Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Buszsofőr vagy kamionos? Hol...

Buszsofőr vagy kamionos? Hol érdemes kezdeni?

Figyelt kérdés

Megcsináltam minden jogsit, egyetemről kivágtak úgyhogy választani kell.

Busz mellett: itthon aludhatok, nem kell falu széli földes útra jobbra nyergessel tolatni, nincs eltévedés. Nem kell spanizni, kevés az esély, hogy tacho miatt bírság legyen

Busz ellenérv: pénzezni kell, hallgatni azt, hogy hogyan kell vezetni, pisit, kakit, rókát pucolni. A rakomány instabil éa ha elesik kampo a jogsinak.

Kamion mellett : szép helyekre lehet eljutni, önállóságot lehet tanulni, jó fizetés.

Kamion ellenérv: szét bírságolják az agyam ha pici baki van a tachoba, nem mindegy hogyan kell lekötni a cuccot, ritkán lehet fürdeni, alig vagyok otthon, keresni kell az olcsó benzinkutakat számolni, tippeni, hogy kibírja e a kútig a kamion.

Ennyi jött le. Gki-t buszból most csinálom, másik megvan.

Kezdő vagyok, eddig alig vezettem, buszos oktató szerint a városban a szűk helyek kiemelkedően mentek, ugyan ez volt E-vel. Viszont a hosszú út az nem valami jó, kicsit kacsáztam állítólag és előzésnél hírtelen váltottam sávot,hibapont volt... talán 3000 km amit eddig országúton vezettem 20 ezer az városban történt, igen 5 év alatt 23 ezer km-t mentem, futár voltam 1 hétig , de 5 helyett 7 fele végeztem és kitettek mert lassú voltam. :( pizzafutár melónál meg kihült a kaja 5 alkalommal és kalap kabát volt.. minden gyalogost átengedtem meg betartottam a szabályokat..

2020. dec. 29. 00:55
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez az üzemanyagmegtakarítás egy nagy kamu. Ez 90%-ban nem a sofőrön múlik.

A norma meg annyi, amennyit a cég kitalál. Vezethetsz te akármilyen előrelátóan, retarderrel, meg mindenféle kütyüvel. Busznál is bedobták ezt a megtakarítás mézesmadzagot, de a fele nem volt igaz. Az átfolyásmérők is ki voltak szerelve a buszokból. De ha meg is tudsz takarítani vmennyit, az nem lesz vmi egetverően nagy összeg.

2020. dec. 29. 11:26
 12/36 A kérdező kommentje:

De akkor miért éri meg ott dolgozni?

Jó, mondjuk engem is csábít, hogy ne nekem kelljen kereket cserélni, de a teljesítményes cucc inkább csak stresszt idéz elő.

2020. dec. 29. 11:29
 13/36 A kérdező kommentje:
Én sem hiszek az üzemanyag megtakarításba. Túlórában jobban bízok.
2020. dec. 29. 11:32
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
11-es ez így van, ezért is írtam oda hogy arra se nagyon kell számolni. :) Leküldenek 40 tonna össztömeggel nationale meg bundes utakra mert ott nincs útdíj, aztán az a rakás körforgalom egy fuvar alatt el is égeti a havi (ha nem kéthavi) megtakarításom... 8 hónap alatt nem is kaptam egy forintot sem. :) Kérdező, a wabi gyakorlatot szerezni éri meg. Semmilyen más szempontból. Sok más cégnél sem kell kereket cserélned. Ja még annyit hozzáfűznék a wabihoz hogy ha ide jössz, 1 évet alá kell írnod mert kezdő vagy és betanítanak. Ha előbb felmondasz, levonnak 300 ezret, vagy ha nem tudjáj levonni, akkor ki kell fizetned. Jól meggondolandó.
2020. dec. 29. 11:37
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

"Wabi ilyen jól fizet? 420-at mondtak nekem még februárban."

A járvány előtt egy rakás cég fizetett 6-700 000 nettót, ehhez képest a 4,5hét folyamatos kintlétre az 550 az igen karcsú. Főleg úgy, hogy szabályosan nem is lehetsz ennyi ideig úton...

2020. dec. 29. 14:31
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

"Én sem hiszek az üzemanyag megtakarításba. Túlórában jobban bízok."

Az üzemanyagmegtakarítás az az évszázad zsidósága. Havi 100 000Ft adómentesen adható üzemanyagmegtakarításként, ha a tankolások könyvelve vannak a NAVnál is és nem haladják meg a NAV-os normát. A Waberers normája az nagyon nagyon a navos Norma alatt van,így simán ki tudnák nyögni, ha akarnák.. :D

2020. dec. 29. 14:33
 17/36 A kérdező kommentje:

Februárban az aláírás miatt nem mentem oda, mondom itt ez a covid, Kínába is paráztak, itt jobban fognak. És lám, bejött, sorba mondtak fel a Wabinál, gondolom jó magyar szokás szerint ki kellett volna fizetni amit nem dolgoztam.

Van itt egy cég, 3 hónapot aláírat, az a próbaidő, de nem mondhatsz fel , vagy ha igen 3 havi fizudat ki kell perkálni. ( gyár).

2020. dec. 29. 14:33
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

" sorba mondtak fel a Wabinál, gondolom jó magyar szokás szerint ki kellett volna fizetni amit nem dolgoztam"

Nem tudom láttad-e a hírekben de ideiglenesen a Waberers tübb ezek szerelvényt leállított, egy részük a budaőrsi reptéren parkolt.. Első körben a románokat és ukránokat küldték el.

2020. dec. 29. 14:35
 19/36 A kérdező kommentje:
Hát, hogy én mennyire bírom John_McClane-t xd haláli :D :D :D "évszázad zs....." :D xdddd
2020. dec. 29. 14:36
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom jó magyar szokás szerint ki kellett volna fizetni amit nem dolgoztam."

Kérdező, nem, ez a 300 ezer amit írtam ez nem időarányosan fizetendő vissza. Ha 11 hónapot ledolgozol és felmondasz, akkor is 300 ezer, mivel nem húztál le egy évet. Csak ennyire szarrágó a wabi. :D

2020. dec. 29. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!