Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Honnan tudom meg hogy a másik...

Honnan tudom meg hogy a másik balesetet szenvedett autónak a ki biztosítóját?

Figyelt kérdés

Tengap történt baleseben mind a ketten hibásnak nevezhetőek vagyunk, de végül is ő jött nekem nagyon nagy sebbeséggel frontálisan...

Nos én jeleztem a saját biztosítóm felé hogy mi történt, de ők egyszerűen le tojtak... Volt rendőri intézkedés is, de nem mondott semmit sem az ég adta világon hogy most mi lesz! Ez volt az első balesetem, és nem tudom mit tehetnék!

Az autóm totálkár lett, és most akkor le is kellene mondanom a biztosítást, vagy micsoda?

Én álló helyzetben voltam szinte, balra kívántam kanyarodni, meggyőződtem és is s utasom is hogy nem jönn semmi... És nagy sebbességel ott termett! A motor az autóban kettérepedt! Ha 50-el jönn nem lett volna ekkora baj...

Na mindegy de mi a teendő, és meddig fog tartani? Addig míg a biztosító nem látta a kocsit hozzányúlhatok szétszedhetem, vagy addig ne?

Semmi papírt nem kaptam....

Nagyon szépen köszönöm...

2015. jan. 9. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 szántóvető ***** válasza:
semmit sem kellett volna aláírni,esetleg ráírhattad volna hogy nem ismered el a felelősséget.fogadj ügyvédet mert elég sok pénzről van szó és elég rosszul állsz jelenleg.talán ő tud megoldást.ilyen erejű ütközésnél hivatkozhatsz sokkra pl.mehetnél orvoshoz azonnal.ha te leszel a hibás akkor az sokba fog kerülni.
2015. jan. 9. 12:09
 12/61 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha jól tudom 50%-os sebességtúllépésig nem a gyorshajtó számít hibásnak.
2015. jan. 9. 12:09
 13/61 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyibe van egy ügyvéd arra felé, de egyre inkább úgy tűnik, hogy szükséged lesz rá, mert ebből még az is kijöhet, hogy egyedül viszed el a balhét.

Az ügyvéd tud hivatkozni akár eljárás-béli hibára, hogy nem kaptál lehetőséget a jegyzőkönyv átolvasására, nem tájékoztattak megfelelően, vagy bármi más (nem vagyok ügyvéd), s ha neked volt elsőbbségadási kötelezettséged pláne kellene egy jó tanácsadó, hogy mit lehet ebből az esetből kihozni, tekintettel arra, hogy azt sem tudod mi áll a jegyzőkönyvban

2015. jan. 9. 12:11
 14/61 A kérdező kommentje:

Nos igen, zaklatott vagyok eléggé, és fotótak, meg papírt írtak, és méregettek!

Csak az miatt vagyok ideges hogy most mennyire bünetnek meg, és mi lesz a kocsimmal?

15/61 anonim ***** válasza:

Ezt benyelted. Ismerte a rendőrt, haveri alapon bepaliztak. Olvasás nélkül aláírtad, hogy elismersz mindent. Felvették a jegyzőkönyvet. Gondolom szó sincs benne gyorshajtásról. Vizsgálat max papíron lesz ezek után. Megállapítják, hogy te voltál a hibás. Büntetést kapsz szabálysértésért, mert nem adtál elsőbbséget, biztosítód kifizeti a másik kárát. Téged visszasorolnak, emelkedik a díjad.

Menj be a rendőrségre a jegyzőkönyvért és irány egy ügyvéd. Vagy beletörődsz, hogy ezt megszívtad.

16/61 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálom az ügyvédet, de nem bízom már senkiben, ezt lehet megszívtam... Még is mennyi büntetésre számíthatok kb?
2015. jan. 9. 12:17
 17/61 A kérdező kommentje:
Valamint az én autóm kárát akkor nem téríti meg senki sem igaz?
2015. jan. 9. 12:30
 18/61 anonim ***** válasza:

A te autót kárát a casco térítheti meg, ha van. Persze az önrész mindenképpen a tiéd.

Esetleg felelősségmegosztás esetén, annak arányában a másik biztosító fizethet.

2015. jan. 9. 12:33
 19/61 anonim ***** válasza:

nekem az jön le, hogy te vagy a hunyó...az már csak hab atortán, hogy a rendőrök cimborái voltak a másik versenyzőnek.

szóval..visszaminősít a biztosító, fizeted a szabálysértést is, meg ha sokat ugrálsz, még rád var a faszi valami egyéb kárt is..

ha azt nem érted, honnan került elő olyan gyorsan, akkor bizony bajban vagy..

ebből még ügyvéd sem húz ki.

gondolom egy fényképet sem készítettél, olvasatlanul mindent aláírtál, ráadásul már bontani akarod a roncsodat...

először is próblj lenyugodni, pár napig szemlélődni...a roncsodat hova szállítottad?

2015. jan. 9. 13:20
 20/61 anonim ***** válasza:
0%

Emberek! Eddig ~15 válaszvolt. Mindenki csak a nagy baromságot írja! Tuti, hogy senkinek nem volt még koccanásosa sem! Tegyétekössze a kezeteket!

Sajna volt, csak rácsuszásos... nem részletezem, mégis lehúzott a biztositó~ 100 ezerre,

Írjátok-nem kellett volna elismerni, aláirni! Nos ezzel kezdik, helyszini birság X ezer. Majd a Biztösitó ahól azzal kezdi miért nem ismered el! 1*rú a válasz: A KRESZ-nek van 1 pontja! Az út és látási viszonyoknak +felelően... Tudom itt nem ez volt! K: kérdező.Megkapsz minden papírt a Biztósitódtól! Ott már gondolom voltál.Ja: vki írta ""a Cascó fizet ha van" Tévedsz a kötelező felelőségire megyen... Hosszú izgalmas dolog lesz! Részemről téma le zárva! Látom sok az okos, semmit mondó leírásokkk.és nem sokára jön az anyazás! Jó magyar szokás szerint!

2015. jan. 9. 13:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!