kérhetsz enyhítést, hivatkozz arra, hogy mennyire sz@r az anyagi helyzeted.
Az 5 hó eltiltást hagyd szerintem, nagyon "finom" büntetés ez, kaphattál volna simán többet is.
"Soknak érzem a büntit"
Én meg kevésnek...
A csapból is az ittasan okozott balesetek folynak, te meg sirámolsz 5 hónap eltiltás miatt.
Írták korábban is hogy ez szinte semmi, örülj neki, és jól húzd meg magad, hogy csak ennyit kaptál...
A válasz megírásának időpontja: ma 23:27
A személyeskedést kérlek mellőzd. Gondolom Te soha nem tévedtél. Bocs, hogy élek bzdmg.
Azért sörivás utáni vezetést tévedésnek nevezni erős csúsztatás. Nem egy stoptáblát néztél el (ami még elmegy tévedésnek, pillanatnyi kihagyásnak) hanem ittasan vezettél, a felelősséged teljes tudatában.
Az pedig véleményem szerint nem személyeskedés, hogy a kérdésedre válaszolok: szerintem maradj csendben, mert ezt nem fogják mérsékelni, még olcsón megúsztad...
Nos kioktatást kaptál eleget - JOGOSAN - ezért most a kérdésedre a válasz.
Azt nem írtad, hogy szabálysértés vagy bűnügy lett a dologból. Feltételezem ez szabs. volt. Akkor viszont a rendőrség szabálysértési hatóságához kell egy kifogást benyújtanod - persze a rendelkezésre álló időn belül - ez illetékmentes és a szabs hatóság dönt arról, hogy csökkenti-e büntetést.
Ha bűnügy lett belőle, akkor a bíróság rótta ki rád a büntetést, tehát hozzá kell benyújtanod a fellebbezést.
Nézd meg a határozatot, amit kaptál, abban pontosan leírták, hogy milyen lehetőséged van a jogorvoslatra.
A büntetésről meg annyit, hogy valóban "olcsón" megúsztad. 5 hó eltiltásnál ugyanis nem kell utánképzésre menned, simán visszakapod a jogsidat, az eltiltás lejárta után.Persze lehet próbálkozni a kategória eltiltás lehetőségével, ennek akkor van jelentősége, ha több kategóriával rendelkezel.
Pl van "B,C" kategóriád, de csak a "B"-től tiltanak el, akkor vezethetsz "C" kategóriába tartozó járművet.
remélem segítettem, ha van még kérdésed írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!