Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez annyira gyanús viselkedés,...

Ez annyira gyanús viselkedés, hogy autóátkutatást indokol?

Figyelt kérdés

A városban autókáztam teljesen szabályosan, és megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, megkérdezték, hogy hová megyek, és erre azt válaszoltam, hogy csak céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről, és a vezetés segít nem rágondolni. Ezután alkoholtesztet csináltak, ami negativ lett, majd kb 15 percig átkutatták az autóm ott az út szélén. Szőnyegeket kivették, ülések alá benéztek, csomagtartóból pótkereket, mindent kivettek és még a motorteret is átnézték.

Az elvonási tünetek ellenére szerintem végig nyugodt voltam és tisztelettel beszéltem a rendőrökkel, nem értem, hogy mi indokolja az eféle vegzálást. Vagy a rutin igazoltatás része, hogy az út szélén szétszedik az autót? Végül nem találtak rajtam fogást, és elengedtek bírság nélkül.

márc. 1. 00:37
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
68%
#19 A rendőrnek JOGA VAN. Vágod? Szerinted akkor feljelentheti?
márc. 1. 18:38
 22/44 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit OFF: számomra pont ezért vicces a gyakori,mert teljesen világtalanok állítják be magukat szakértőnek.

Lásd "Seila" felhasználó a 16-os válaszában még nagyban osztja az észt arról, hogy mi áll a "törvényben" miközben halvány lila fingja nincsen az egészről, erre rávilágít a 19-es válasza ahol már zaklatást és sértettet emleget...

márc. 1. 18:43
 23/44 anonim ***** válasza:
89%

Keverik egyesek a szezont a fazonnal. A pénzügyőrök nem csinálhatnak akármit, csak megkérhetnek, hogy ezt nyisd ki, azt mutasd meg, és alapos gyanú esetén állhatnak neki saját kézzel szétszedni az autót. De még egy furgon rakterébe is ha kutyát akarnak vinni, a vezetőt kérik meg, hogy pakoljon ki onnan.

A rendőr azt csinál, amit akar. Állampolgári intelligencia feltételezni, hogy nem véletlenül csinálja, amit csinál, és állampolgári kötelesség engedelmeskedni.

márc. 1. 19:02
 24/44 anonim ***** válasza:
0%

22

" nagyban osztja az észt "

Hát te is azt csinálod. :P

Én a neten olvastam. Ott reklamálj. :P

márc. 1. 20:22
 25/44 A kérdező kommentje:
#13 Az elején biztosan bemutatkoztak, de már nem emlékszem a nevükre...meg egyébként sem jelenteném őket ilyen piti dolog miatt. A csomagtartóba nagyjából visszapakoltak mindent szépen, csak a szőnyegeket kellett utánuk megigazítani.
márc. 1. 20:47
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

Név, rang, azonosító!!

Ja nagyjából? az kevés!!!

márc. 1. 21:02
 27/44 anonim ***** válasza:
78%

"Én a neten olvastam. Ott reklamálj. :P"

Én meg a jogtárban,

1994. évi XXXIV. törvény 29. § (6)

"A rendőr az igazoltatott személy ruházatát, járművét átvizsgálhatja, ha azt a személyazonosság megállapítása, a közrendet, a közbiztonságot fenyegető veszély elhárítása, bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja szükségessé teszi, vagy ha valamely Schengeni Információs Rendszert alkalmazó állam az igazoltatott személy, illetve az igazoltatott személlyel kapcsolatba hozható személy vagy tárgy vonatkozásában célzott ellenőrzésre irányuló figyelmeztető jelzést helyezett el."

Egy vicc vagy Seila.

márc. 1. 21:14
 28/44 anonim ***** válasza:
0%

27

Hát nem bírod ki. :P

Bánom is én hogy mit írsz. :P :D

márc. 1. 21:26
 29/44 anonim ***** válasza:
68%

Több évtizede vezetek, ráadásul a keleti végen, a sokak szerint "sötét" Borsodban.

Dolgoztam az éjszakában, vontattunk bontásra ítélt roncsokat, szállítottunk versenyautót "kutyával", szóval volt minden amire egy rendőr rámozdúlhat.

Voltak necces helyzetek, kisebb-nagyobb pengeváltások, de soha...érted?.... soha nem volt olyan, hogy csomagtartót kipakolnak, meg ülés alá bemásznak, meg szőnyegeket kiszedik.

Ha normálisan viselkedsz, nincs ilyen.

márc. 1. 21:27
 30/44 anonim ***** válasza:
68%
#29 A 4-es mentén meg minden útszéli pihenőhely be van kamerázva. Mármint olyan pihenőhelyre gondolok, amin éppen elfér egy kamion és egyetlen kuka van mellette. Miért? Mert annó ezeken a helyeken találkoztak a dílerek a kuncsaftokkal. A kérdező leírása alapján én is simán azt hittem volna, hogy vagy be van lőve valamivel, vagy azért ideges, mert tele van kábszerrel az autó. Kezdjük ott, milyen elvonási tünetek? Cigi letétele után nem remeg a kezed, az az alkohol. Csak idegállapotban vagy egy ideig, ha nem foglalod le magad.
márc. 1. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!