Autókereskedésben csúnyán átvertek és nem hajlandók visszavásárolni az autót. Kérdés: Ha lejáratom a kereskedést, érhet-e baj engem jogilag?
Szervíz is igazolta, hogy a hiba már a vásárlás előtt is fenn állt és elég erősen "neppertrükkel" adták el nekem az autót. 2 nap után derült ki, miután elhoztam az autót, de nem voltak hajlandóak visszavenni.
A hiba okát nem akarom leírni, nehogy felismerjenek, de lényegében a szerelő is megmondta, hogy ők az erősebbek, kár bírósághoz folyamodnom. Az jutott eszembe, neten megpróbálok írni egy cikket a kereskedés nevét feltüntetve, továbbá plakátokat is, kis cetliket hagyva a történetről a kereskedés közelében elhajigálni. Minden célom az, hogy valahogy tönkretegyem őket, de nem szeretném ha visszafelé sülne el. Olyan dologgal vert át a kereskedés, amin mindenki kiakadt, ahogy elmeséltem és látták is a hibát. Szeretném, ha ez a kereskedés teljesen csődbe menne és másnak ne tudjanak többé kárt okozni.
1. Kérdés, mi áll a vételi szerzödésben, mert ha benne van, hogy megnézted, milyen állapotban van, akkor nincs semmi jogi alapod a reklamációra.
2. Ha bárhol elkezded lejáratni öket névvel, akkor te ütöd meg a bokádst, mert feljelenthetnek rágalmazásért és hitelrontásért, a büntetés olyan összeg lesz, amit életed végéig nem tudsz kifizetni - azaz magad teszed tönkre, nem öket!
Nem tudom, mi van benne a szerződésben, de ha tartalmaz olyasmit, hogy tájékoztattak az autó állapotáról, és te ezt aláírtad, akkor veszett ügy, legalábbis bírósági szempontból.
Én egyébként a Homár blogot javaslom.
Egyes, a szerződés nem írja felül a jogszabályokat.
Kérdező, Békéltető testület és bíróság
" Olyan dologgal vert át a kereskedés, amin mindenki kiakadt, ahogy elmeséltem és látták is a hibát."
Ha mindenki látta a hibát, akkor te miért nem láttad, miért vetted így meg??? Ez a te hibád, ezért nem relklamálhatsz.
Az meg, hogy csödbe viszed öket - erröl az elözöek leírtak mindent, egyedül te mégy csödbe, ök nem.
bíróságra mész, az évekig elhúzódik, addig sem lesz autód.
sajnos a bürokrácia ilyen.
ha ki akarsz cseszni velük, hívd rájuk a NAV-ot inkább ;)
ha meg az igaz történeted írod le az nem becsületsértés meg hitelrontás. az akkor áll meg, ha kamuzol. szóval hajrá.
esetleg vedd fel a kapcsolatot a totalcar.hu szerkesztőségével, Zách Dániel foglalkozik mostanában a témával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!