Ha valaki szándékosan akadályozza a forgalmat, akkor mi a helyes viselkedés?
Pesterzsébet felé utaztam a 148-as buszon, mikor két megálló között egy személyautó lelassított a busz előtt, szinte már megállt. A sofőr idegesen többször rádudált, a másik nem reagált. Mikor a busz megpróbált előzni, hirtelen a személykocsi is felgyorsított, de közben szembe is jöttek, így vissza kellett húzódni. Többször is próbálkozott a busz vezetője, de egészen a következő megállóig ez ment. Mikor elértük a következő megállót, a személykocsi felgyorsított, és elhajtott.
Elgondolkodtam, hogy ilyenkor mi a helyes viselkedés. Egyrészt talán a hosszas dudálás helyett a buszsofőr ha higgadt maradt volna, lehet, hogy a személyautó vezetője hamarabb megunta volna a játékot. Másrészt nyilván nem kéne ilyet játszani.
Videóra veszed és bemész vele a rendőrségre. Én ha buszsofőr lennék mindig menne a kamera a szélvédőre tapasztva.
Vagy ha van nálad pisztoly akkor kitartod az ablakon és hátulról belelődözöl. Letér az útról az árokba és mehetsz nyugodtan. Lehet hogy ez néhány országban nem törvényes ezért légy körültekintő.
Mész mögötte, amíg megunja az istenbarma.
Sajnos mást nem nagyon tehetsz.
3-mas
Baszhatod a kamerát, mert a személyautós semmi szabálytalanságot nem követett el a leírás szerint.
Már hogy ne követett volna el szabálytalanságot a személygépkocsi vezető?!
"Mikor a busz megpróbált előzni, hirtelen a személykocsi is felgyorsított, de közben szembe is jöttek, így vissza kellett húzódni."
Ha valaki előz téged akkor TILOS (!!!) gyorsítanod,ráadásul az se megengedett a KRESZ-ben hogy direkt akadályozzunk valakit az úton.Ha én valaki előtt direkt fékezgetnék és ezt videóra felvenné az illető akkor biztosan megbüntetnének ha feljelentene,sőt akár el is vehetnék a jogsimat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!