Mit csináljak, ha az autónak olyan baja van, hogy nem tudok dolgozni menni és busz sincs és más sem, aki arra dolgozik, mint én?
Ha ennyire kell a kocsi, ott sem kellene hagyni szerelőnél, amíg megjön az alkatrész.
Zár problémát megoldanék valahogy addig.
Ilyenkor örülök, hogy Magyarországon élek. Igazából nem is érzem szükségét, hogy autóm legyen, pár éve elgondolkodtam rajta, de aztán ejtettem az ötletet. Ha valahová el akarok menni, hacsak nem valami nagyon extrém időpontban jut eszembe (mondjuk éjjel 1-kor), akkor simán megoldom tömegközlekedéssel. Nem mondom, hogy minden fenékig tejfel lenne, de én elég kevés olyan helyen fordultam meg, ahonnan legalább dolgozni, meg iskolába járni ne lehetne tömegközlekedéssel. Ha mégis nagyritkán taxiznom kell, az meg alkalmanként kb. 5 ezer forint, az sem vág földhöz.
Egyébként elárulod, melyik roszág? Csak szeretnék kicsit tájékozódni, és büszke lenni arra, hogy melyik országot vertük rommá ilyen téren.
Amúgy meg ha semmiképp nem megoldható, akkor vegyél ki szabadságot. Abban a pár napban meg ha autó nélkül nem akarsz kimozdulni, foglald el valamivel magad otthon! Nem hiszem, hogy ez annyira megoldhatatlan lenne pár napig.
Masok nem egyedül élnek és azert könnyebb. Főleg, ha van mindenkinek autója és segíteni tudnak. Nem az ajtózár nem jó, hanem a gyújtásnál. Ott kell cserélni olyat, amit nem lehet csak úgy megvenni sehol, ahogy szoktam eddig minden mást. Nem indul az autó ez nélkül.
Amúgy nem pár napról van szó, hanem már hétfő óta nem működik. Ezen a heten vagyok szabadságon és lett volna dolgom azon kívül, hogy jövő héten dolgozni kell menni. Nem voltam soha itthon ülő és nem is egész napra, de pl minden másnap pár órára jó lett volna kimozdulni a kutyákkal. Mentem volna obiba például, a kertbe venni valamit meg fressnapfba vagy egy ismerőssel találkozni, aki már régóta várta, hogy menjek. Holnap lett volna autó belső takarítás időpont is és addig a kutyákkal ott sétáltunk volna. Nem vagyok itthon tévéző, telefon nyomkodó, játszó... nem köt le. Főleg másfél hétre nem.
Mondjuk az országra még mindig csak következtetni tudunk.
Felhívod a főnöködet és elmondod neki, hogy mi van. Az ország jogszabályainak és szokásainak megfelelően a főnököd meg reagál valamit onnantól kezdve, hogy "Nem baj Józsi, majd dolgozol, ha kész az autód" egészen odáig, hogy "Ki vagy rúgva, Józsi, soha ne gyere vissza többet."
Ha ennyire zavar, hogy egy-két hétig nincs autód, akkor alapból kettőnek kellene lennie, mert karbantartás, javítás miatt minden évben várható, hogy pár hétig nem tudod használni.
"de pl minden másnap pár órára jó lett volna kimozdulni a kutyákkal"
Nem tudom, milyen mordori helyen lakhatsz, hogy a kutyasétáltatás is csak autóval oldható meg, de ez azért kicsit furcsa.
Vagy ne is haragudj, de te vagy kicsit életképtelen.
A Fressnapf alapján Németország vagy Ausztria lehet.
Igazából ez a te életképtelenséged, hogy mindent csak autóval tudsz csak megoldani, de ennek ellenére nem tudod sehogy helyettesíteni, ha kiesik pár napra.
Az is fura, hogy luxus dolgokra sokat költesz (több kutya, szabadidődben túlárazott boltokba jársz vásárolgatni, nem magadnak takarítod az autódat stb.), de nincs pénzed egy hétre autót bérelni.
Gyere már el ide biciklivel akkor úgy, hogy görbe a gerinced és jobbra balra szédelegsz kanyargós úton. Ja és sötétben. Nem luxus boltba járok vásárolni,mert csak ott lehet venni a közép kategóriás kutyatápot, amitől semmi bajuk. 25 euró 1 hónapra. Marhára drága.. Itt is lehet sétálni, csak monoton, de ha már szabadságon vagyok, mentem volna mashova is. Munkaidőben vagyunk itt a környéken eleget. Autó takarítás meg évente 2x 3x 25 euró szintén. Ruhát meg hülyeséget nem veszek, csak amit muszáj vagy hasznos. Akkor hadd költsek már néha erre is. Kutyakajával az állatorvosi díjakat spórolom meg, mert nem hánynak, fosnak, egészségesek.. Idáig csak kötelező oltást kaptak az ivartalanításon kívül. Kajára is minimálisan költök, pedig nem kenyéren és tésztán élek..
Más könnyebben van , hiszen ott a családja vagy párja és osztoznak mindenen. Ilyen váratlan probléma miatt a fizetésem nagy része megy el, pedig lakás hitelt előbb szeretném kifizetni és munkát váltani. Egy fokkal jobb, mint az albérlet, mert az véget nem érő költség, de 10 évig nem szeretnék például éjszakára járni..
Tehát akkor nem csak azt nem tudtuk, hogy mindez milyen országban történik, de azt sem, hogy valamilyen szinten mozgáskorlátozott vagy/fogyatékkal élsz.
Ez az információ olyan szempontból fontos lehet, hogy korlátozhatja, hogy mit tehet a munkáltató. De az országot nem tudjuk, tehát biztosan nem lesz olyan, aki szintén ott él és tudna tanácsot adni vagy javasolni egy alapítványt ami tud segíteni ilyenben.
Egy hónapra 25 EUR kutyakajára nem sok. A macskám eszik ennyit kb... Mondjuk ez teljesen irreleváns. Írd már le a részleteket értelmesen, fölösleges hőbörgés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!