Ez annyira gyanús viselkedés, hogy autóátkutatást indokol?
A városban autókáztam teljesen szabályosan, és megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, megkérdezték, hogy hová megyek, és erre azt válaszoltam, hogy csak céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről, és a vezetés segít nem rágondolni. Ezután alkoholtesztet csináltak, ami negativ lett, majd kb 15 percig átkutatták az autóm ott az út szélén. Szőnyegeket kivették, ülések alá benéztek, csomagtartóból pótkereket, mindent kivettek és még a motorteret is átnézték.
Az elvonási tünetek ellenére szerintem végig nyugodt voltam és tisztelettel beszéltem a rendőrökkel, nem értem, hogy mi indokolja az eféle vegzálást. Vagy a rutin igazoltatás része, hogy az út szélén szétszedik az autót? Végül nem találtak rajtam fogást, és elengedtek bírság nélkül.
Az autó átvizsgálását ők azt nem tehetik meg ilyen részletesen, csak betekinthetnek az utastérbe, csomagtartóba, motortérbe, de nem nyúlhatnak semmihez, mert ahhoz már házkutatási parancs kell ha valami komoly gyanú merülne fel amit szemmel láthatóan észrevesznek.
Szóval vagy buta rendőrök találtak meg vagy szimplán csak kamuzol mert uncsizol.
Persze, amikor olcsóbb k/rvázni, mint tankolni, akkor igen, gyanús.
Legalább végre egy rendőr, aki dolgozik is.
Amíg nincs rejtegetnivalód, addig ebben semmi nincs szerintem. Mivel még úticélod sem volt, így biztosan nem késtél el, még ezt sem lehet felróni
A dílerek meg stricik szoktak így "celtalanul bolyongani".
Gondolom már láttak párszor elmenni aznap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!