Ha bemutatom itthon a párom, mi a helyes viselkedés?
Nektek milyen tapasztalataitok voltak? Ne nagyon vonuljunk el, inkább legyünk a családdal ?
18L
Én úgy gondolom, hogy valamihez kapcsolni kellene a bemutatást, hogy ne legyen olyan "kihallgatás" jellege.
Egy vasárnapi ebéd például, vagy szülinap, névnap jó alkalom, különösen, ha többen is jelen vannak a családból, pl testvér a párjával, nagyszülők, vagy egyéb rokon, barát.
Kötetlenebbnek érzem.
Aztán a többit a helyzet adja, ha már váltottak egymással pár mondatot, a kévét is megittátok, akkor el lehet vonulni, a szülők elvannak a többiekkel, nem feszélyez senkit semmi.
Én így csináltam annak idején és bevált, de ahány ház, annyi szokás ...
Nekem szimpatikus az 1-es és a 3-as megoldása, így nem érezném, hogy rólam szól az összejövetel, ellentétben 4-essel, akinek viszont van egy jól fejlett szociális fóbiája,
28/F
nekem eddig 2 barátom volt, akit be kellett mutatnom a családomnak. mindkét szituáció hasonlóképpen zajlott: hazavittem a barátomat, első alkalommal csak a szüleim és a testvérem volt nálunk. bemutattam nekik, utánna bementem én és a barátom a szobámba, beszélgettünk kicsit, aztán bejöttek a szüleim is kicsit beszélgettek a barátommal, aztán kimentek.első alkalommal pizzát sütött anyukám, volt ital, sütemény. a család többi tagja csak később ismerte meg, amikor elvittem hozzájuk. így a fiúnak is könnyebb volt.
ellenben a testvéremnek ez máshogy zajlott (ő fiú). elhozta a lányt, bemutatta nekünk, de a lánnyal nem beszélgettek annyit a szüleim mint az én volt barátommal.
pontozzatok le nyugottan, de meg tudom érteni a 4-est, én is zavarban lennék egy teljesen új környezetben.
Szerintem ha be akarod mutatni, érdemes arra szánni egy kis időt, hogy megismerjék a családtagjaid, és hogy ő is megismerje őket.
légyszi töltsétek ki, segítetek vele sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!