Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tartanak az emberek...

Miért nem tartanak az emberek követési távolságot?

Figyelt kérdés

Engem már kezd kdegesíteni nagyon, jogy belejönnek a pic..mba. Egyik az hogy este átvilágít az autómon, engen teljesen elvakít hátulról is, főleg a kisteher autók mikor bedugja a lámpáit a hátsó szélvédőmbe. Nem megyek lassan hogy idegesítsem és azért tegye. Mert a megengedett maximummal szoktam menni ha az időjárás engedi.

A másik meg hogy nem merek fékezni egy nagyobbat mert egyből belémjön. Kiugrik elém egy szarvas. Nem fékezhetek rendesen mert belémjön. De városban is ez van. Odaszalad valaki a zebrához. Fékeznem kéne nagyot. De nem tudok mert tutira belémjön mert 2 méterre van mögöttem.

Hiába kapcsolom fel neki a hátsó ködlámpát vagy vészvillogózok. Semmi. Nem akar se megelőzni, se lemaradni.

2018. dec. 16. 19:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Mert idióták, én mindig betartom
2018. dec. 16. 19:47
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Motorfékkel lassulj vissza, hogy biztonságos legyen a követési távolság. Ebből általában már szoktak érteni, és lemaradnak egy picit jobban (vagy megelőznek, de az is jó, nem?)
2018. dec. 16. 19:48
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Mivel bunkó popsifejek azért, rám a buszos mászik folytonos jelleggel, azon gondolkodtam, hogy csinálok egy külön kapcsolót a féklámpákra úgy hogy fékezés nélkül tudjam bekapcsolni őket no akkor kívancsi leszek mi fog történni mögöttem, teszek előre és hátra is egy egy kamerát
2018. dec. 16. 19:50
 4/16 A kérdező kommentje:

Nekem mindegy mit csinál. Csak tartson legalább 20 métert. Télen meg 50-et minimum. Személyautóval.

Én mindig megpróbálom tartani. Előzésre felkészüléskor se megyek hozzá 7-8 méteren belül.

2018. dec. 16. 19:51
 5/16 anonim ***** válasza:
85%
Én mindig betartom, de hiába. Sok idióta rögtön elém vág, mert nem fogja fel, hogy az követési távolság volt, és nem egy hely neki fenntartva.
2018. dec. 16. 20:07
 6/16 anonim ***** válasza:
pontosan ahogy az előttem lévő írja...csúszós úton meg aztán mikor a 20. autó jön be így elém,mert betartom mindig a kellő távolságot. Tudom siet rohan,hiába csúszik...de ha nem tudok megállni akkor én vagyok a hibás,mert követési távolság :S legalább csúszós úton legyen már eszük.
2018. dec. 16. 20:19
 7/16 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy két idióta kollégám, aki így vezet. Pl. autópályán 2-3 méteres követési távolság, városban kb. 50 cm.

Megkérdeztem tőlük, hogy ezt miért csinálják.

Általában elbagatellizálták a dolgot. Azt gondolják, hogy vészfékezés esetén az a pár század másodperc alatt tudnak reagálni. Esetleg azt hiszik, hogy velük úgysem lesz olyan helyzet, hogy vészfékezni kell.

2018. dec. 16. 20:34
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél T betű matricát ami üvegre tapad és levető , jogosan közlekedhetsz , ki kerülnek kielőznek stb ...
2018. dec. 16. 20:35
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

Gondolom még nem kenődtek fel az ilyenek az előttük menőre.

Hatalmas vezetési tapasztalat lehet bennük.

Ugyan mondta nekik az oktató, de figyeltek? Lótúrót.

Majd amikor megtolnak hátulról egy olyan verdát, aminek a lökhárítója kb 500e Ft, és a sofőrje elég dörzsölt KRESZ-ből, majd íratnak betétlapot, hív rendőrt, lehet, egy életre szóló trauma lesz.

Múltkor egy nő jött belém hátulról, de megsajnáltam.

Az előttem menő tövig taposta a féket, mert nem ismerte a rendőr karjelzéseit, az meg ráüvöltött. Én meg tudtam állni mögötte, a nő mögöttem nem. Szerencsére a vonóhorog megfogta.

2018. dec. 16. 20:35
 10/16 anonim ***** válasza:
52%
Felkapcsolom a lámpámat, hátul az olyan mintha féklámpa villana fel. Akkor lemarad a butus. Motorfékkel direkt lassabban megyek, ha szülni menne akkor vészvillogóval menne vagy dudálna, villogna, de csak simán lüke, azokat meg szeretem idegesíteni, letol? Ott a kamera, jut eszembe, az is megoldás, mert látja a bitus, hogy valaki éppen előtte fedélzeti kamerával rendelkezik. Nálam bevállt.
2018. dec. 16. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!