Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Honnan tudom meg hogy a másik...

Honnan tudom meg hogy a másik balesetet szenvedett autónak a ki biztosítóját?

Figyelt kérdés

Tengap történt baleseben mind a ketten hibásnak nevezhetőek vagyunk, de végül is ő jött nekem nagyon nagy sebbeséggel frontálisan...

Nos én jeleztem a saját biztosítóm felé hogy mi történt, de ők egyszerűen le tojtak... Volt rendőri intézkedés is, de nem mondott semmit sem az ég adta világon hogy most mi lesz! Ez volt az első balesetem, és nem tudom mit tehetnék!

Az autóm totálkár lett, és most akkor le is kellene mondanom a biztosítást, vagy micsoda?

Én álló helyzetben voltam szinte, balra kívántam kanyarodni, meggyőződtem és is s utasom is hogy nem jönn semmi... És nagy sebbességel ott termett! A motor az autóban kettérepedt! Ha 50-el jönn nem lett volna ekkora baj...

Na mindegy de mi a teendő, és meddig fog tartani? Addig míg a biztosító nem látta a kocsit hozzányúlhatok szétszedhetem, vagy addig ne?

Semmi papírt nem kaptam....

Nagyon szépen köszönöm...

2015. jan. 9. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:

A saját biztosítódat hagyd már a fenébe, akár te vagy a hibás, akár te vagy a szent tehén, neked hozzájuk most semmi közöd. Semmiképp se fognak neked fizetni. Ha nem te lennél a hibás, akkor a másik fél biztosítója fizetne neked.

Mindenesetre ha volt rendőr, akkor azt jelenti, hogy vagy személyi sérülés történt vagy nem tudtatok megegyezni. Arról nem írtál, hogy megsérült e valaki. Ergó a másik eset, tehát nincs megegyezés, ebben az esetben pereskedni fogtok. A rendőr ilyenkor arra kell, hogy felmérje a terepet, kiszálljon, rögzítse a nyomokat, később pedig a bíróságon el lehessen dönteni belőle, hogy ki a hibás. Ilyenkor az a ciki, hogy a pereskedés díját is a hibás viseli, plusz a rendőri kiszállás meg helyszínelés díját.

A kreszt marhára illene ismerned, és a rendszert, ahogy az egész biztosítás téma működik, nem is értem, hogy lehet jogsid ha ezt nem tudod.

Ha te balra kanyar közben kaptál be egy egyenesen haladót, akkor jó eséllyel 100%-ban hibás vagy, az nem kifogás, hogy te nem láttad, ha babmba vagy, akkor is a te hibád.

Esetleg ha egy baromi nagy 90-120fokos kanyar előtt történt, ahol nem láthattad, hogy jön valaki 200-al, akkor az felmenthet, de erről nem írtál. Esetleg leírhatnád, hogy hol volt a baleset helyszíne, megnézném a google streetview-ben. Írd le, hogy melyik úton merről merre haladtál és merről jött az ember, kíváncsi vagyok, és a többiek is.

Az olvasatlan aláírás iszonyúan para. Valszeg a rendőr megállapította, hogy te vagy a hibás, te elismerted, ha így volt, akkor talán nem lesz per belőle, de a plusz költségek akkor is terhelnek.

Annó kollégám kocsijába száguldott bele hátulról egy cigány. Ment a téma rendesen, a vége rendőr lett, aki megmondta nekik, hogy nagyon rosszul járnak ha ők hivatalosan kiszállnak most ide helyszínelni meg minden. Rávették a cigót, hogy írja szépen alá a betétlapot és kész, akkor a biztosítójuk fizet majd a kollégámnak, és romlik a bónusuk. És ennyi. A rendőr pedig elintézte, hogy hivatalosan nem balesethez szállt ki, valszeg nem volt kedve vacakolni vele, de valóban a cigó se járt volna jól, mert egyértelműen ő volt a hibás, hisz hátulról ment bele a másik kocsiba.

Lehet te is úgy jártál mint a cigó, csak neked nem volt "jófej" rendőröd.

