Opel Vectra (diesel) autóm van. Reggel "pöcre" indult. Nem járattam, de egy fél óra múlva a harmadik indítás után sem indult. Az akkumulátor új benne (75A/h,640-es indítású). Megpróbáltuk "bebikázni", de semmi reakció. Probléma?
2-3 napja volt diagnosztikán,akkor nem jelzett semmit.Folyamatosan ment eddig az autó.
Ma a 3-4 indítás után már meg sem "tekerte".
Lehet becseppenő porlasztó, ami nem engedi átfordúlni a főtengelyt, még le nem csurog a becsepegő gázolaj a dugattyú és a henger fala között a kartelbe. Nem nől az olajszinted?
Akku, milyen állapotban van? Töltésed jó?
H bebikázni sem megy, attól még lehet akku hiba, mert a fenékzárlatos akku okoz ilyet. Aztán meg ugye egy diesel bikázásához komoly keresztmetszetű bikázókábel is kell ám. Első körben az akkuhibát kéne kiszűrni, ezt egy akkuüzletben terhelővillás vizsgálattal egy perc kideríteni (nem elég a multiméter), oszt az olajszintet ellenőrizd!
Az hogy új, az még nem garancia arra, hogy jó is.
Egyébként az akkusarukat is érdemes ellenőrizni, hogy nincsenek oxidálódva, nem koszosak és elég szorosak.
Rossz érintkezés erősen korlátozhatja a max áramot.
Az akkusarukat 2-3 napja tisztítottam.Minden nap jártam vele,és minden reggel (még mínuszban is) indult.
Már gondoltam "kábeláthúzásra" is,amitől "leszívja" az aksit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!