Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért háborodott fel a bicikli...

Miért háborodott fel a biciklis ha nem volt igaza?

Figyelt kérdés

Főúton érkeztem, velem párhuzamosan jobbra bicikliút. Jobbra kanyarodtam egy mellékútra viszont a bicikli útnak is vége volt a kereszteződésben, kint is van ott az elsőbbségadás kötelező tábla.

Láttam, hogy velem párhuzamosan érkezik egy kerékpáros és feltételeztem, hogy ismeri a rá vonatkozó KRESZ szabályokat, erre amikor kanyarodok jobbra, látom, hogy elrántja a kormányt és vadul szentségelt rám. Gondoltam megállok és megbeszéljük, hogy mire kellene odafigyelnie, de tovább hajtott.

Miért gondolta, hogy nekem ott elsőbbséget kellett volna adnom? Nem értem. Nagyon sokszor úgy érzem az utakon, hogy az a kerékpáros mentalitás, hogy majd ő rájuk figyel mindenki más és nekik bármit szabad. Rettentő idegesítő.

2023. febr. 12. 14:28
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
75%
40! Nézd meg a válaszokat. Azok vannak többségben, akik szerint a bringás volt a hülye.
2023. febr. 13. 14:51
 42/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Továbbra is tartom, hogy ott nekem volt elsőbbségem, de abban igazat adok néhány válaszolónak, hogy előzékenyebbnek kellett volna lennem, de egyébként erre írtam a kérdésemben azt, hogy a magyar kerékpáros társadalom iszonyú felelőtlenül közlekedik és elvárják, hogy minden körülmenyek között figyeljenek rájuk, miközben ők tojnak a KRESZ szabályaira. Ez csak egy darab eset volt, amit kiírtam. A szabadstílusú bringásokat pedig közvetlenül követik a motorosok, de ebbe már tényleg nem mennék bele.

Van azért annak némi ellentmondásos bája, hogy némely gyengeidegzetű, habzószájú hozzászóló pont tőlem venné el a jogsit. Megjegyzem a 10+ volán mögött töltött évem alatt még csak egy koccanásom sem volt, de nyugodtan ítéljetek meg egy teljesen vitatható szituáció alapján. Lol

A sértődött bringások meg kiméljenek meg a priváttól, mert ez a proli hőzöngés nem vitaképes, és minden esetben megy a tiltás.

2023. febr. 13. 15:26
 43/51 anonim ***** válasza:
59%

És még mindig nem érted!

Az elsőbbségadás tábla a keresztirányú forgalomra vonatkozik.

Akkor lenne igazad, ha a kerékpárút bár párhuzamos, de 8-10 méterre fut az úttól, de itt csak max olyan 50 centis csík van.

Elé kanyarodtál.

2023. febr. 13. 15:34
 44/51 anonim ***** válasza:
78%
Hogy a bánatos lószarba lett volna elsőbbséged?
2023. febr. 13. 15:38
 45/51 anonim ***** válasza:
39%

Kértem tőle, mutassa meg a helyet térképen.

Helyette képernyőfotóval bohóckodott.

Arra hivatkozik, hogy kerékpárút vége, és eak tábla van.

A kerékpárút és az úttest között kb. fél méteres elválasztó sáv van csak. Nem lehet meggyőzni, de a többséget sem.

Valaki jött egy buszos cikkel is, hogy a rendőrség ott a bringást hozta ki hibásnak.

A helyszín hasonló ugyan, de nem azonos, és egy bulvárcikkről van szó.

2023. febr. 13. 15:42
 46/51 A kérdező kommentje:

Kerékpárút VÉGE. Az ég világon semmi köze hozzá, hogy én pont ott jobbra kanyarodom. Ott vagy 50 méterrel beljebb neki kutya kötelessége elsőbbséget adni, mivel becsatlakozik a közúti forgalomba, és nem a bicikli útról vagy járdáról, mert a tábla után neki elsőbbségadási kötelezettsége van.

A házad behajtójáról sem ugorhatsz ki vakon jobbra, remélve, hogy mögötted majd lassítanak és kedvesen beengednek.

2023. febr. 13. 16:07
 47/51 anonim ***** válasza:
67%

A kerékpárúton közlekedő a forgalom aktív résztvevője. Rettenet, hogy ennyire nem vagy tisztában ezekkel.

A kerékpárút vége nem szabályoz elsőbbséget, és még mindig nem tudtad megmutatni a rendeletnek azt a részét, amelyik szerint a velem párhuzamosan közlekedőre vonatkoztatná az elsőbbségadást.

2023. febr. 13. 16:12
 48/51 anonim ***** válasza:
84%

De mondok neked még valamit!

Nekem édes mindegy, kinek van igaza ebben a vitában, és kinek lenne igaza az úton.

Én soha, de soha nem kanyarodok így be senki elé. Ha 124 500 ok lenne arra, miért ő álljon meg, és ne én.

2023. febr. 13. 16:14
 49/51 Alex Fly ***** válasza:
27%
@46: az, hogy a kereszteződésben már nem kerékpárút (egyéb tábla hiányában sima közút), az semmiben nem befolyásplja azt, hogy a kerékpáros kerékpárúton érkezett oda, amely esetbem az itt is idézett kanyarodási szabály értelmében veled szemben elsőbbsége van.
2023. febr. 13. 16:14
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Megint kérlek, a Google térképet legyél olyan kedves linkelni, nem képet tölts fel.

És ne az URL-t másold ki, hanem három pont, térkép megosztása, link másolása. Vagy, ha utcaképet mutatsz, három pont kép megosztás, link másolása

2023. febr. 13. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!