Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez annyira gyanús viselkedés,...

Ez annyira gyanús viselkedés, hogy autóátkutatást indokol?

Figyelt kérdés

A városban autókáztam teljesen szabályosan, és megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, megkérdezték, hogy hová megyek, és erre azt válaszoltam, hogy csak céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről, és a vezetés segít nem rágondolni. Ezután alkoholtesztet csináltak, ami negativ lett, majd kb 15 percig átkutatták az autóm ott az út szélén. Szőnyegeket kivették, ülések alá benéztek, csomagtartóból pótkereket, mindent kivettek és még a motorteret is átnézték.

Az elvonási tünetek ellenére szerintem végig nyugodt voltam és tisztelettel beszéltem a rendőrökkel, nem értem, hogy mi indokolja az eféle vegzálást. Vagy a rutin igazoltatás része, hogy az út szélén szétszedik az autót? Végül nem találtak rajtam fogást, és elengedtek bírság nélkül.

márc. 1. 00:37
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
68%
Ja miközben izzadt az elvonástól szürke fejed, meg a kezed is próbált a csikk helyett más elfoglaltságot keresni
márc. 3. 12:31
 42/44 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, elhiszem, hogy nem volt semmi mögöttes szándékod, meg kerek-perec megmondtad, de ettől még ők láthattak valami reakciót, ami miatt gyanúsnak gondolhattak. Ez lehetett akár éppen az arckifejezésed is pl. annak nyomán, hogy esetleg nem számítottál rá, hogy megkérdezik, hogy hova mész. Lehet, hogy belülről teljesen nyugodtnak érezted magad, a rendőrök meg valószínűleg ismerik már, hogy miket kell nézni, amik alapján kapásgyanús lehet valaki.

Továbbá, mint azt leírtam, számtalan külső körülmény is lehet, amit nem mondtak el. Az is lehet, hogy ki volt adva nekik, hogy a legapróbb gyanúra is nézzenek meg mindenkit alaposan. És ez a legapróbb gyanú is lehetett akár az, hogy céltalanul autókázol. Nem volt mostanában esetleg valami balhé (pl. rablás, lopássorozat, drogterjesztés, stb.) a településeden, vagy ahol igazoltattak? Abban is biztos vagy, hogy csak Téged vizsgáltak át ilyen részletesen?

És igen, nyilván nem tilos céltalanul közlekedni, meg közterületen tartózkodni, csak mint írtam, nem ez az átlagos. És az átlagostól eltérő dolgok okozhatják a gyanút. Ezért írtam/írtuk azt, hogy legközelebb mondj valami közönségesebb indokot, ha megkérdezik. (Bár meglepő, hogy ennyien írják a céltalanul kocsikázást, ilyen üzemanyagárak mellett, de ez most más téma...).

márc. 3. 12:50
 43/44 anonim ***** válasza:
68%

#42: Pont azért van ez, mert nem drága az üzemanyag. Igazából olcsóbb, mint valaha. Nem Forintban kell nézni, hanem hogy milyen "élvezeti cikket" kapsz egy liter benzin árából? 10 deka kávét, 2 doboz legolcsóbb sört, 5 szál cigit.

Egy fél kilós normális kenyér is vagy kijön belőle, vagy nem.

márc. 3. 13:16
 44/44 anonim ***** válasza:
#38 Szép mese.
márc. 3. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!