Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért háborodott fel a bicikli...

Miért háborodott fel a biciklis ha nem volt igaza?

Figyelt kérdés

Főúton érkeztem, velem párhuzamosan jobbra bicikliút. Jobbra kanyarodtam egy mellékútra viszont a bicikli útnak is vége volt a kereszteződésben, kint is van ott az elsőbbségadás kötelező tábla.

Láttam, hogy velem párhuzamosan érkezik egy kerékpáros és feltételeztem, hogy ismeri a rá vonatkozó KRESZ szabályokat, erre amikor kanyarodok jobbra, látom, hogy elrántja a kormányt és vadul szentségelt rám. Gondoltam megállok és megbeszéljük, hogy mire kellene odafigyelnie, de tovább hajtott.

Miért gondolta, hogy nekem ott elsőbbséget kellett volna adnom? Nem értem. Nagyon sokszor úgy érzem az utakon, hogy az a kerékpáros mentalitás, hogy majd ő rájuk figyel mindenki más és nekik bármit szabad. Rettentő idegesítő.

2023. febr. 12. 14:28
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
79%

Ügye nincs jogsid!

Neki volt igaza. Az elsőbbségadás tábla a keresztező firgalomra érvényes. Kettőtök között a kanyarodási szabály szerint neki volt előnye.

És a kerékpárút egynek számít, ha kevesebb a távolsága az úttesttől 6 méternél.

2023. febr. 12. 14:36
 2/51 anonim ***** válasza:
0%
Mert az önbecsülése nem engedte. Sokkal egyszerűbb a másikat hibáztatni, mint beismerni hogy hibázott. Persze az is lehet hogy nem tudja a szabályokat vagy piás volt.
2023. febr. 12. 14:37
 3/51 anonim ***** válasza:
39%
2. Na, te sem ismered a szabályokat. A bringásnak volt elsőbbsége.
2023. febr. 12. 14:39
 4/51 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
100%
Nem igazán világos a szituáció, kinek hol volt elsőbbségadás kötelező táblája?
2023. febr. 12. 14:42
 5/51 anonim válasza:
81%
Neki volt igaza, mert kanyarodásnál a biciklisnek elsőbbséget kell adni kocsival. A biciklis tábla semmit nem jelent, az csupán egy figyelmeztetés a biciklisnek, nincs elsőbbségadás kötelező tábla biciklisek részére és nincs kötelező kresz vizsga sem biciklisek részére.
2023. febr. 12. 14:44
 6/51 anonim ***** válasza:
77%

#3 vagy neked nem megy a szövegértés.

"bicikli útnak is vége volt a kereszteződésben, kint is van ott az elsőbbségadás kötelező tábla"

Igaz, nem teljesen egyértelmű. Kérdező pontosabban fogalmazz máskor.

2023. febr. 12. 14:44
 7/51 anonim ***** válasza:
100%

4. A kérdező szerint a bringásnak.

A kerékpárút az úttestel párhuzamos.

A kereszteződésnél kerékpárút vége és elsőbbségadás kötelező tábla van.

Ez az alapállás.

A jérdező szerintem abból indul ki, hogy a kanyarodás után az előnnyel rendelkező úton van.

De ez csak nagyobb távolság esetén lenne így.

2023. febr. 12. 14:47
 8/51 A kérdező kommentje:

A bicikli út végén kint van a bicikli út vége tábla és egy elsőbbségadás kötelező tábla. Ezért nem értem miért kellett volna elsőbbséget adnom? Bicikli út VÉGE, onnantól neki ugyanúgy a főúton kell haladnia.

Elnézést, ha pontatlanul fogalmaztam.

2023. febr. 12. 14:48
 9/51 anonim ***** válasza:
100%
6. Az elsőbbségadás tábla mióta vonatkozik a velem párhuzamosan közlekedőre?
2023. febr. 12. 14:48
 10/51 anonim ***** válasza:
92%

8. Még hányszor írjam? Elékanyarodtál.

De mutasd meg Google térképen. De ne.képként töltsd fel!!!!

2023. febr. 12. 14:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!