Miért nem tartanak az emberek követési távolságot?
Engem már kezd kdegesíteni nagyon, jogy belejönnek a pic..mba. Egyik az hogy este átvilágít az autómon, engen teljesen elvakít hátulról is, főleg a kisteher autók mikor bedugja a lámpáit a hátsó szélvédőmbe. Nem megyek lassan hogy idegesítsem és azért tegye. Mert a megengedett maximummal szoktam menni ha az időjárás engedi.
A másik meg hogy nem merek fékezni egy nagyobbat mert egyből belémjön. Kiugrik elém egy szarvas. Nem fékezhetek rendesen mert belémjön. De városban is ez van. Odaszalad valaki a zebrához. Fékeznem kéne nagyot. De nem tudok mert tutira belémjön mert 2 méterre van mögöttem.
Hiába kapcsolom fel neki a hátsó ködlámpát vagy vészvillogózok. Semmi. Nem akar se megelőzni, se lemaradni.
Nekem mindegy mit csinál. Csak tartson legalább 20 métert. Télen meg 50-et minimum. Személyautóval.
Én mindig megpróbálom tartani. Előzésre felkészüléskor se megyek hozzá 7-8 méteren belül.
Nekem volt egy két idióta kollégám, aki így vezet. Pl. autópályán 2-3 méteres követési távolság, városban kb. 50 cm.
Megkérdeztem tőlük, hogy ezt miért csinálják.
Általában elbagatellizálták a dolgot. Azt gondolják, hogy vészfékezés esetén az a pár század másodperc alatt tudnak reagálni. Esetleg azt hiszik, hogy velük úgysem lesz olyan helyzet, hogy vészfékezni kell.
Gondolom még nem kenődtek fel az ilyenek az előttük menőre.
Hatalmas vezetési tapasztalat lehet bennük.
Ugyan mondta nekik az oktató, de figyeltek? Lótúrót.
Majd amikor megtolnak hátulról egy olyan verdát, aminek a lökhárítója kb 500e Ft, és a sofőrje elég dörzsölt KRESZ-ből, majd íratnak betétlapot, hív rendőrt, lehet, egy életre szóló trauma lesz.
Múltkor egy nő jött belém hátulról, de megsajnáltam.
Az előttem menő tövig taposta a féket, mert nem ismerte a rendőr karjelzéseit, az meg ráüvöltött. Én meg tudtam állni mögötte, a nő mögöttem nem. Szerencsére a vonóhorog megfogta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!