Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi ez a proli viselkedés a...

Mi ez a proli viselkedés a tömegközlekedésben? Eddig is volt, csak én nem vettem észre?

Figyelt kérdés

Ma két vonaton is utaztam a késő délutáni/esti órákban (Szob-Bp., Bp.- Győr) és rengeteg ember sörözött, alsó kategóriás söröket. A többségükből külső alapján nem néztem volna ezt ki, sőt volt akit beszélni is hallottam, ő kifejezetten értelmesnek tűnt. Kb. 25-50 évesek voltak.

Korábban élvetve találkoztam a vonaton sörözéssel, általában olyan emberek kapcsán, akikről lerí, hogy igazi lumpenek de ez most meglepett.

febr. 10. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ez mindig is volt. én kb 16 voltam amikor rendszeresen mentem öreganyámhoz a déli pályaudvarról, ott szinte mindig volt aki ivott.
febr. 10. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

És mi a nem-proli viselkedés? Gondolom te meg belebújtál a telefonodba, és egész úton azt nyomkodtad...

Kérdés, kinek mi a "proli" ?

Nekem pl a más életét vizslató nyomoroncok.

febr. 10. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
A sörözés a vonatozás velejárója. Tokaji aszút hörpintgetni nem ott szokás.
febr. 11. 00:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, max. akkor nem vehetted észre, ha az elmúlt 50 évben nem vonatoztál. De megsúgom, még a németeknél meg a belgáknál is szokás. :)
febr. 11. 02:24
 5/5 MGéza ***** válasza:
100%
Már az 1980-as években amikor rendszeresen kezdtem tanulóként Budapestre járni, akkor is a vonattakarítók egyik fő mellékkeresete a sörösüvegek beváltása volt. És akkor az már messze nem volt új dolog. Nagyjából elmondható hogy a sörözés munkaidő utáni lazításként és mint a hazaút unalmának elkerülése, kézben jártak és járnak most is.
febr. 11. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!