Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi a súlya egy átlagos...

Mennyi a súlya egy átlagos turistabusznak? Ahol 7,5t felett behajtani tilos tábla van, ott turistabusz behajthat?

Figyelt kérdés
Olyan 40-45 ülőhelyes buszra gondolok....

2021. nov. 5. 07:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem hajthat be, böven 10t felett van mind.

7.5t azok jellemzően kiskerekű kisteherautók.

2021. nov. 5. 08:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Kb. igaz az összesre hogy olyan 20 t környékén van a súlyuk.

[link]

De józan paraszti ésszel belegondolva is beláthatod, ha abba belegondolsz, hogy a KRESZ egy személyt 68 kg súlynak tekint. Ez 40 főnél kapásból 2.7 t-a, és ezek csak az utasok!

2021. nov. 5. 09:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm, értettem! :)

Egy múzeum felkereséséhez tervezgetem az utat, és pont a múzeum utcája végén van kint ez a tábla. De sebaj, mert a keresztező utcánál viszont nincs tiltás, és pont ott lesz is nagyobb hely, meg még parkoló is, ahol a busz meg tud fordulni. És talán parkolni is.

Sofőr mondta, hogy nem ismeri a környéket, azért is gondolkodom én is az úton. De sose gondolkodtam még gépkocsik és buszok súlyán, ezek már számomra olyan elképzelhetetlen nagy tömegek :))), és bizony azt sem tudtam, hogy az embereket bele kell számolni vagy sem.

Tényleg, igazából az ilyen szállítós dolgokat se tudom, csak hogy vannak bizonyos szabályok és korlátok. (Autózni sem szoktam amúgy.) De pl. nyáron akartunk nagyobb mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget szállíttatni, és néhány utánfutóval rendelkező ismerősöm egyike sem vállalta, mert a megengedettnél nehezebb lett volna, két részletben meg nem érte volna meg fuvarozni, szóval egy nagyobb járgánnyal rendelkező hivatalos fuvarost bíztunk meg. :)

Na jó szóval akkor dereng így, hogy cakkpakk utast és szállítmányt is bele kell számolni az ilyen sztoriknál.... :)

Közben eszembe jutott, megtudakolom a múzeumtól, hogy hol lehet leszállni parkolni szabályosan a közelükben!

2021. nov. 5. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Oké, örülök hogy segíthettünk!

Ha megmondod melyik múzeum, esetleg tudok segíteni.

2021. nov. 5. 19:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A súlykorlátozásos KRESZ tábla a megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozik. Ez az érték benne van a forgalmiban. A rendőr nem fogja lemérni az aktuális súlyát, hanem megnézi a forgalmi engedélyben. Nem érdekli, hogy csak a sofőr van a buszban, vagy héliumos léggömbök, vagy tele van utasokkal.

Egy 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű teherautó, aminek az önsúlya 4,5 tonna, üresen sem hajthat be oda, ahol a behajtani tilos táblán 5 t van felső határértékként.

2021. nov. 5. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!