Ez annyira gyanús viselkedés, hogy autóátkutatást indokol?
A városban autókáztam teljesen szabályosan, és megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, megkérdezték, hogy hová megyek, és erre azt válaszoltam, hogy csak céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről, és a vezetés segít nem rágondolni. Ezután alkoholtesztet csináltak, ami negativ lett, majd kb 15 percig átkutatták az autóm ott az út szélén. Szőnyegeket kivették, ülések alá benéztek, csomagtartóból pótkereket, mindent kivettek és még a motorteret is átnézték.
Az elvonási tünetek ellenére szerintem végig nyugodt voltam és tisztelettel beszéltem a rendőrökkel, nem értem, hogy mi indokolja az eféle vegzálást. Vagy a rutin igazoltatás része, hogy az út szélén szétszedik az autót? Végül nem találtak rajtam fogást, és elengedtek bírság nélkül.
Mondjuk ezek után minimum kértem volna a nevet és az azonosítót.
Gondolom semmit nem raktak a helyére.
"Mondjuk ezek után minimum kértem volna a nevet és az azonosítót."
És azzal boldogabb lettél volna?
"mert ahhoz már házkutatási parancs kell"
Ahogy a nevében is benne van, HÁZkutatás ami nem terjed ki a személygépjárműre. Nálunk ez eleve nem "parancs" hanem "elrendelő határozat" amit végre KELL hajtani.
15
Ez áll a törvényben. Egy autó hatósági átvizsgálásához is kell engedély.
Értem.
Na és ha az erős gyanú ellenére nem találnak semmit, akkor a sértett feljelentheti a rendőröket zaklatás miatt?
""Csak úgy autókázok" - nem akarom elmondani a rendőrnek, hova megyek"
Ráadásul nem is ezt a kifejezést, hanem a "céltalanul bolyongok"-at használta ami még egy fokkal rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!