Biciklisektől kérdeznék, ha a bicikliút és a gyalogosút egyben van és én a jobb oldalon haladok mint gyalogos, de mögöttem csöngetnek a biciklivel, akkor nekem balra kell húzódnom? Nem nekik kell kikerülniük engem?
Ha nincs szembejövő forgalom, akkor simán kikerül téged a másik sávban. Szerintem semmiképp se balra húzódj, mert az nagyon zavaró. Jobbszélen igyekezz maradni.
Lehet, hogy csak figyelmeztető csöngetés, hogy ne ijedj meg, ha elsuhan melletted.
Az a kérdés, hogy osztott, vagy osztatlan. Ha fel van festve, akkor annak ellenére hogy egy területen van, külön sáv van mindenkinek. Lehet hogy pont a bringások helyén mentél.
Ha osztatlan, én nem szoktam a gyalogosra csengetni, hanem kikerülöm.
A KRESZ oda-vissza előírja az akadályozás és veszélyeztetés tilalmát a gyalogosoknak és kerékpárosoknak is egymás irányában. Nem határozza meg, ki hol kozlekedjen, ha a táblából, felfestésből nem derül ez ki. Így kölcsönösen kell egymásra figyelni.
Azt javaslom, hogy jelezd, ha észlelted az érkező bringást, pl. kézfeltartással vagy hátrafordulással. Ez elég biztonságot ad a kerékpárosnak affelől, hogy nem fogsz elélépni. Ha elkezdesz jobbra vagy balra táncolni, az a legveszélyesebb.
szerintem is csak azért csenget, hogy jelezzen, bizonytalan mozgású gyalogos esetén én is szoktam egyet csengetni még messziről.
Meg ha kisgyerekes megy, akkor is csengetek előre, akkor figyelnek, volt már hogy utolsó pillanatban elémugrott a kisgyerek, első keréken álltam meg :)
Kérdező: írd már le, hogy hol van ez az út, ill. hogyan néz ki...
Fel van festve elválasztó sáv, bicikli/gyalogos ábra, van-e tábla az elején/végén.. stb. stb.????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!