Az utcáról a saját ingatlanomra tilos behajtanom, ha valaki jön mögöttem?
21 éve vezetek, de ilyet eddig még nem tapasztaltam:
Jöttem ma haza, szépen kitettem az indexet és lassítottam mint máskor hogy behajtsak a saját ingatlanomra. De azt a dudakoncertet, hadonászást, nemzetközi kézjelzésekkel történő mutogatást én még nem tapasztaltam mint most egy mögöttem jövő autóstól.
Van valami új Kresz szabály ami ezt tiltja? Vagy mit kellett volna tennem? Ha látom hogy jönnek mögöttem tovább kellett volna hajtanom a házam előtt? Majd ha nincs mögöttem senki, akár km-ekkel távolabb megfordulni és visszafelé jövet is nézni hogy van-e valaki mögöttem? És addig pingpongozni ide-oda, amíg egyszer csak teljesen kihalt nem lesz az utca és akkor végre behajthatok a telkemre?
"Ismét megkérdem, mit hagysz ki a történetből?
Csak azért mert indexelsz és lekanyarodsz, senki nem fog dührohamot kapni."
Szerinted, ha jogos lett volna, akkor annyira unatkozom, hogy nincs más dolgom, mint itt kérdezősködni? Azért kérdezem, hogy van-e erre valami új szabály, mert én se értem...
Egyébként jobbra kanyarodtam le, nem kellett felezőt (nincs is felfestés kis mellékutca) átlépnem.
Van mögöttem kb 600.000 km a 21 év alatt. Munkaügyben is elég sokat autózok. Ez alatt se büntetésem, se traffipax, se koccanásom nem volt még. De rendben, nyilván én voltam a hibás, 200-zal az úton kacsázva száguldoztam, satufékeztem, természetese indexelés nélkül és kézifékkel tettem be az autót úgy hogy mindenkit leszorítottam az útról! Remélem így mindenki elégedett és ezt akarta olvasni.
Ha tényleg olyan tapasztalt és rutinos sofőr vagy, akkor az ilyet észre sem kéne hogy vegyed - feltéve, hogy tényleg alaptalan.
Nem hiszem el, hogy huszonegy év után életedben most először tapasztalod, hogy valaki hülye.
Már ha tényleg az, mert a sztori szerintem még mindig sántít. Ezek azok a tipikus esetek, ahol a másik fél véleménye nélkül nem csak hogy nem lehet, de felesleges is bármiféle állást foglalni.
Több variáció van:
a) Tényleg nem csináltál semmit, a mögötted lévő tényleg egy idegbeteg. Na és? Megrántod a vállad, az élet megy tovább. Mit kell ezen ennyit vergődni? Úristen, rám dudáltak! Mint egy hisztis tyúk.
b) Csináltál valami kiszámíthatatlant, valami félreérthetőt, valami zavarót a másik számára, ami neked nem esik le, nem vetted észre, stb. Nem zárnám ki teljesen. Ha például velem történne ilyen, nem lennék ennyire felbőszülve, mint te, hogy habzó szájjal üvöltsem, hoyg én mekkora ász vagyok és biztos kiváló és hibátlan és tökéletes. Simán el tudom képzelni, hogy elbambultam és valami fasságot csináltam (nem toltam eleget az indexkaron, erőset lassítottam, mittomén, bármi). Ledudált, leszarom. Majd ha el akarja mondani mi baja van, megáll, kiszáll, megbeszéljük.
c) "Azért kérdezem, hogy van-e erre valami új szabály, mert én se értem..." Nyilván tudod, hogy nincs új szabály, ergo csak azért vered itt a nyáladat, mert hisztizni akarsz. Ha lenyugodtál, mondd el szépen, mégis mi történt valójában, amivel ennyire felkxrtad a másik és a saját agyát is.
Ennyi év és km után pontosan tudhatnád, hogy
- nincs és soha nem volt ilyen szabály, mert ez egy nonszensz hülyeség lenne.
- vannak az utakon idegbeteg állatok, akik dudálnak, ha bármi miatt lassítaniuk kell.
Ha egy friss jogsis, vagy egy sok év után újrakezdő kérdez ilyet, az oké. De aki 20 éven keresztül átlag évi 30 ezer km-t levezetett, az nem kérdezne ilyet, mert annak ez (sajnos) egy mindennapos, ezerszer tapasztalt dolog.
Szóval szerintem:
- vagy kamuzol a rutinoddal kapcsolatban
- vagy játszod a naivát, hogy hergeld a népet.
Nekem is volt már ilyen. Lassítok (irányjelzőt időben kiteszem, úgy 100 méterrel a "cél" előtt), sőt: Megállok, mert balra nagy ívben kellene befordulnom az ingatlanomra, de szemben ugye jön 3 autó is.
A mögöttem jövő tarhonya meg persze dudál, villog, hadonászik.
Nos, erre én szépen kéziféket húzok, öv kicsatol, kiszállok, és hátramegyek hozzá:
"Mi van, pajti? Csíp a pisi a pelusban? Láthatod, hogy haza akarok menni, csak közben jönnek szemben. Kusuljál szépen!"
Persze ez akkor működik, ha 192 centi és 146 kiló vagy, mint én. :)
Hát én pici vagyok de mint írtam nekem lelassul az autóm.
Autóúton is, elozok én 115el GPS szerint kamion olyan 87el GPS szerint.
Már majdnem megelőztem amikor jön mögöttem valaki gyorsabban és villog. Ilyenkor leveszem a gázról a lábam az autó szépen lassul belassulok 80ra a kamion jobbról elhalad beallok a kamion mögé és elengedem a sietős embert.
Meg szoktak lepodni. Nincs fekezgetes szabálytalankodas csak mivel nem akarok gyorshajtani igy ez a megoldás amit tehetek. :)
Ez mind tök szép és jó, de a "kérdező" nem kért tanácsot, ő hibátlan és tökéletes.
Csak sajnáljátok kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!