Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem képesek sokan ilyen...

Miért nem képesek sokan ilyen benzinárak mellett sem letenni az autót?

Figyelt kérdés

2 hónapja mást sem hallani, minthogy iszonyatosan drága a tankolás, nem lehet bírni, mégis azt látom, hogy a többség továbbra is autóval jár a budira is. Családi házas környéken lakom, itt szinte mindenkinek két autója van, pedig azért nem egy hú de gazdag környék, átlagemberek laknak itt.

A szomszéd is folyton panaszkodik, de most vettek 2. autót a feleségének, nehogy gyalog kelljen elmenni a boltig. De komolyan, 10 percnyi sétára van innen a bolt, de a kisbabás szomszédok is inkább kocsiba rakják a gyereket, semmint akkor elsétálnának vele addig, hogy legalább levegőzzön a kocsiban.

A városi rokonokon, ismerősökön is azt látom, hogy hiába van busszal csak 15-20 percre a munkahelyük, akkor is kocsival mennek. Sőt, bevallom, még a saját férjem is felidegesít ezzel, lassan havi 30 ezerért tankolunk, holott a buszbérlet feleennyi lenne, és mivel csak heti 4 napot van bent a városban, beleférne az a napi plusz fél óra utazás.

Mi a tököm van az emberekkel, hogy inkább esznek szárazkenyeret párizsival, de akkor is kocsival mennek a szomszéd utcáig?

2021. okt. 27. 13:29
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
25%
Hiába pontoztatok le, én a csajok miatt járok kocsival.
2021. okt. 27. 18:50
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ilyen környezetben élünk,itt is mindenkinek 2 autója van.

A páromnak a munkája miatt kell így nyilván muszáj használni.

Nekem a gyerekek miatt kell hogy tudjam őket hordani ovi, suli. Borzalom a buszjárat így igen akkoris kocsival fogunk járni.

2021. okt. 27. 19:23
 33/49 anonim ***** válasza:
20%

1, Mert munkaalapú társadalom van, kérem;

2, Mert jobban élünk mint 4 éve;

3, Mert versenyeznek az emberek egymással;

4, Mert rengetegen el vannak hájasodva ebben az országban, és nem bírnak 1 métert sem megtenni gyalog.

2021. okt. 27. 20:04
 34/49 anonim ***** válasza:
45%

Egyébként akár munkába, akár bevásárolni megyek, teszek rá, hogy van a környéken "húdeszuper tömegközlekedés".

Ha ahhoz van kedvem, akkor előveszem az autót.

Csak úgy.......

