Honnan tudom meg hogy a másik balesetet szenvedett autónak a ki biztosítóját?
Tengap történt baleseben mind a ketten hibásnak nevezhetőek vagyunk, de végül is ő jött nekem nagyon nagy sebbeséggel frontálisan...
Nos én jeleztem a saját biztosítóm felé hogy mi történt, de ők egyszerűen le tojtak... Volt rendőri intézkedés is, de nem mondott semmit sem az ég adta világon hogy most mi lesz! Ez volt az első balesetem, és nem tudom mit tehetnék!
Az autóm totálkár lett, és most akkor le is kellene mondanom a biztosítást, vagy micsoda?
Én álló helyzetben voltam szinte, balra kívántam kanyarodni, meggyőződtem és is s utasom is hogy nem jönn semmi... És nagy sebbességel ott termett! A motor az autóban kettérepedt! Ha 50-el jönn nem lett volna ekkora baj...
Na mindegy de mi a teendő, és meddig fog tartani? Addig míg a biztosító nem látta a kocsit hozzányúlhatok szétszedhetem, vagy addig ne?
Semmi papírt nem kaptam....
Nagyon szépen köszönöm...
Rendőrségen érdeklődtél?
Balesetnél a vétkes fél biztosítója rendezi a kárt, a te biztosítód azért nem foglalkozott veled.
A baleset okozójával kellett volna megbeszélni, hogy ismerje el a kárt, adjon betétlapot.
Mondjuk ebbe lehet a rendőri intézkedés bekavart - biztos, hogy te nem voltál vétkes a balesetnél?
Na igen a rendőrök is bunkók voltak a kezebe nyomott valamit, és aláírtatta velem halvány fogalmam nincs mi volt az... Majd a helyszínelő kérdezte hogy mi történt elmondtam neki szóról szóra, leírta, és a végén oda írta hogy a felelőséget vállom.. Én kérdeztem miért írta bele az monda mert bele kell... Aláíratt azt is mondam neki hogy mi a szituáció, és erre azt reagálta: ... "Hát igen egy jó kis szabálysértés, viszontlátásra és elment".. Azt viszont megfigyeltem hogy a másik ember oda ment és kezett fogott a rendőrrel, majd köszönt szvasz"Pista"... De minden szemtanu odajött hozzám hogy jól e vagyok, és mondta hogy ez nem a te hibád ne aggódj... a rendőr szerint meg biztos hogy az én hibám lesz...
Mit gondoltok nekem fizetni fog a biztosítója, és milyen büntetésre számíthatok? (De a büntetés csak hadján majd ledolgozom) DE az felháborít, hogy milyen szemétség az egész magyar segélyellátó! Rendőrök, és a mentők is elég bunkók voltak, mintha megöltem volna valakit...
Felháborító..
A rendőrségnek kellene egy papírt is küldni a helyszínelésről ha jól tudom... Igaz?
És gondolom abban benne lesz hogy a biztosító felmérése is..
Nagyon köszönöm a segítésget, várom még!
Balesetmentes közlekedést mindenkinek!
Kék-sárga bejelentő helyett már fehér nyomtatvány van, de ez részlet kérdés, ha nem kaptál semmit, és a másik fél nem ismerte el a felelősségét, ráadásul te meg aláírtad, hogy vállalod a felelősséget, nem jól áll a szénád.
Át kellene olvasnod, mit is írtál alá, sőt az sem ártana, ha egy ügyvédet megkérdeznél a pontos ügymenetről, mert az itteni jó tanácsokkal nem biztos, hogy ki leszel segítve.
A helyszínelés miből állt? Volt nyomrögzítés, jegyzőkönyv, fotózás videó? A rendőri intézkedés nem lehet csak elbeszélgetek, papírt iratok alá, s kész.
Dönteni sem az fog, aki kint volt.
Ellentmondásos az, amit írsz, gondolom még zaklatott vagy.
Frontális ütközésnél nem nagyon írogatnál, hanem örülnél, hogy még élsz az intenzíven, s nem ládában vittek el.
A gyorshajtónak is elsőbbsége van. Ha elé kanyarodtál, akkor te vagy a hunyó. Akkor nem, ha mondjuk 50-es helyen 200-al jön. Ha 70-100 körül, akkor nem neked fognak igazat adni.
A rögzített nyomokból szakértő ki tudja számolni a sebességét.
Az aláírásról: ha nem értesz egyet azzal, amit eléd dugnak, azt jelezni lehet írásban. Ha az aláírás nem tagadható meg, akkor kell olyan rovat, ahol kifogásodat feljegyezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!