Miért nem tartanak az emberek követési távolságot?
Engem már kezd kdegesíteni nagyon, jogy belejönnek a pic..mba. Egyik az hogy este átvilágít az autómon, engen teljesen elvakít hátulról is, főleg a kisteher autók mikor bedugja a lámpáit a hátsó szélvédőmbe. Nem megyek lassan hogy idegesítsem és azért tegye. Mert a megengedett maximummal szoktam menni ha az időjárás engedi.
A másik meg hogy nem merek fékezni egy nagyobbat mert egyből belémjön. Kiugrik elém egy szarvas. Nem fékezhetek rendesen mert belémjön. De városban is ez van. Odaszalad valaki a zebrához. Fékeznem kéne nagyot. De nem tudok mert tutira belémjön mert 2 méterre van mögöttem.
Hiába kapcsolom fel neki a hátsó ködlámpát vagy vészvillogózok. Semmi. Nem akar se megelőzni, se lemaradni.
Na ez jó kérdés... én is utálom mikor 140-nél a kipufogómat hőmérőzik.
A ködlámpa felkapcsolást, szélvédő mosást egyszer csináltam egy szerb buzeránsnak. A válasza az volt, hogy üvöltő motorral kielőzött, bevágott elém és 140-nél satuféket nyomott. Hogy ez mire volt jó neki, az is jó kérdés. Ezzel nem csak irányomba hajtott végre szándékos emberölési kísérletet, mert ha nem elég jók a reflexeim és 140-nél csattanunk, akkor ő is repül az árokba és mindketten ottmaradunk...
Városban is csinálják ezt a másik seggébe mászást. Szó szerint ugyan az történt amit írsz. Gyalogos kilépett elém, fékeztem, a hátul jövő pedig csattant belém idén nyáron. 3 hónapos volt az autóm 4000km-rel. Eleinte még neki állt feljebb. Mikor kérdeztem, hogy hívjunk-e rendőrt, akkor mindjárt elismerte a felelősségét. Hátsó lökhárító csere lett 380.000Ft-ért amit az ő kötelezője állt. Simán elkerülhető lett volna, ha hagy egy pár méter távolságot.
50 alatt nyomj satufeket aztán hivj rendőrt ennyi.
50 felett főleg pályán viszont életveszélyes, huzodj le hagyd hadd menjenek:)
"50 alatt nyomj satufeket aztán hivj rendőrt ennyi."
Na ja, csak az én autómat is összetöri. Ami egy egy év alatti autónál nem nagy öröm. Ráadásul onnantól jöhet a biztosítási ügyintézés, várhatom a kárszakértőt fotózásra, papírok kitöltése, vihetem a kocsit szervizbe, ott kell hagyni, addig buszozhatok. (200km-re ingázok, tehát nem túl örvendetes ennyit tömegközlekedni.) Utána megint szabadságot kivenni, hogy elhozzam a kocsit... Őszintén nekem ez nem hiányzik, csak azért hogy más balfarokságát népneveljem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!