Friss jogsival rendelkezem. Egy megállással le fogok tudni vezetni 1500Km-t?
Bocsi, hogy megint feldobom. Ha azért akarsz németbe autóért menni,mert ott olcsóbb, felejtsd el.
Ha megveszed az autót, és közlöd, hogy te azt most elviszed külföldre, leveszik a rendszámot. Azaz csak tréleren hozhatod haza. Azt meg kezdő jogsival (kézhezvételtől számított 2 éven belül) nem vezethetsz. Az 1500 kilométer nagyon meg fog gyötörni. Egy gyakorlott vezető is megáll 150-200 kilométerenként. Neked az az egy megálló annyit jelentene, hogy 8 (!!!!) órát vezetsz EGYHUZAMBAN. Én autómániás vagyok, kiskorom óta autók körül forog a világom, de 2-3 óra után én is nyújtózok egy nagyon, kiülök a motorháztetőre, és 10perces ejtőzés.
Nagyon szépen kérlek, ne tedd.
Ja, a behozatal. Trélerre kell raknod, vagy vonatra. Itthon zöldkártya, forgalmi, regizstrációs adó, stb. Az ügyintézés 2-3 hét LEGALÁBB, és elmegy rá kb 2 millió (plusz a tréler, és ha valami apró hibája van, akkor azt is ki kell javítani). Az, hogy egyesek ezzel foglalkoznak, azért van, mert ők nem egy autót hoznak be, hanem 8at egyszerre, van ismerősük, aki elintézi az ilyen ügyeket, és megvan nekik az egész (úttal,mindennel együtt) kb egy hét alatt.
Mondd meg, milyen kocsi kell, és keresek neked egyet magyarországon inkább.
18F, pécs
Utolsónak:
Köszönöm szépen, aranyos vagy hogy így leírtad.
Mindenképp lesz mellettem vki, lehet nem fogok vezetni csak 2 órát... vagy egyet.
Külföldi vagyok, nem Magyarországról írok. Apum már vagy 4-5 autót vett Németből, pl. a jelenlegit is és mindet ő hozta haza. Itthon lefoglalja telón 2 napra, addig a tulaj nem adja el. Kimegy ha olyan mint a képeken, minden ok vele, akkor megveszi és már hozhatja is haza. Ez eddig mindig így volt. Nem kell trailer. Itt elmegy a rendőrségre kap piros rendszámot, azzal járhat x ideig, amíg ki nem fizeti a beiratási díjat. Nálunk sokkal drágábbak az autók, drágábbak mint Magyarországon. Tök midegy h hol veszem meg, a beiratási díjat ígyis-úgyis ki kell fizetni. Annyi hogy az üzemanyagra költött pénz lesz több... A németek másképp vezetnek, jobban vigyáznak az autóra mint a magyarok, és higgyétek el olcsóbban megkapom az autót ott mint Magyarországon. Megéri, nem vagyunk hülyék!!!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!!!
Jaaa, hogy úgy. Ha nem magyarországra lesz, akkor tényleg jobban jössz ki belőle. Mondjuk az az 1500 kilométer akkoris necces. Én nem vállalnám be. Németországban (és ausztriában 1-2 helyen) vannak ún. tranzitszállások, ahol ilyen 15-20 euróért (legalábbis, amikor mi voltunk, annyi volt) fejenként elcsövezhetsz egy éjszakát. Én oda-vissza beiktatnék egy olyat. Nem dobja meg a költségeket annyival, de ki tudod magad pihenni.
még mindig a 18F :D
ui: írd majd meg, ha megvan :)
az ilyenek miatt tart itt a világ ahol.. de gyerekek hagyjátok ne győzködjétek, az ilyennek mondhatjátok.
kérdezőnek mondanám: mikor mész pontosan? híradokba minden országban bekéne mondatni, hogy ne menjenek az utakra. így talán nem fog egy ártatlan ember sem meghalni, és nem fog rengeteg ember gyászolni, csakmert egy kis fruska meg akarta mutatni a világnak.
Beszéltem apummal, biztos megállunk. Ő is úgy gondolta...csak én vagyok ilyen hülye hogy azt hittem hogy elvárja tőlem hogy levezessem megállás nélkül.
Aha, tudom. Vannak ilyen kis házikók, direkt utazóknak. Reggel van finom süti, csak épp szappan nem volt :P
Oké, szólok ha meglesz. Aranyos vagy nagyon. :)
Többieknek meg, nem tudom, nem értitek meg hogy nem én fogok vezetni végig? Olyat meg nem írtam hogy nem tudok vezetni, éés egyszer el kell kezdeni vezetni autópályán is, nem? Tapaztalat kell, persze! De azt csak akkor tudok szeerezni, ha vezetek, nem? Gondolom, ti sem profiként kezdtétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!