Miért nem képesek sokan ilyen benzinárak mellett sem letenni az autót?
2 hónapja mást sem hallani, minthogy iszonyatosan drága a tankolás, nem lehet bírni, mégis azt látom, hogy a többség továbbra is autóval jár a budira is. Családi házas környéken lakom, itt szinte mindenkinek két autója van, pedig azért nem egy hú de gazdag környék, átlagemberek laknak itt.
A szomszéd is folyton panaszkodik, de most vettek 2. autót a feleségének, nehogy gyalog kelljen elmenni a boltig. De komolyan, 10 percnyi sétára van innen a bolt, de a kisbabás szomszédok is inkább kocsiba rakják a gyereket, semmint akkor elsétálnának vele addig, hogy legalább levegőzzön a kocsiban.
A városi rokonokon, ismerősökön is azt látom, hogy hiába van busszal csak 15-20 percre a munkahelyük, akkor is kocsival mennek. Sőt, bevallom, még a saját férjem is felidegesít ezzel, lassan havi 30 ezerért tankolunk, holott a buszbérlet feleennyi lenne, és mivel csak heti 4 napot van bent a városban, beleférne az a napi plusz fél óra utazás.
Mi a tököm van az emberekkel, hogy inkább esznek szárazkenyeret párizsival, de akkor is kocsival mennek a szomszéd utcáig?
#18 Igen, én is a saját környezetemről írok :D (8 és 15. válaszoló vagyok)
Ezért is nagyon megosztóak a válaszok, mert mindenhol más a helyzet közlekedés terén. Mindketten vidéken élünk, neked mégis egyszerűbb a vonat, nekem meg az autó (időben, távokban, stb). Óriási különbségek vannak, ezért is feleslegesek az olyan válaszok mint pl a 14, mintha mindenhol dugó lenne, még egy 400 fős kis faluban is.
Nekem igenis fontos az autó ahogy egyszer már írtam, de ettől nem leszek sznob, én is volt hogy busszal jártam, de ha valakinek ez nem zavaró a költségeiben akkor nem tudom mit kell nekiállni hogy még a boltig sem képes elmenni gyalog, (kérdésben szerepel) mindenkinek a saját dolga. Ha meg valaki inkább nem eszik ez miatt, az az ő baja.
Ide úgysem fog olyan válasz érkezni hogy 'Mi hó végén 1 hétig nem eszünk rendesen mert tankolunk', olyanok viszont annál inkább ami most is már hogy 'a dugóba nagyon jó lehet ülni' 'de felénk nem szokott lenni' 'de felénk meg igen' stbstb.
"feleslegesek az olyan válaszok mint pl a 14, mintha mindenhol dugó lenne"
Szerintem ilyet sehol nem írtam. Többször is kiemeltem, hogy a saját útvonalamról tudok beszélni. (Emellett alapból feltételeztem, hogy ahol nagyságrendekkel jobb/gyorsabb/praktikusabb az autó, ott eleve nem kérdés, hogy miért használják azt....)
#22 Bocsi, de nem tudtam hogy azon kívül még melyik választ írtad te és abból az egy mondatból meg nekem az jött le :D ( nem tudtam hogy melyik többi válasz tartozik még hozzá)
Én ezen biztos nem akarok senkivel egy kis vitát se meg semmit ,mert mindenki úgy megy ahogy neki jó és ennyi :D
Nem mindenki akar a sok retardalt, budos gyokerrel egyutt tomegkozlekedni. Akkor nem jarnek maximum autoval, ha GYALOG lenne 10 percnyire a munkahelyem.
Bevasarolni meg egyertelmu, senki nem akar cipekedni. Nalunk setatavban van egy rakas bolt, nyilvan ha 2-3 dolog kell, lemegyunk, de bevasarolni jobb elautozni valamelyik nagyobb bolthoz.
Őszintén szólva nem egészen értem, hogy az ilyen kérdéseket miért veszi magára az, akinek nincs normális alternatíva. Nyilván nem azoktól várja senki az autó elhagyását, aki a semmi közepe és kukutyin között kell ingáznia sok cuccal, hajnalban 500 km-t. :D
De mondjuk pont ezeknek az embereknek lenne a legjobb, ha nem ülne autóba az akinek felesleges, és nem lenne ekkora forgalom. ¯\_(ツ)_/¯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!