Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Biciklisek, ti is rettegtek...

Biciklisek, ti is rettegtek ettől?

Figyelt kérdés
Hogy egyszer felkerültök a Bp-i Autósok Közössége youtube csatornára, és a teljesen szabályos közlekedéseteket fogja a sok idióta autós kommentelő szidni?
2021. okt. 9. 10:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
A KRESZ-tananyagban nem térnek ki erre, szóval nem tudom. Viszont akkor sem mehet rá a gyalogátkelőre körülnézés nélkül 15-tel. Szóval szabálytalan volt.
2021. okt. 9. 19:23
 22/36 anonim ***** válasza:

#20 Vicces figura vagy. Először azt mondod, hogy a rolleresnek nem kell leszállni, mert nem jármű, hanem gyalogosnak minősül. Erre én mondom, hogy közel sem gyalogos, ugyanis a roller közlekedési eszköz, szóval le kell szállni. Majd ezek után ilyet írsz, hogy "f*szság hogy le kell szállni".

Azt mondtam vicces vagy? Bocs, elírás. Azt akartam mondani, hogy te magad vagy a vicc. Az egy dolog, hogy van egy véleményed. Sőt, még az sem baj, ha a véleményed bizonyítottan hibás, hisz senki sem tökéletes, tanulni pedig nem szégyen. De hogy a KRESZ-t idézve megcáfolják az idióta érveidet, errefel te ezt f*szság nak hívod és tovább ragaszkodsz az idióta érveidhez... Hát barátom az erőteljes mentális visszamaradottságra utal. Komolyan mondom, egy hisztis makacs 5 éves viselkedik így...

2021. okt. 10. 04:47
 23/36 anonim ***** válasza:

A bpi autósokon bármit csinál a biciklis/gyalogos, akkor is ő a hibás. A másik kommentelő bőszen állítja az ellenkezőjét, de az ÖSSZES zebragázolásos videó esetén a komment szekcióban előveszik a "nem lépett le kellő körültekintéssel a gyalogos" kártyát, akkor is ha a másik sávban kapott a gyalog elsőbbséget vagy az autó józan ésszel belátható módon messze volt ahhoz hogy meg tudjon állni. Ha ez a módszer sem működik, akkor jön a következő "szabály": elsőbbsége annak van, akinek megadják, illetve a gyalogosnak fog jobban fájni. Azt hiszem még ennél is jobb sztori volt amikor egy keskeny járdán (!) ütötte el hátulról (!) a gyalogot egy kanyarodó autó. Na, ott szerencsére a többség már nem tudott mit kitalálni, de volt így is, aki szerint ilyen keskeny járdán gyorsan kell haladni, nem ilyen hülyén andalogni... :-D

Üdv Magyarországon!

Amúgy nem, nem félek, megszoktam hogy itthon gyalog mindenképp a saját "hibám" miatt fogok megdögleni.

2021. okt. 10. 05:43
 24/36 anonim ***** válasza:

#23 Csak ismételni tudom magam: az autós szabálytalansága nem mentesíti a gyalogost a saját felelőssége alól. Az összes eddigi kommentemben egyszer sem mondtam azt, hogy az autós nem hibás. Volt linkelve például a rolleres videó, amiről elég sok szó esett itt. Egyetlen egyszer sem mondtam azt, ha visszaolvasol, hogy az autós szabályos volt. Egyáltalán nem volt az, a vita nem is erről szólt, hanem hogy a kérdező váltig állítja, hogy a rolleres szabályos volt.

Ezt nem tudjátok megérteni, egyikőtök sem. Egy baleset az nem fekete-fehér. Egy baleset az esetek túlnyomó többségében nem úgy néz ki, hogy vagy az egyik, vagy a másik fél a hibás 100%-ig. Nagyon nagyon kevés az olyan baleset, ahol az egyik fél 100%-os felelősséggel bír. A rolleres videón az autós b*szták volna meg a bíróságon, ha elüti a rollerest, ez tény és nem vitattam soha. De ha bárki azt állítja, hogy a rolleres vétlen volt, az ne csodálkozzon rajta, ha hülyének nézik - hiszen az.

2021. okt. 10. 07:39
 25/36 anonim ***** válasza:

24: ilyen alapon minden mindig a saját hibám, legalább részben. A jogban ez nem így van. A zebrán a gyalognak elsőbbsége van és pont. Nem neki kell bakkecskeként ugrálnia és kommandóznia, meg derékszögű derékkal kukucsolnia savonként hogy ki akarja megölni. Az más kérdés, hogy a bpi autósokon kommentelő és egyébként az országban élő f.szp.rasztok miatt sajnos a saját életünk védelme érdekében muszáj alklamazkodni, ettől még ez egy óriási probléma.

