Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért alakult ki az emberekbe...

Miért alakult ki az emberekbe hogy a kisfogyasztású autó a jó? Jó persze de milyen áron?

Figyelt kérdés

néztem használtautó.hu oldalt és egy kisfogyasztású ujabb autó akár 2-3 millio forintba is belekerül, mig a régebbi nagyobb fogyasztású 500-1mft körül is lehet kapni. és jobb felszereltséggel mint a kicsiket.

persze jó ha keveset fogyaszt de abból a különbözetből 15-20 évig tankolom azt az autót és van egy normális megbízható autó alattam...és még az adó is lehet hogy kevesebb mert régebbiek általában. de még mindig megbízhatóbbak

2011. febr. 28. 18:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Van benne igazság de egyesekben a Jó autó újj autót jelent.

Arra mondjuk én is kíváncsi leszek az ujj cdi motorok hogy fognak muzsikálni 15 évesen vagy 200e km után.

2011. febr. 28. 18:05
 2/18 anonim ***** válasza:
Használtan a kis autó és a nagy is sokkal olcsóbb. Nem kell sokat gondolkodni miért nagyobb a kereslet a kisebb autókra:) Egyrészt arra telik az embereknek hogy fenn is tartsák, nemcsak az üzemanyag ami nem olcsó. A fizetendő dolgok, teljesítmény adó, kötelező biztosítás is drágább, szerintem ez akár már elég magyarázat is lehet hogy miért kell kisebb autó. Nagyobb autóhoz egyes alkatrészek is többe kerülnek.
2011. febr. 28. 18:13
 3/18 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

hogy csak egy példapárost irjak. és azért egyértelmű hogy melyiket vezetném szivesebben és melyik motorja bir többet.

és ha megnézzük pár légzsákot leszámítva nincs sok különbség

2011. febr. 28. 18:20
 4/18 A kérdező kommentje:
ja és nem feltétlenül értek vele egyet hogy olcsóbb az alkatrész
2011. febr. 28. 18:20
 5/18 anonim ***** válasza:
Kis autóra minden olcsóbb,(biztosítás,adó,alacsonyabb fogyasztás)és csóróság van.Nem tudom Te hol élsz???
2011. febr. 28. 18:22
 6/18 A kérdező kommentje:
végigolvastad az egész kérdést? és a többmilliós különbözet? vagy neked van rá pénzed? akkor mégse vagy csóró
2011. febr. 28. 18:24
 7/18 anonim ***** válasza:

"...hogy csak egy példapárost irjak. és azért egyértelmű hogy melyiket vezetném szivesebben és melyik motorja bir többet. ..."

Ez mondjuk rossz példa volt, mert egy ilyen kategóriás kocsinak a szervize az éves szinten millós tétel is lehet és a merci jóval öregebb is.

Nekem most nagy fogyasztású kocsim van, szóval értem mit akartál mondani, de a konkrét példából a ford éri meg jobban ár/érték arányban ha legalább 5 évre veszed.

2011. febr. 28. 18:45
 8/18 A kérdező kommentje:
hát annyi idő alatt szerintem lecserélném
2011. febr. 28. 18:49
 9/18 A kérdező kommentje:

pl a mercit megvenném 560 ér 3 év múlva 400-450 körül még mindig adnának érte. a fordot megvenném 3-ér 3 év múlva 1,5 öt adnának érte vagy max 2-t

benzinbe költenék a fordra 200 ezret a mercire 500 ezret.

ha alkatrész nem hibásodik meg (ami ha mégis mercihez tudok a bontóból fordhoz ujat kéne rendelnem)

akkoris óriási bukás a ford.

az adó meg évjárat alapján is megy..

2011. febr. 28. 19:02
 10/18 anonim ***** válasza:

Tipikusan az, amikor valaki leejt egy szál gyufát és három másikat meggyújt, hogy azt az egyet megtalálja, de ő spórolt, nem hagyta veszni azt az egyet.

:-)

2011. febr. 28. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!