Közöd hozzá? :D

2021. okt. 27. 22:25
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Én igazán hülye vagyok, hogy autóval járok, ezt beismerem. Azért nem mindenhova, de sokszor feleslegesen ülök kocsiba. Pesten lakom, igazából bárhova el tudnék menni tömegközlekedessel, vidékre is, de lusta vagyok, illetve most jön az, hogy ráfogom a családra, van 2 gyerekem, 1,5 és 9 évesek, de hülyeség lenne rájuk fogni, mivel a legtöbb esetben egyedül autózok. Gyakran úgy melózok, hogy hajnalban 3 kor végzek, hazajöhetnék éjszakai busszal is 1 óra alatt kB, de inkább 20 perc alatt hazáérek kocsival... Hétköznap napközben a városban nem szoktam menni a dugók miatt, inkább kifelé megyek, pl most a múlt héten voltam 200 km re, oda tudtam volna menni volánbusszal, most vasárnap kétszer mentem ugyanarra a helyre 60 km re, (2* oda vissza az 240 km), de oda is ment volna vonat a keletiből, pénteken megyek 150 km re, oda is menne vonat + a vonat állomástól ahol leszállnék még egy fél óra volánbusz, de nem tudom mikor végzek, lehet, hogy éjjel megyek akkor meg nem tudnék hazajönni, így inkább megyek kocsival... (Gyakran vannak ilyen hosszabb útjaim de úgy intézem maradjon saját célra is benzin) Nincs káros szenvedélyem, cigi, ital stb, a lakást is már kifizettem, nem keresek rosszul igazából, úgy vagyok vele, hogy ennyit had engedhessek meg magamnak, meg amúgy is idén tavasszal vettem a mostani kocsit, eladni nem lenne érdemes, mert nem tudnám annyiért eladni, amennyiért vettem (mindig ilyen jó vételeket csinálok)
2021. okt. 27. 22:35
 36/49 anonim ***** válasza:
89%
Egyszer régen azt mondtam, hogy ha csak egy hónapig tudom anyagilag megengedni, akkor is lesz autóm. Aztán telt-múlt az idő, és eljutottam odáig, hogy segítséggel meg tudtam vásárolni egy akkor 15 éves autót olcsó autót (nagyon "ritka" típus, minden kisebb utcában is van belőle három). Azóta eltelt 6 év és szerencsére mindvégig meg tudtam tartani az autót, pedig voltam munkanélküli is ezen időszak alatt. Kellett és kell rá költeni, ezt és a benzinárakat is figylembevéve akkora kényelmet ad, amekkorát a busz sohasem fog adni. Egy nagyobb bevásárlás nehezen oldható meg nélküle, pl. régen buszon hordtam az ásványvizet, vagy egy zsugort tudtam hozni és még ezt-azt, vagy két zsugort és nagyjából semmi mást. Kocsiba meg berakok átlag 5-8 zsugort, bevásárlást és még van hely mellette, pedig csak egy kisautó. Idősebb rokont, aki másra nem nagyon számíthat, buszra pedig már nem tud felszállni, is el tudok vinni bevásárolni vagy orvoshoz. Rengeteget segített nagyobb dolgok szállításakor (radiátor, hűtő, split klíma, szekrény, matrac, létra stb.), nem kellett mást megkérnem, hogy segítsen, vagy házhozszállítást fizetni. Sok esetben ráérek 2-3 óra helyett 40 perccel vagy egy órával előbb elindulni, mert kényelmesebben és hamarabb odaérek kocsival, busz meg vagy két órával előtte van, vagy fél órát kések. Ha valahová be kell ugrani 10 percre, az tényleg 10 perc, nem egy óra, aminek a jelentős része buszra várás. 20 km-re lakom egy nagyvárostól, szinte minden komolyabb dologért oda kell mennem, ott van munkahelyem is, sőt, mióta van autóm, csak nagyjából olyan helyeken dolgoztam, ahová csak több átszállással jutottam volna el. Autóval meg hamarabb hazértem, mint az, aki helyi járatozott városon belül. Most olyan helyen vagyok, ahol 7-8 ember van, szintén mindenki kocsival jár. Nem ázok, télen nem fázok, nyáron nincs melegem, imádok vezeteni, annyi előnye van az autónak és annyira hozzámnőtt, amíg tehetem, nem fogom letenni 800 forintos benzinárnál sem. Ha leteszem, nincs bevételem sem, mert dolgozni sem tudok járni, vagy ha mégis, már többe kerül a két bérlet, mint a benzin és bukom a kényelmet is. Nem iszom, nem dohányzom, nem költök sorsjegyre vagy szerencsejátékra (és barátnőm sincs :D), szóval eddig mindig jutott pénz benzinre és igyekszem úgy csinálni, hogy jusson továbbra is.
2021. okt. 28. 00:13
 37/49 anonim ***** válasza:
75%
Én azért, mert szeretek autóval járni. Szeretem az autómat, ami egyben a hobbim is. Kisebb távokra, ha nem kell semmit cipelni, szívesen megyek gyalog, de a tömegközlekedést kerülöm, nem a pontossága miatt, hanem a retek emberek miatt, akik olykor ott vannak.
2021. okt. 28. 00:17
 38/49 anonim ***** válasza:
Én pl. azért mert kocsival 15 perc beérni a munkahelyemre, tömegközlekedéssel pedig 1+ óra. Az időm megér ennyit
2021. okt. 28. 07:40
 39/49 anonim ***** válasza:
0%

Mivel közös légkörben élünk, közös erőforrásokkal, van köze hozzá a társadalomnak szvsz.

Népszerűtlen vélemény: még a jelenlegi árak mellett is túl olcsó az autózás.

2021. okt. 28. 07:56
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
#39: Nem az autózás túl olcsó, mert baromira nem az. Pláne a magyar viszonyokban. Hanem a normális lehetőség nincs megteremtve az alternatíváknak.
2021. okt. 28. 08:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!