Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez annyira gyanús viselkedés,...

Ez annyira gyanús viselkedés, hogy autóátkutatást indokol?

Figyelt kérdés

A városban autókáztam teljesen szabályosan, és megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, megkérdezték, hogy hová megyek, és erre azt válaszoltam, hogy csak céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről, és a vezetés segít nem rágondolni. Ezután alkoholtesztet csináltak, ami negativ lett, majd kb 15 percig átkutatták az autóm ott az út szélén. Szőnyegeket kivették, ülések alá benéztek, csomagtartóból pótkereket, mindent kivettek és még a motorteret is átnézték.

Az elvonási tünetek ellenére szerintem végig nyugodt voltam és tisztelettel beszéltem a rendőrökkel, nem értem, hogy mi indokolja az eféle vegzálást. Vagy a rutin igazoltatás része, hogy az út szélén szétszedik az autót? Végül nem találtak rajtam fogást, és elengedtek bírság nélkül.

márc. 1. 00:37
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

"Az elvonási tünetek ellenére "

Ezért, ezt ők is látják rajtad.

márc. 2. 06:02
 32/44 anonim ***** válasza:
47%

Igazoltatni bárhol, bármikor igazoltathatnak, bár tény, hogy ennyire részletesen nem szoktak, tehát valami mindenképpen gyanús kellet, hogy legyen nekik. Aztán, hogy ez most az volt-e, hogy azt látták, hogy már régóta oda-vissza autókázol, vagy konkrétan a "céltalanul bolyongok, mert épp próbálok leszokni a cigiről" kijelentésed volt, esetleg kívülről mégis idegesnek tűntél, azt csak te, illetve ők tudják. Növeli még a gyanút az is, ha az esti/éjszakai órákban történt az eset (a bűnözők is ekkor aktívabbak ugye), és azt sem tudhatod, hogy nem fogtak-e épp a közelmúltban tényleg drogosokat vagy tolvajokat hasonlóan induló sztorival.

Nyilván kellemetlen helyzet, főleg, ha tiszta a lelkiismereted, de éppen nem sokkal másabb ez, mint amikor a boltban pakoltatnak ki, mert besípoltál, hiába nem loptál. Leginkább azzal a válaszolóval értek egyet, aki azt írta, hogy egyszerűbb lett volna valami életszerűbbet mondani. Ha tényleg csak körbe-körbe rodeóztál, akkor pl. most volt nagyszervizben az autó, és kipróbálom, hogy minden megfelelően működik-e rajta. Vagy bármit ami jobban hihető. Azért tény, hogy az ember nem szokott csak úgy céltalanul kimenni autókázni.

márc. 2. 09:46
 33/44 anonim ***** válasza:
68%
Én pl. szoktam kimenni céltalanul autókázni..
márc. 2. 11:28
 34/44 anonim ***** válasza:

#32.

Pedig de!mondaná Boborján.

Képzeld, én is szoktam "csak úgy" autózni.

Mondjuk ettől függetlenül világos, hogy egy rendőrnek nem ezt mondom. 😁

márc. 2. 19:31
 35/44 anonim ***** válasza:
68%

Én simán bemondom..

Az nem mindegy hogy "hááátőőőzitéééhmmm.. csaaak kocsikáázok.. "

Vagy lazán beközlöd hogy ja, csavargok egyet, unatkoztam..

márc. 2. 19:34
 36/44 anonim ***** válasza:
68%

-megyek csajozni...

-hozom haza az anyósomat...

-sietek a gyerekért...

-égve hagytam a gázt...

-10 perc múlva kezdődik az esküvőm...

-telefonált az asszony hogy kész a babgulyás...

-elszökött a kutyám azt keresem...

-járatom az autót...

-megyek madárfüttyöt hallgatni...

-leárazás van az ALDI-ba...

nem igaz hogy valami baromságot nem tudsz kinyögni!

márc. 2. 19:48
 37/44 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy hazudgálnom kell. Naívan azt hittem, hogy a céltalan krúzolás nem ütközik törvénybe.
márc. 2. 19:52
 38/44 anonim ***** válasza:
68%

Ha nem fosod össze magad tőlük, akkor nem szokott gáz lenni.

Volt hogy indításból elküldtem őket a picsába, úgy szálltam a kocsiból ki, mert faszkodtak. végül úgy felbasztam az agyát hogy hívott valami feljebbvalóját, az kijött, meghallgatta a "tényállást" közölte velük hogy nem volt igazuk, majd elmentek. :)

márc. 2. 19:55
 39/44 anonim ***** válasza:

Semmit nem kell hazudgálni, és a céltalan autózgatás sem törvényellenes dolog.

Viszont aki egy ártatlan"hová-hová?" kérdésre csak habog, és berosál egy sima közúti ellenőrzéstől, az a rendőr szemében azonnal gyanussá válhat.

Megtanulhatnál magabiztosabban viselkedni.

márc. 3. 11:18
 40/44 A kérdező kommentje:
Nem habogtam, nem vagyok az a dadogós fajta. Kerek-perec megmondtam, hogy csak céltalanul autózok.
márc. 3. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!