2015. jan. 9. 18:15
 32/61 A kérdező kommentje:
Hát egy bunkó f...volt a rendőr, és az ügyvéd szerint 50-50%-ban fogja szabni a rendőrség, de akkor nem fizet nekem senki semmit!
2015. jan. 10. 06:49
 33/61 szántóvető ***** válasza:
az ügyvéd szerint?ő már látta a jegyzőkönyvet amit aláírtál?kikérte és már ki is adta a csendőrség neki?vagy csak a hasára ütött és mondott valamit?
2015. jan. 10. 07:34
 34/61 A kérdező kommentje:

Minden szóról szóra elmondtam neki, telefonon beszéltünk, és ő ezt állította... Egy fiatal ügyvéd nem ismerem annyira, de hát mégis csak ügyvéd!

Remélem azért fizet nekem a biztosító valamit...

De én mit csinálja mostmár a kocsimmal? Kikéne vonatni, és még a biztosítót sem mondtam le... De kellene a pénz mostmár másik autóra, mert azzal is dolgozom! És most a munkám is úszott egyenlőre! Mikor kezdhetek hozzá hogy megjavíttassam, vagy szét szedjem?

Köszönöm...

2015. jan. 10. 10:18
 35/61 A kérdező kommentje:

Nos végre kiderítettem hogy ki az ő biztosítója: Uniqa..

Akkor most náluk kellene jelezni hogy mi történt? kárbejelntés oldalon, vagy telefonon?

2015. jan. 10. 10:38
 36/61 anonim ***** válasza:

Ember, te vagy troll vagy egy kitalált történettel, vagy én vagyok vízibusz.

Eleve hogyan lehetséges az, hogy nem töltöttetek ki kárbejelentőt? Hogyan. Még rendőri intézkedés is volt.

Másik:

Kötelezőre a vétlen autós kap pénzt a vétkes biztosítójától.

Esetedben szinte biztosra mondható, hogy neked egy fillér nem jár. Ha van cascod, az fizethet esetleg valamennyit.

Ha nincs, akkor így jártál.

Elmondásod szerint aláírtál egy olyan papírt, melyben elismerted a felelősséget. Az Uniqa simán el fog hajtani.

A bontás: amíg nem zárol le a rendőrségi eljárás, addig nem javítható a kocsi. Amíg a biztosító kárszakértője nem mérte fel a kárt nem javítható a kocsi biztosításra.

Te nem szedheted szét, csak bontó.

2015. jan. 10. 10:53
 37/61 A kérdező kommentje:
Mindenesetre jelzem az uniqa biztosító felé a dolgot, s hivatkoztam a rendőrnek hogy shock alatt vagyok, de megpróbálom elmondani, elmondtam a dolgot, de ha 50-50% a hiba akkor kell hogy fizessen a biztosító, casco-t pedig akartam kötni, de hülyeségnek tarottam, ezentúl fogok kötni!
2015. jan. 10. 11:25
 38/61 anonim ***** válasza:
Igen, ha mindketten felelősek vagytok, akkor igen. De ez nagyon valószínűtlennek látszik.
2015. jan. 10. 11:27
 39/61 anonim ***** válasza:

Kihajtottál a védett úton közlekedő jármű elé, aláírtál egy jegyzőkönyvet, amiben igazán nem tudod, hogy pontosan mi áll, de elismerted a hibádat, most meg mindenféle papír nélkül próbálsz intézkedni a biztosítónál, bontanád szét az autót...

Egyetlen esélyed volna: ha megállapítást nyer, hogy a másik jármű annyival túl lépte a megengedett sebességet, hogy valóban nem láthattad, de erről szó sem esett.

Nem a biztosítót kellene zaklatnod, ott nem érsz el semmit kárbejelentő nélkül, hanem annak utána járni, hogy pontosan mit is írtál alá, s ha már ott vagy megkérdezni, hogy mire számíthatsz, mik a további teendőid, lehetőségeid, s ha szükségesnek látod, akkor ismét ügyvédtől kérni tanácsot.

2015. jan. 10. 11:45
 40/61 A kérdező kommentje:

Nos szívesen megnézném hogy miket is írtak le a rendőrök, de halvány fogalmam nincs hogy hol kérjem ki, vagy ki sem adják az is lehet!

És szerintem hiába mondom hogy ez nem így történ nem változtahatom meg nem hiszem hogy engednék!

2015. jan. 10. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!