Honnan tudom meg hogy a másik balesetet szenvedett autónak a ki biztosítóját?
Tengap történt baleseben mind a ketten hibásnak nevezhetőek vagyunk, de végül is ő jött nekem nagyon nagy sebbeséggel frontálisan...
Nos én jeleztem a saját biztosítóm felé hogy mi történt, de ők egyszerűen le tojtak... Volt rendőri intézkedés is, de nem mondott semmit sem az ég adta világon hogy most mi lesz! Ez volt az első balesetem, és nem tudom mit tehetnék!
Az autóm totálkár lett, és most akkor le is kellene mondanom a biztosítást, vagy micsoda?
Én álló helyzetben voltam szinte, balra kívántam kanyarodni, meggyőződtem és is s utasom is hogy nem jönn semmi... És nagy sebbességel ott termett! A motor az autóban kettérepedt! Ha 50-el jönn nem lett volna ekkora baj...
Na mindegy de mi a teendő, és meddig fog tartani? Addig míg a biztosító nem látta a kocsit hozzányúlhatok szétszedhetem, vagy addig ne?
Semmi papírt nem kaptam....
Nagyon szépen köszönöm...
Én álló helyzetben voltam szinte, balra kívántam kanyarodni, meggyőződtem és is s utasom is hogy nem jönn semmi... És nagy sebbességel ott termett! A motor az autóban kettérepedt! Ha 50-el jönn nem lett volna ekkora baj...
nos az utasod csak tanusíthatja, hogy nem jön semmi, úgy látta ő is..ha az utasod mondta, hogy mehetsz, akkor a röhögéstől megpusztulnak..
a másik nagy ellentmondás, hogy: ...ha 50-el jön nem lett volna ekkora a baj...
tehát akkor is ütköztök, ha ötvennel jön...legfeljebb nem totálkár...
a vizsgáló ebbe biztosan beleköt..
ittas nem volt senki(nem a rendőrökre gondoltam)? a szondázásról készült jkv?
A biztosítómmal már beszéltem telefonon, s elküldtek a francba... Szóval a lényeg az lesz ebből hogy megkapom a büntetést, és az én biztosítóm fizeti az ő kárát!
Nagyapám szerinz, neki is volt már ilyen baleset amiben ő volt a hibás, de akkor is fizetetett neki is a biztosító! Tehát most akkor nekem is kellene fizetni-e?
Vagy lőttek több száz ezer forintnak amit a kocsiba fektettem...?
Katasztrófa hogy már most mennyi galibával jár...
Köszönöm szépen!
"Szóval a lényeg az lesz ebből hogy megkapom a büntetést, és az én biztosítóm fizeti az ő kárát! "
Jó volna tudni mit is írtál alá a rendőrségnek... Persze azt mostmár hiába mondjuk, hogy elolvasás nélkül semmit sem írunk alá, ahhoz már késő. Mondjuk talán lehet hivatkozni arra, hogy az ütközés miatt sokkhatás alatt voltál. Amit leírsz, abban van olyan elem is, ami miatt nem engednélek az utcára, de van olyan is, amiből az derül ki, hogy nem te vagy a hibás. Azt, hogy mennyivel érkezhetett az autó, szintén nem tudjuk megállapítani. Egy újabb autóban kisebb eséllyel reped meg a motor egy ütközésnél, mint egy 20 évesben.
A 20-as tényleg érthetetlen dolgokat ír. A Casco pl azért lett írva, mert volt egy kérdés, hogy ha a kérdező kerül ki vétkesnek, akkor mi lesz az autójával. Ha szerinted ilyenkor is a kötelező fizet, akkor nézz utána a dolgoknak, mindenesetre ne lepődj meg, ha véletlen gtk-ra töröd az autódat.
No meg olyant is ír, hogy a biztosító levette 100 ezerre.
Hát húszas, olyan sincs.
Olyan igen, ami az esetemben. A tíz éves kocsimba jöttek bele. 360 ezer forintot állapítottak meg. Egy alkatrészt avultatott, mert már javítva lett. Ha újat kérek helyette, akkor 80 ezer lenne, amit nem fizet ki, ha bontott, akkor mindent.
De olyan nincs, hogy a biztosító követel tőled pénzt.
Nos igen mondtam is a rendőrnek hogy ellégé sokkos vagyok, mert hát na ki ne lenne! De nekem azért nem kell majd mást is fizetni, csak a büntetést a többit intézi a biztosító... Kellő körültekintéssel voltam és nem volt ott egy kocsi sem... De csak ott termett! a fene vigye el...
Kell majd bíróságra is mennem ? És mikor hajlandóak kiküldeni a rendőrök a papírt!
Köszönöm, legalább vannak még ilyen rendes emberek akik hajlandóak segíteni! Ez jóhiszűen tölt el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!