Behajntani tilos tábla-kivéve célforgalom?
Első tökéletes, csak magyarázatot írok hozzá.
Szerepe forgalomcsillapításban van. A cél bármi lehet. Ott laksz, ott lakóhoz jöttél látogatóba, munkát végzel ott.
Az áthalytás tilos.
Ezt a táblát az egyirányú utcamásik végére teszik ki és tilos behajtani.
Én úgy tanultam még hogy oda a megkülönböztető jelzést használó jármű se hajthat be, menjen az utca másik végén be.
3! Miért írs sületlenséget?
Mkj bárhova bemehet.
Behajtani tilosból kétféle van.
A telepirks, középen vízszintes fehér sáv az egyirányú utca "kijáratánál" van.
A fehér alapú, pirossal keretezett pedig járműfirgalom elöl elzárt terület.
Kiegészítő tábla mindkettő alatt lehet. Olysn is, ami a célforgalmat megengedi. Vagy bizonyos időszakokra korlátozódik stb.
"Én úgy tanultam még hogy oda a megkülönböztető jelzést használó jármű se hajthat be, menjen az utca másik végén be."
Soha nem volt benne ilyen.
Megkülönböztető jelzéssel 5 dolog vonatkozik csak rád:
Vasúti átjáró jelzései (értelemszerű, a vonat nem válogat)
Rendőri karjelzések (a rendőr láthat valamit/tudhat valamiről amiről ő nem)
Szélesség korlátozás (mert mk. jelzéssel sem fér be)
Magasság korlátozás (mert mk. jelzéssel sem fér be)
Összsúly//tengelyterhelés korlátozás (mert mk. jelzéssel sem bírja el az útburkolat)
Célforgalom : Ha célod van azon a környéken, jól leírtak fentebb, pl ott laksz, ott dolgozol, de csak azért mert erre most neked szimpatkisusabb rövidebb ezért nem mehetsz ott át (mivel nincs célod)
Megkülönböztető jelzésre a fent említett 5 dolog vonatkozik, annyit tennék hozzá, hogy akkor hajthat át piroson mk. Jelzésű jármű, ha a fény és a hangot egyszerre használja !
8-as! Nem nézek után a KöHém rendeletekben, de a gyakorlatban látni ilyeneket.
Ez ugyan itt kivéve áruszállítás. De a logikája ugyanaz. Ha egyirányú az utca, akkor miért lehetnek kivételek. Az áruszállítás is egyfajta célforgalom.
Meglepő módon itt is behajtani tilos van.
(Más kérdés, hogy mint a képen látszik, nem nagyon zavartatják magukat az autósok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!