Addig sajnos reális félelem, hogy ha a jogszabályokat betartom, akkor is én leszek a hibás, ha más nem, akkor erkölcsileg.

2021. okt. 10. 08:10
 26/36 anonim ***** válasza:

#25 Több probléma is van ezzel:

1. Ezt már rég tisztáztuk, hogy a rolleres nem gyalogos. A zebrán való átkelése szabálytalan volt, nem csak azért, mert nem nézett szét, hanem mert nem szállt le. Ha gyalogos lett volna, akkor igazad lenne, de így közel sincs.

2. "A jogban ez nem így van" Nem, a jogban ez úgy van, hogy le vannak írva a szabályok érthetően és mindkét fél ügyvédje megpróbálja a lehető legjobban kicsavarni azokat úgy, hogy a saját ügyfelüknek jobb legyen, végeredményben pedig a felelősségvállalás aránya aszerint oszlik el, hogy melyik ügyvéd sikeresebb. És éppen ezért nincsen szinte soha olyan baleset, amiben egyetlen személy 100%-ban felelős. Mert annak az egy személynek az ügyvédje valami sz*rt rá fog húzni a másik félre. Tegyük fel, hogy abban a videóban a rolleres egy gyalogos, az autós pedig elüti. Az autós a hibás, ugye? Igen, egyetértek. De az autós ügyvédje elő fogja húzni a KRESZ azon részét, miszerint a gyalogos köteles körülnézni az úttestre lépés előtt, akkor is, ha zebrán neki van elsőbbsége. Ez objektív igazság, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni és no lám a sofőr rögtön nem 100%-ban bűnös, mert a gyalogos nem nézett szét, ezért osztozik a felelősségben. És erre te azt mondod, hogy f*szság, de te hoztad fel a jogot, a jog pedig így működik, szóval fogadd el.

Egyébként meg miért lenne f*szság az, hogy a gyalogosnak is szét kell nézni? Tegyük félre a KRESZ-t és a jogot egy pillanatra, koncentrált csak a józan paraszti gondolkodásra. Mi a fenéért ne néznél szét, mikor az úttestre lépsz? Ha tudod nagyon jól, hogy sok a hülye autós, akik nem tartják be a szabályokat (és ez tényleg így van), akkor miért bíznád az életedet a véletlenre/szerencsére/sorsa/karmára/istenre/akármire? Miért ne tennél meg mindent a saját védelmed érdekében? De ez autósokra is igaz, egy normális, felelősségteljes autós például akkor is lelassít és szétnéz egy vasúti átjáró előtt, ha fel van nyitva a sorompó, a lámpa pedig fehéren villog. Saját érdeked szétnézni. Ennek semmi köze a joghoz. Ha nem nézel szét, akkor egy mocskos nagy balfék vagy, aki saját magának keresi a bajt és ha megtalálja, akkor meg is fogja érdemelni.

2021. okt. 10. 10:29
 27/36 A kérdező kommentje:

"Ezt már rég tisztáztuk, hogy a rolleres nem gyalogos."

Mármint hogy te kinyilatkoztattad ezt, és szerencsére mindenki más szarik a te hülyeségedre.

2021. okt. 10. 11:03
 28/36 A kérdező kommentje:

Te ennyire elmebeteg vagy??? Azért kéne nekem elfogadni, hogy le kell szállni, mert TE mondod???

2021. okt. 10. 11:07
 29/36 Alex Fly ***** válasza:

Félni nem félek; engem semmiben nem befolyásol az, ha páran hülyeségeket kommentelnek...

És nem az említett csoport a legrosszabb ebből a szempontból; akad ahol minden esetben a kerékpárost (rollerest, gyalogost) hibáztatják még akkor is, ha egyértelműen az autós a tulok. Sok esetben egyszerűen fogalmuk sincs a szabályokról, hanem azt képzelik, hogy az autós valami felsőbbrendű lény, máskor pedig habár ismerik a szabályt, de természetesen az az adott helyen, időben és esetben pont nem érvényes, helyette az ő elképzelésük szerint kellene közlekedni.

És hogy egy ismert példát említsek, Sans elhíresült baleseténél is akadnak, akikőt hibáztatják és felmentenék a buszsofőrt....

2021. okt. 10. 11:37
 30/36 anonim ***** válasza:
Olvasd már el a KRESZ-t könyörgöm. Nem én "nyilatkoztam ki" és nem azért kell elfogadni, mert "én mondom". Hanem mert ezt írja az a nyomorult KRESZ. Ne engem hibáztass már azért, mert te nem tudsz olvasni.
2021. okt. 10. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!