Ha egy kocsi miatt le kellett sodródnom az útról mert éppen előzött, és nem akartam ugye hogy egymásba menjünk. Fizet a biztosító ilyenkor? Mert lettek károk a kocsinak. A másik autó bevallotta hogy ő volt a hibás.
Adott betétlapot?
Az, hogy szóban beismerte kevés.
ha aláírta a kárbejelentőt és rá is írta, hogy:igen elismerem
akkor fizetnie kell a biztosítónak
Szerintem, igen fizetnie kell a biztosítónak.
A másik autós közúti veszélyeztetése miatt, te kényszerültél kivédeni a még nagyobb anyagi kárt és a személyi sérüléseket. Azonnal jelentsd be a biztosítódnál a keletkezett kárt és kérjél tőlük kárszakértői kárfelvételt! Ne késlekedj és írásba kérjed! A neten keresztül is megteheted írásban írsz a biztosítódnak! Utána telefonon is telefonálsz nekik. Most este/éjjel is megteheted a kár bejelentést,telefonon is és neten keresztül is. Nagyon okosan tetted ,hogy fotókat is készítettél. Ha vannak tanúk is az még jobb de az csak az esetleges bírósági per esetén kelhet majd,ha egyáltalán lesz szükség bíróságra. Ha a bíztosító esetleg megkísérelné azt,hogy nem fizet, azonnal fenyegesd meg őket azzal,hogy perre viszed az esetet.
Na, azért ez nem ilyen egyszerű ám.
tegyük fel, hogy neked lett 10M Ft károd. Az én kocsimban nincs sérülés. Megbeszéljük hogy azt mondom, hogy a kárt én okoztam, és akkor a biztosító fizet neked. (Te esetleg meg fizetsz nekem hogy én bevallottam, hogy én okoztam a kárt, közben pedig csak részegen belementél az árokba...)
Plusz a másik autón nincs kár, így tényleg bárkivel le tudod ezt dílelni. Kamera esetleg rögzítette?
A betétlap kitöltése meg pont -jó, enyhe túlzással- ennyit ér: lehet hogy Te egy nagydarab gyúrós ember vagy, és megfenyegetted a másikat, hogy írja le hogy ő a hibás különben megvered...
de ettől függetlenül fizethet a biztosító, de nem lesz olyan egyszerű menet... majd tájékoztass a kimenetelről...
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!