Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elsőbbségmegadást elmulaszt...

Ha elsőbbségmegadást elmulasztok, s emiatt a vétlennek hirtelenül kell fékeznie, de a velem való balesetet elkerüli, viszont harmadik résztvevő a követési távolságot nem tartotta be s a vétlenbe belement, én is hibás vagyok?

Figyelt kérdés
2017. jan. 11. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Te büntit kapsz, hiszen elmulasztottad az elsőbbségadást, a többi amazok dolga lesz, mégha valamilyen szinten te is "benne" voltál...
2017. jan. 11. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem. Igaz, hogy veszélyeztetted közlekedés többi részvevőjét, de csak közvetetten okoztad a balesetet. A közvetlen ok az volt, hogy a csattanó autós nem tartott megfelelő követési távolságot. Már pedig olyan követési távolságot kell tartani, hogy az elöl haladó hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg lehessen állni.
2017. jan. 11. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy a harmadik autó nem tartotta a követési távolságot (szerinted). Az eset körülményeit a helyszínlők fogják megállapítani.

És hiú ábrándokkal nem akarlak kecsegtetni.

Hibás leszel az elsőbbség adás elmulásztasa miatt ... ebből ráadásul baleset is történt.

Ha jelentős anyagi kárról beszélünk, akkor javasolnám, hogy beszélj egy erre szakosodott ügyvéddel.

2017. jan. 11. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elsőbbségadás elmulasztássa mindenképpen szabálysértés, akár lett belőle baleset, akár nem.

De nézzünk egy hasonló példát: állsz az út szélén, és amikor már egészen közel ér egy autó, úgy csinálsz, mintha kiugranál elé. A sofőr megijed, félrerántja a kormányt, felszalad a járdára és halálra gázol egy egész óvodáscsoportot. Ki a hibás: a sofőr, vagy te? Ugyanez van a te esetedben is. Te okoztad a balesetet, még ha nem is sérült az autód - bár nyilván a hátsó is felelős a követési távolság helytelen megválasztása miatt, de nem kizárólag ő.

2017. jan. 11. 14:56
 5/6 A kérdező kommentje:
ha sérül az én autóm is az változtat valamin?
2017. jan. 11. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Annyin, hogy nem fogod magad vétlennek érezni.
2017. jan. 11. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!