Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért háborodott fel a bicikli...

Miért háborodott fel a biciklis ha nem volt igaza?

Figyelt kérdés

Főúton érkeztem, velem párhuzamosan jobbra bicikliút. Jobbra kanyarodtam egy mellékútra viszont a bicikli útnak is vége volt a kereszteződésben, kint is van ott az elsőbbségadás kötelező tábla.

Láttam, hogy velem párhuzamosan érkezik egy kerékpáros és feltételeztem, hogy ismeri a rá vonatkozó KRESZ szabályokat, erre amikor kanyarodok jobbra, látom, hogy elrántja a kormányt és vadul szentségelt rám. Gondoltam megállok és megbeszéljük, hogy mire kellene odafigyelnie, de tovább hajtott.

Miért gondolta, hogy nekem ott elsőbbséget kellett volna adnom? Nem értem. Nagyon sokszor úgy érzem az utakon, hogy az a kerékpáros mentalitás, hogy majd ő rájuk figyel mindenki más és nekik bármit szabad. Rettentő idegesítő.

2023. febr. 12. 14:28
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
32%
#9 Nem írta kinek van az elsőbbségadás tábla, de mivel vége a kerékpár útnak, így elég valószínű, hogy a bicikliúton van az elsőbbségadás kötelező tábla. Nem láttál még ilyet? Jó sokat vezethetsz...
2023. febr. 12. 14:52
 12/51 A kérdező kommentje:
A bicikliúton van az elsőbbségadás kötelező tábla, közvetlenül a kereszteződés előtt.
2023. febr. 12. 14:53
 13/51 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
76%

Nálunk a körforgalomban van kitéve az elsőbbségadás kötelező tábla, a gyalogosátkelőhely+kerékpársáv kombóhoz mindkét oldalon, hasítanak át szét sem nézve. Főleg öreganyámék a delejes suhanóval. Na az biztos, hogy még a kresz könyv borítóját sem látta soha.

Csak annyi gond, kocsival nekem kell figyelni és megállni, mert én megyek a böribe.

Van egy másik kereszteződés, aminél a felsöbbrendű útról lekanyarodik enyhén jobbra egy alsóbbrendű. Na itt ha bringával megyek, igyekszek a sávom közepén maradni, mert ha szabályosan az út szélén haladok, simán rámhúzzák az autósok a kormányt, hiába nem jelzek és a főúton haladok tovább.

Úgyhogy nálunk a közlekedési kultúra hiányával vannak óriási problémák.

Úgyhogy mindenki szarul közlekedik, csak én vagyok helikopter!

:D

Fazst, én is átmegyek a piroson!

2023. febr. 12. 14:55
 14/51 anonim ***** válasza:
79%
Újra és újra: elsőbbséget a keresztező firgalomnak kell adni, nem a velem párhuzamosan, elém kanyarodónak.
2023. febr. 12. 14:56
 15/51 anonim ***** válasza:
68%
#14 Igaz, amíg nincs elsőbbségadás kötelező tábla. Amint van, bárki bárhonnan érkezik elsőbbséget kell adni neki. Alárendelt leszek a többi közlekedővel szemben. De ha egy jogosítvánnyal rendelkező(te, gondolom) nem tudja, akkor egy biciklistől hogy várhatnánk el, hogy tudja...
2023. febr. 12. 15:07
 16/51 anonim ***** válasza:
74%

Nincs igazad. Egyébiránt, ha a bringásnak volt, akkor az autósnak is kellett, hogy legyen.

Ha egy únak számít, akkor kanyarodási szabály.

2023. febr. 12. 15:10
 17/51 anonim ***** válasza:

Tehát te azt mondod, hogy pl. itt elsőbbséget kell adnod a kerékpárosnak a kerékpár úton, mert te éppen kanyarodsz jobbra?

[link] ,19.0859756,0a,90y,275.5h,74.85t/data=!3m4!1e1!3m2!1sewdV1X2AxrUfHEHOvt9O3g!2e0

2023. febr. 12. 15:17
 18/51 A kérdező kommentje:

Itt kanyarodtam jobbra. Táblák jól látszódnak.

[link]

2023. febr. 12. 15:26
 19/51 anonim ***** válasza:
66%
KRESZ alap szabálya, hogy kanyarodásnál elsőbbséget kell adni az egyenesen továbbhaladók számára. Ez az egyik leginkább alap szabály. Nyilván a kérdező felülírta ezt a szabályt.
2023. febr. 12. 15:34
 20/51 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
60%

Ott a bringásnak le kell szállni, vége a kerékpárútnak.

Nincs miről beszélni.

2023. febr. 12. 15:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!