Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vannak itt kamionosok, buszsof...

Vannak itt kamionosok, buszsofőrök? Segítene valaki?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy milyen engedélyek kellek ahhoz, hogy valaki kamionsofőr legyen? És melyik mennyibe kerül?

Azt tudom, hogy kell:

"B" jogosítvány ~ 150 000 (Ezt már megszereztem)

"C" jogosítvány ~ 200 000

"E" jogosítvány ~ 130 000

GKI ~ 150 000

PÁV3 ~ 8 000

Digitális sofőr kártya ~ 8 000

Ezekkel tisztában vagyok mi miért kell, mennyibe kerül. A kérdés az lenne , hogy a TIR a nemzetközi kamionosoknak kell? Mennyibe kerül ez? Vagy ez ugyan az mint a GKI csak a másik neve??Ha nem akkor mi ez? És mennyibe kerül?

A második kérdésem az lenne hogy mi az a BÁF? Ez meg a belföldiseknek kell..nem igaz? És ennek mennyi az ára?

A buszsofőröknek mi kell??

Az egyértelmű , hogy "B" "C" "D" jogsi, Páv2, Digitális sofőrkártya. Ezeken kívül?

Tehát a kérdés röviden: Mi kell a kamionsofőrnek és a buszsofőrnek hogy dolgozhasson ???

2012. jan. 14. 13:12
 1/3 anonim ***** válasza:

TIR meg BÁF meg izé nincsen, azaz a TIR az átutovábbításhoz kell, nem a sofőrnek. Az kell, amit irtál plusz EÜ2-es orvosi, jogsik díja az okmányirodában és útlevél is ajánlott (kötelező).

Buszsofőrnek D kategória (előtte kötelező a C) és GKI buszos vizsga, vagy ha a teherautóra megvan, akkor egy különbözeti.

2012. jan. 14. 13:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Eü2 , jogsik díja, útlevél. Ezekkel is tisztában vagyok csak elfelejtettem leírni. Igaz ezek csekély összegű dolgok.

(jogsik kiváltása 4000/db , Eü2 ~ 12 000, útlevél ~ 10 000)

Akkor semmi TIR , BÁF vizsga? megnyugtató :)

Köszönöm válaszod! :)

2012. jan. 14. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen,már GKI vizsga van az általad felsoroltak(BÁF,TIR) helyett.

Elég szomorú,hogy ilyen sokba kerül.Én buszsofőr vagyok,1 millió körül állt meg a költségvetés mindennel együtt.

Nekem ez az életem,de akkor is horror összegbe került és be sem jön az ára;legalábbis itthon tuti nem.De ezt csak zárójelesen írom,nekem így is jó egyenlőre :-)

2012. jan. 14. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!