Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy van az, hogy a cigányokat...

Hogy van az, hogy a cigányokat jegy és bérlet nélkül leengedik az ellenőrök a metróhoz, a tisztességes emberekbe meg belekötnek?

Figyelt kérdés
A minap szemtanúja voltam, hogy 2 cigány csaj szó nélkül elsétált az ellenőrök mellett, akik csak utánuk néztek de nem szóltak semmit, pedig láttam, hogy sem jegyet nem lyukasztottak sem bérletet nem mutattak. Most ez az új szabály, hogy a cigányoknak mindent szabad és rájuk nem vonatkoznak olyanok, mint hogy büntetés jár, ha vki jegy/bérlet nélkül utazik a BKV járatain?! Ja, és mellesleg nemtom hol szálltak le, de kifele is ellenőrizték a jegyeket úgyhogy remélem LEGALÁBB OTT megbüntették őket... persze engem, akinek volt jegye meg szépen megállítottak és tüzetesen átnézték a dolgaimat... most hogy van ez?!

2012. máj. 26. 03:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
a rendőrök is elengedik őket, ha autóval mondjuk jogsi vagy műszaki nélkül nélkül mennek, mert azt mondják: "Mit tudunk velük csinálni?" - büntetést úgyse fizetik be, kár a fáradságért! De ennyi kedvezmény jár is szegényeknek a fárasztó éjszakai műszakok után, meg a sok üldöztetés miatt, amit a magyaroktól elszenvednek :(( - ja és akkor a kozma gyilkosság újabb itéletéről nem is szóltam, ami szinte csak egy ejnye-benyje :(( - ha a birák is elengedik őket, akkor nem számit egy jegyellenőr
2012. máj. 26. 05:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ó és még mennyi helyen nem fizetnek! Remélem egyszer jól megritkítja őket egy vírus ami csak az ő fajtájukra veszélyes!
2012. máj. 26. 06:31
 3/12 anonim válasza:
100%
Én is láttam ilyet. . . Szinte sehol nem fizetnek, van hogy még a vonatra is jegy nélkül szállnak fel. Nem fognak nekik szólni úgysem :( Egyébként olyan is volt hogy ment előttem egy cigány jegy nélkül és simán átengedték, engem meg meg is állítottak hogy mutassam a jegyemet -_-""
2012. máj. 26. 07:26
 4/12 A kérdező kommentje:
azért felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak... most már jöhetne 1 normális államfő, aki tesz is ezek ellen valamit, mert ha így megy tovább, hogy nem teszünk ezek ellen semmit egyszer csak azt vesszük észre, hogy Mo.-n átveszik a retkek az irányítást, bár már most konkrétan azt tesznek amit akarnak... szánalom:@
2012. máj. 26. 07:53
 5/12 anonim válasza:
0%
rasszista kamu kérdés
2012. máj. 26. 08:48
 6/12 anonim válasza:
100%

Az előző egy hülye gyerek miért kamu, rasszista kérdés?(egy picit rasszista de jogosan kérdezi meg) igaza van miért nem igazoltatják őket?Azért mert félnek tőlük a rendes emberek meg nem fognak visszamenni 40 emberrel és fenyegetőzni!

Rohadjanak meg mindannyian, na azért ez már tényleg undorító dolog!

2012. máj. 26. 09:21
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem az ellenőrök inkább félnek az esetleges retorzióktól. Ez is a cigányokról alkotott sztereotípiák része: ha beléjük kötsz, tuti bántani fognak. Pedig ez nem így van, nem fogjátok elhinni, de láttam már olyat, hogy a buszvezető számon kérte a romákat, amikor jegy vagy bérlet felmutatása nélkül szálltak buszra (BKV-ról van szó), és a végén nemhogy nem verték meg, de még elnézést is kértek és vettek jegyet. Szóval nem vagyok meggyőződve arról, hogy az a sztereotípia, ami alapján nem ellenőrzik őket, valóban megalapozott lenne. Innentöl kezdve ez nem csak a pofátlanul jegy nélkül besétálók sara, hanem az ellenőröké is. Ha az ő kiállásuk határozottabb lenne, akkor se cigány, se kigyúrt szkinhed (szintén előszeretettel nem ellenőrzött embertípus) nem mehetne le a metróba jegy nélkül, így nem létezne ez a probléma sem.
2012. máj. 26. 09:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#5 - öröm hallani hogy így látod, gondolom felétek nem laknak kisebbségiek.

Kérdező: én nem tömegközlekedek, de amit mondasz - az alapelv, hogy mindent szabad - máshol is előre kezd törni.

Beszélgetek a szomszéddal az utcán, odamegy a kissrác a virágágyáshoz, elkezdi rugdosni a virágokat - rászól a szomszéd, hogy "Öcsi, hagyd azokat a virágokat békén de azonnal", erre 3 cigányasszony ott terem és elkezd sipákolni, hogy "há mér nem lehet hagyni hogy szegény gyerek jáccon".. Ez kicsiben, itt kezdődik.

Meg persze igazoltat engem egyszerre 4 rendőr, már éppen a háromszögemet nézegetik, amikor elmegy mellettünk egy rogyásig terhelt "vasas" kisteherautó. Szemmel láthatóan elöl 4-en ülnek a max. 3 helyett és túl van terhelve, de nem merik leinteni. Én nem haragszom a rendőrökre - félreértés ne essék - de azok a jogalkotók, akik ezeken a figurákon nem biztosítanak "fogást" a rendőr számára, azok nem jogalkotók, hanem diszkriminátorok és nem a romákat hátráltatják...

A rendőr nem meri őket rendre utasítani, mert őt fogják berángatni az elöljárójához elbeszélgetésre ha azok a népek kikiáltják "rászistá"-nak.

2012. máj. 26. 09:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem bírják behajtan úgyse rajtuk.

Házukat nem foglalják le mert ki venné meg?

Munkahelyük nincs meg nem is lesz. onnan levonni nem lehet.

Segélyből családi pótlékból meg nem lehet levonni tartozást vagy bírságot. Max leültetik de a sitt nem visszatartóerő mert teli van. És ha ezt elmondod akkor rasszista vagy!!

Én megszüntetném az állampolgárságukat és kiűzném az országból őket vissza ahonnan jöttek.

A sitten meg bevezetném a kemény munkát hogy hasznuk is legyen ne csak ott lustálkodjanak. Menyenek a kőfejtőbe vagy mit tudom én. aki szökik meg lőném. És meg lenne oldva a cigányprobléma az országban. Ennek nem lesz jó vége az lesz hamarosan.

2012. máj. 26. 10:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egy néni azt mondta nekem a buszon, hogy ezeket előbb szaporítani kéne, aztán ritkítani. Nem én mondtam!
2012. máj. 26. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!