Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi zajlik le az...

Ilyenkor mi zajlik le az emberekben?

Figyelt kérdés

Tanúja voltam egy enyhébb gázolásnak, az áldozat szerencsére később a saját lában szállt be a mentőbe.

Na de a lényeg, hogy az autót egy 30 körüli nő vezette, és a gázolás után kb egy percig csak bambán ült az autóban előremeredő tekintettel. Nem akart az lelépni, nem csinált abszolút semmit, csak hosszú ideig nézett ki a fejéből. Nem szállt ki az autóból, hogy segítsen, ha rajta múlik szerintem áldozat a szeme láttára elvérezhetett volna. Szerencsére nappal történt és rajtam kívül sok szemtanú volt, akik segíteni próbaltak és hívták a mentőket. A nő csak azután szállt ki az autóból, hogy az emberek ütni/rugdosni kezdték az autóját és kiabáltak.

Ittas lehetett, vagy drogozott? Nem tudom elképzelni, hogy az ember mitől lesz ennyire cselekvőképtelen.

2023. jún. 13. 12:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Ezt úgy hívják, hogy sokk.
2023. jún. 13. 12:51
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez nem lehet valahogy szűrni? Miért kapnak jogosítványt?
2023. jún. 13. 13:01
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
#2 Nem lehet szűrni, 10 emberből 9 sokkot kap ha valami drámaibb dolog történik a szeme láttára.
2023. jún. 13. 13:06
 4/18 anonim válasza:
3%
Nem akarják vállalni a felelősséget a tetteikért, ezért eljátszák, hogy sokkot kaptak.
2023. jún. 13. 13:07
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
#4 Aki ilyen után profi színész tud lenni, az azt is tudja hogy ha valóban sokkot kap akkor sem ússza meg. Szerintem valóban sokkot kap.
2023. jún. 13. 13:12
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Hidd el kérdező valószínűleg hirteken te se tudtad volna akkor,hogy mit csinálj bármennyire is keménynek hiszed magad. Ez még az enyhébb eset mikor csak ül dermedtem, de a youtube-on nem egy videó van mikor bepánikol és el akar menekülni, közben meg tör zúz mindent.
2023. jún. 13. 13:15
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
Sok embernek az a baj teljesen téves az elképzelésük a sokkról. Azt hiszik olyan mint a filmekben, hogy az ember rángatózik, pánikol, hisztériázik. Pedig pont onnan lehet felismerni a sokkos embert, hogy csak üveges tekintettel bámul, és egyszerűen nem fogja fel a körülötte lévő történéseket. Ez volt a kérdésben említett hölgynél is. Ezt nem lehet szűrni, vagy gyógyítani, ezt váltotta ki belőle és kész. Nem tudod te sem hogy ilyen helyzetben hogy reagálnál.
2023. jún. 13. 13:46
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

Eljátszani? Lehet. Nem tartom valószínűnek. Egyébként nem enyhítő körülmény, ezzel nem lehet semmit megúszni. Persze, hiheti, hogy igen.

Én egyszer gázoltam el majdnem (!) kisbabát. Ha nem vagyok fékkészenlétben, meg is történt volna. Szinte védhetetlen volt, mert olyan helyen tolta ki az anyuka elém, ahol gyalogos nem is lehetett volna. Takarásból, kb. 2 méterre. Ő nem is érzékelte a dolgot, sétált tovább.

Nekem félre kellett állnom, mert hosszú-hosszú percekig cselekvőképtelen voltam.

2023. jún. 13. 13:47
 9/18 anonim ***** válasza:
54%
Nekem volt egy nem önhibás karambolom, ahol megsérült a kezem. Leállt a forgalom, nem én kaptam, hanem páran akik kiszálltak a kocsiból. Rángattak, lökdöstek, úljek le, álljak fel, stb. mire végre megjöttek a mentők.
2023. jún. 13. 13:49
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

Sokk. Ilyenkor a lehető legrosszabb lökdösni, rugdosni meg kiabálni az illetővel. Teljesen természetes pszichés reakció , full egészséges embernél is.

Mondjuk ennyit tudhatnál magadtól is.

2023. jún. 13. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!