Szerintetek mit kellett volna tennem? Nagyon átvertek autókereskedésben,
sziasztok szeretnék elmondani egy történetek és kíváncsi vagyok a véleményetekre ti mit tettetek volna.
Szóval el szerettem volna adni az autóm típus szerint Audi az értéke úgy 3-3,5 milló forint körül van 3 millióért feltettem az internetre de sajnos nem jelentkeztek sokan érte ezért elvittem pár autókereskedésbe ahol nagyon szépen mindenki le akart húzni természetesen és ilyen 1,5-1,8 milló forintot adtak volna érte.
Sajnos sehol sem jártam sikerrel és mivel már szerettem volna megszabadulni tőle (már 1-2 hónapja volt új autóm) ezért a legnagyobb ajánlatot azaz 2 millió forintért bevittem egy kereskedésbe. Ott elsőként azt mondták hogy megadják a 2 milliót de a teszt vezetés után jöttek a hibák hogy pl. az autón kell cserélni a szervót, szilentblokkokat stb. stb. és lementek 1,8 millióra ezt nagyon nehezen de megemésztettem és belementem. De itt kezdődtek a problémák.
Letettek előlegnek 20% ot írtunk természetesen adás-vételi szerződést róla hogy amint kijelentem az ő nevükre az autót odaadják a töblet pénzt. Ott hagytam náluk az autót ma kijelentettem a nevükre, megyek a kereskedésbe és odajön hozzám a kereskedő hogy az autónak van egy nagy hibája mégpedig folyik az olaj belőle. Természetesen nem akartam ezt elhinni amíg nálam volt motorilag semmi probléma sem volt sőt 2 hétig a udvaromon állt az autó és egy csepp olajfolt sem volt a udvaromon. Ezt megis mondtam neki ő pedig mondta hogy nyugotan nézzem meg odébbállt az autóval és megmutatta hogy olajfoltos a beton.
Természetesen még mindig nemtudtam elhinni ezért felhívtam az autószerelőmet akihez mindig jártam hogy ő észre e vett ilyesmi jellegű problémát a szervizek során, ő pedig hogy az autó sosem eresztett olajat illetve ette azt.
Odaadtam a kereskedőnek hogy beszéljen nyugodtan a autószervizessel elmagyarázta neki is, letették a telefont és annyit mondott hogy bárki mondhatja azt hogy nem folyik az olaj belőle ezt nem támassza alá semmi.
Ekkor már nem is tudtam mit mondani szavakat sem találtam ezért felhítam még egy kereskedő ismerősöm ő pedig annyit mondott hogy ne hogy bedőljek nekik át akarnak vágni ha gondolom vigyem be az autót (tőle vettem egyébként) ő ad szívesen érte 2 millió forintot.
Csak ugye az volt a gond hogy ők már odaadták az előleget illetve az autó is kivolt jelentve a nevükre.
Nagyon elkezdtek találgatni és azt mondták hogy engedjek még 130 ezret az autó árából és megegyeztünk (azaz nevetséges 1,6 milló forintot adtak volna érte ami szerintem vicces egy ár.
Felhoztam az ötletet hogy vigyük el nyugodtan egy szervízben ott megmondják hogy mi az olaj folyás oka, nehezen de belementek és ott vajon mi derült ki? A leeresztő csavar ki volt csavarva ahol az olajat engedik le!!!!!!
Szóval az a egy nap alatt amíg náluk volt az autó leeresztettek az olajból hogy legyen a motorvédőtől kezdve minden olajos hogy majd az árból alkudjanak még, úgy hogy az autó még nem is volt kifizetve!!!!
Természetesen megmondtam a magamét és sikerült az árat visszaalkudni 1,8 ra..
Nehéz szívvel de odaadtam.
Ti mit tettetek volna a helyemben? Igazából elvittem volna a másik kereskedésbe is de már ki volt jelentve az autó ezért hátráltam meg ettől a lépéstől.
Várom véleményeket, Előre is köszi!
1. Szerződésbe beleírni, hogy az autót átvizsgált állapotban veszik meg, rejtett hibáról nem tudsz.
2. Amíg ki nem fizetik az utolsó forintig, nem adod oda a kocsit.
Nepperek. Se eladni se venni tőlük nem szabad autót.
No de mivel már rendesen behúztak a csőbe mást nem tehettél, hogy hamarabb szabadulj,ennyit lehetett kihozni belölle . Vagy pereskedhettél volna, mire visszakapod a pénzt visszacsinálod az átírást stb múlnak a hónapok...Tanulópénznek jó volt. Aztán azt se tudod bizonyítani hogy ők lazították ki a csavart majd azt mondják kilazult magától..
Ha türelmes vagy lehet néhány hónap múlva megveszi magánember 1 millióval többért,ahogy a kereskedésben is kitették volna ennyiért. Igazából ha szerződésben benne volt egy ár akkor nem kellett volna előleggel szarakodni hanem kp-ban fizessenek és kész aztán iratod át. Már itt gyanús az egész ügylet.
Igazából az a lényeg, mi van az adásvételbe írva, mennyi összeg. Ez a döntő. Utána bármit mondhatnak, akár szét is eshet darabokra az autó, ha megegyezés után alkudozik valaki, az már jogtalan.
Szóval egy körültekintő 2 dologra figyel.
-Eldönti mennyiért adja el az autóját, annyiról ír adásvételit, közjegyző vagy ügyvéd előtt jobb esetben.
-Adásvétel után nincs de, és utólagos alkudozás, nem enged a zsarolásnak.
Igazából ezt nem tudtam ő azt mondta hogy visszaléphet az adás-vételi szerződéstől vagy valami ilyesmit nem is tudom milyen törvény alapján valami olyasmire emlékszem hogy eltitkolt hiba miatt (hogy elvileg mint polgár az adásvételivel 12 hónapos garnciát adok vagy valami ilyesmi.. hogy az autónak nemlesz baja legalabbis eltitkolt) És éppen ezaz hogy adásvételiben 1,8 millió le volt írva és mind két fél részéről alávolt írva de ígyis akart alkudni az árból.
A leges- legidegesítőbb az egészben hogy most mivan ha otthagyom az autót egy este alatt kikapják belőle a váltót áttesznek valami roncsból másikat és azt mondják hogy eltitkolt hiba és nem adnak csak 10 forintot érte..... Nagyon felidegesített ez a dolog és megis bántam hogy nekik adtam el......
Volt már autód, és minimum a 2. van most...azaz már tutira találkoztál ilyen történetekkel, és tudhatnád, hogy a kereskedők ott vernek át, ahol tudnak.
Az árat illetően nagyon el vagy tévedve. Az a kocsi nem ért 3-3,5 milliót.
A kutya nem akarta megvenni, még 2-ért sem, nem hogy 3-ért.
A kocsi 1,8 milliót ér.
Minden annyit ér, amennyiért megveszik.
Ne viccelj már, hogy egy többmillás autót konkrétan féláron adsz el...ez egy vicc.
Szeretnék én féláron kocsit venni, de senki nem olyan hülye, hogy annyiért adja. Még azok sem, akik nem értenek hozzá.
Te láthatóan egyáltalán nem értesz a kocsikhoz, sem technikailag-műszakilag, sem anyagilag.
HA bármikor autót akarsz venni vagy eladni, keress valakit az ismerőseid között, aki talpraesettebb, és kicsit több tapasztalata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!